Skip to main content

Orvasto, 37, är en erfaren fotbollstränare som de senaste 12 åren jobbat med fotboll på heltid.
I HIFK kommer Orvasto agera som lagledare men också vara en del av tränarstaben.

– Visst känns det bra att få vara en del av IFK. Det är en förening som genomgår en kontrollerad förnyelse av sin verksamhet och det ska bli kul att få vara med i den processen direkt från början. En fin klubb med fina traditioner. Sen så var också det att IFK spelar i Veikkausliiga en faktor, kommenterar Orvasto om sitt nya uppdrag.

Han började träna vid ung ålder och insåg snabbt att han föredrar tränarposition istället för den på plan. Efter det beslutet har han bl.a. jobbat för Bollförbundet men även utomlands i Estland och tyska FC Hansa Rostocks juniorakademi. De senaste två åren var Orvasto chefstränare för FC Jazz. Han har även UEFA A-licens.

– Som lagledare så vill jag se till att spelarna får dom bästa möjliga förutsättningarna de kan få i förhållande till de tillgängliga resurserna. Genom detta skapar vi också en mer professionell omgivning. Sen så kommer jag också vara en del av tränarstaben och även om jag inte blivit tilldelad ett specifikt ansvarsområde ännu tror jag att det kommer att handla om att vara med och utveckla lagets unga spelare. Jag har varit utomlands och bekantat mig med akademiverksamhet så jag tror att jag kan vara till stor nytta just när det kommer till det.