Skip to main content

Kuva: Juha Tamminen

19-vuotias ahvenanmaalainen Joel Mattsson on allekirjoittanut vuoden sopimuksen IFK:n kanssa. Mattsson on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut Veikkausliiga-pelaaja. Laitahyökkääjänä viihtyvä pelaaja on myös nähty laitapakkina.

– Koen itse olevani ehkä eniten laitahyökkääjä, mutta pystyn myös pelaamaan pakkina. Olen hyvä haastamaan ja ohittamaan vastustajaa sekä tekemään luovia ratkaisuja kentällä. Kun pelaan laitapakkina tykkään olla hyökkäävä, mutta puolustuskaan ei ole ongelma. Olen aika nopea, joten se auttaa, kertoo Mattsson.

Mattson on pelannut 62 ottelua liigassa, kasvattajaseuransa IFK Mariehamnin paidassa. Tilastoihin otteluissa on kirjattu maali ja viisi maalisyttöä. Mattsson on myös edustanut Suomea U18- ja U19 -maajoukkueissa. Kesällä hän oli mukana UEFA:n U19 EM -kisajoukkueessa, jossa pelasi kaikissa Suomen kolmessa ottelussa. HIFK:ssa pelaaja toivoo kehittyvänsä lisää ja henkilökohtainen tavoite onkin päästä pelaamaan ulkomaille.

– Olen puhunut Mikan [Lönnström] kanssa. Hän selitti minulle joukkueen tilannetta ja miten hän haluaa kehittää seuraa ja se oli samassa linjassa kuin minun ajatukseni. Henkilökohtaisesti haluan kehittyä enemmän. Haluan tehdä enemmän maaleja ja saada luotua maalipaikkoja. Joukkueena haluan että päätämme kauden mahdollisimman korkealla sijalla. Tällä hetkellä meillä on kaikki mahdollisuudet siiheen. Sitten olen myös aina ollut rehellinen siinä, että tavoitteeni on aina ollut päästä ulkomaille pelaamaan.

Urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström näkee Mattssonissa valtavasti potentiaalia.

– Kyseessä on pelaaja, jonka tulevaisuuden potentiaalia ei voi kukaan suomalaisia lahjakkuuksia seurannut voi kiistää, mutta HIFK:lle kyseessä on erityisesti pelaaja joka tuo kansainvälisen tason ja uuden tyylisen pelaajan. Jos seuraamme siirtyy pelaaja, jonka tavoitteet ovat ulkomailla ja edustaa säännöllisesti maajoukkuetta voidaan vain sanoa, että olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Kyseessä on uuden IFK:n näköinen pelaaja, kertoo Lönnström.