Skip to main content

Hannu Patronen, 34, kommer dra på sig den stjärnprydda skjortan kommande säsong. Patronen är en erfaren mittback som började sin karriär i FC Honka. Därifrån bar det av mot svenska Helsingborgs IF och sedan till norska Sogndal IL. Till Veikkausliiga återvände Patronen 2017, där han hjälpte HJK att ta sitt första mästerskap sedan 2014. Han har även spelat sex A-landskamper för Finland. Senast i Abu Dhabi under januariturnén 2016, då Huuhkajat mötte Sverige och Island.

– Det känns jättebra att få klart kontraktet. Jag väntar med iver på att få börja träna med laget, säger Patronen.

Patronen är känd för sin hårda spelstil men är samtidigt en väldigt säker defensiv spelare, som hämtar mycket erfarenhet och ledarskap till backlinjen.

– Mina styrkor ligger, självklart, i det defensiva. Andra styrkor är en slags hårdhet på planen och målmedvetenhet. Jag tror också att jag medför ledarskap till laget. Jag hade andra alternativ på bordet, men IFK drog det längsta strået då jag tycker att IFK som förening var det bästa alternativet för mig. Ett nytt projekt med utmaningar och ett lag vars spelstil passar för mig.

Patronen tror även att HIFK kommer vara ett lag som kan utmana vem som helst nästa år.

– Mina egna mål är såklart att spela en bra säsong och hållas i skick. Jag vill spela i så många matcher som möjligt och hjälpa laget. Vi kommer säkert få ett konkurrenskraftigt lag. Så jag tror att vi inte bara kommer slåss emot degradering utan om platserna i den övre delen av tabellen.

IFK:s sportchef Mika Lönnström är också övertygad om att Patronen kommer passa bra in i laget.

– I Hannu får vi en snabb, erfaren och fysiskt starkt spelare i vår backlinje. Det är fråga om en spelare som genom sina år utomlands och sina matcher i A-landslaget hämtar med sig erfarenhet och ledarskap till laget. Välkommen till IFK-familjen, kommenterar Lönnström.