Skip to main content

Norjalainen keskuspuolustaja Tobias Vibe siirtyy HIFK:hon tulevaksi kaudeksi. Edelliset kahdeksan vuotta Vibe on viettänyt Tromsdalen UIL-nimisessä joukkueessa, joka pelaa Norjan ykkösdivisioonassa, eli maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Hän on 1,95 metriä pitkä ja on näin ollen vaikea vastustaja pääpalloissa. Vibe odottaa innolla Helsinkiin saapumista sekä uuden haasteen vastaanottamista uudessa maassa.

– Minulla oli muutamia tarjouksia Norjasta sekä yksi Färsaarilta, mutta kun agenttini otti yhteyttä ja kertoi HIFK:n kiinnostuksesta, tunsin heti, että tämä olisi sekä urani että itseni kannalta hyvä siirto. Saan nyt mahdollisuuden kokeilla jotain uutta uudessa maassa, Vibe kommentoi.

Vibe on kotoisin pienestä, noin 2000 asukkaan Lødingenin kunnasta, mutta on asunut viimeiset yhdeksän vuotta Tromssassa. Siirtyessään Suomeen Vibe pelaa näin ollen ensimmäistä kertaa urallaan ulkomailla.

– En ole vielä ehtinyt tutustua HIFK:hon tarkemmin, mutta olen saanut hyvän ensimmäisen vaikutelman. Olen kuullut, että Veikkausliiga on aika fyysinen sarja, mutta niin ovat toisaalta mielestäni myös norjalaiset sarjat, joten suomalaisten ja norjalaisten välillä tuskin on suuria eroja tässä asiassa.

Vibe on innoissaan uudesta haasteestaan loukkaantumisten sävyttämän viime kauden jälkeen, ja on myös asettanut itselleen tavoitteita tulevaa kautta varten.

– Olin loukkaantumisen takia paljon sivussa viime kaudella, joten yksi tavoitteistani kaudella 2019 on pelata paljon ja hyvin, aivan kuten pelasin ennen loukkaantumista. Haluan pelata suurella itseluottamuksella ilman loukkaantumisia. Joukkueen pärjääminen ja se, että saavutamme joukkueen kanssa hyvän sijoituksen sarjassa, on tietysti tärkeintä.

– Tobias Vibe on fyysinen pelaaja, joka tuo uuteen HIFK:n joukkueeseen johtajuutta ja erikoistilanteisiin uusia vaihtoehtoja. Hän jatkaa linjaamme monipuolisten pelaajien rekrytoinnissa, koska hän on pelannut paljon sekä alempana keskikenttäpelaajana että topparina, kommentoi seuran urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.