Skip to main content

Norrmannen Tobias Vibe är klar för spel i HIFK den kommande säsongen. Mittbacken har de senaste 8 åren varit en del av Tromsdalen UIL, som spelar i norska division ett, landets näst högsta serienivå. Med sina 1,95m är Vibe en svår spelare att möta i nickdueller. Han ser framemot att komma till Helsingfors och ta emot en ny utmaning i ett nytt land.

– Jag hade ett par erbjudanden på bordet ifrån klubbar i Norge och ett på Färöarna, men när min agent kontaktade mig och berättade att HIFK var intresserade så kändes det som en bra flytt för mig och min karriär. Jag får testa på någonting nytt i ett nytt land, kommenterar Vibe om flytten.

Vibe är ursprungligen från den lilla kommunen Lødingen, med ca 2000 invånare, men har de senaste 9 åren bott i Tromsö. Flytten till Finland blir första gången han spelar utomlands.

– Jag har ännu inte hunnit bekanta mig så värst mycket med HIFK, men jag har fått ett bra första intryck. Jag har hört att Veikkausliiga är en rätt så fysisk liga, men sen igen tycker jag att också att dom norska ligorna är det, så stor skillnad på norrmän och finländare är det ju inte i slutet.

Vibe välkomnar utmaningen och har efter en skadepräglad säsong satt upp sina mål inför nästa säsong.

– Jag hade en skada förra säsongen som höll mig borta från spel. Så mina personliga förväntningar, eller rättare sagt mål, är att spela mycket och spela väl. Så som jag gjorde 2018. Inga skador och att spela med självsäkerhet. Att laget klarar sig är ju nog det viktigaste. Att få en bra plats i serien.

– Tobias Vibe är en fysisk seplare, som hämtar med sig ledarskap och nya alternativ till frilägen. Vi har satt upp att vi skall försöka rekrytera spelare som är mångfaldiga och kan spela på flera positioner, Tobias passar in i den linjen då han inte bara spelat som mittback men också som defensiv mittfältare, kommenterar föreningens sportchef Mika Lönnström.