Skip to main content

Hannu Patronen, 34, pukeutuu tähtipaitaan seuraavalla kaudella.

Kokenut keskuspuolustaja aloitti uransa FC Hongassa ja on viettänyt useamman vuoden ulkomailla, Helsingborgs IF:n sekä Sogndal IL:n riveissä. Patronen palasi Suomeen kaudelle 2017 HJK:n joukkueeseen. Keskuspuolustaja on myös esiintynyt kuudesti Huuhkaja-paidassa, viimeksi tammikuussa 2016, kun Huuhkajat kohtasivat Ruotsin ja Islannin Abu Dhabissa.

– Tosi hyvät fiilikset että saatiin tämä sopimus maaliin. Innolla odotan, että pääsee treenaamaan joukkueen kanssa, kertoo Patronen.

Patronen tunnetaan kovasta pelityylistään, mutta on myös todella varma pelaaja, joka tuo joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta.

– Vahvuudet on tottakai puolustuspelaamisessa. Uskon tuovani kovuutta, määrätietoisuutta sekä johtajuutta puolustukseen. Minulla oli muitakin vaihtoehtoja, mutta IFK veti pisimmän korren koska seurana IFK sopii minulle parhaiten. Uusi projekti jossa on haasteita ja joukkue jonka pelityyli sopii minulle.

Patronen uskoo myös että ”Rödalla” on tulevalla kaudella kasassa jengi joka voi haastaa minkä tahansa joukkueen.

– Omat tavoitteet on pelata hyvä, ehjä kausi sekä pelata mahdollisimman monessa pelissä ja auttaa joukkuetta. Saadaan varmasti kilpailukykyinen joukkue. Eli ei taistella pelkästään putoamista vastaan vaan sarjataulukon ylemmistä sijoista.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström on myös sitä mieltä että Patronen tulee sopimaan joukkueeseen.

– Hannusta saamme nopean, kokeneen ja fyysisesti vahvan IFK:n näköisen pelaajan puolustuslinjaan. Kyseessä on pelaaja, joka mm. A-maajoukkueen ja ulkomaisissa seuroissa saadun kokemuksen perusteella tuo johtajuutta joukkueeseen. Tervetuloa IFK -perheeseen, kommentoi Lönnström.