Skip to main content

HJS vei pisteet Hämeenlinnaan

HIFK lähti otteluun HJS Akatemiaa vastaan allaan kauden ensimmäinen voitto vain pari päivää aiemmin Bolliksella pelatusta ottelusta KaaPo:a vastaan. Vierasjoukkueen tilastot ennen illan matsia puolestaan olivat karummat, kun joukkue oli hävinnyt kaikki aiemmat kauden neljä ottelua.

Kotijoukkue aloitti matsin kovalla prässillä, ollen vahvempi joukkue sekä luoden ottelun vaarallisimmat hyökkäykset. Ottelun edetessä Hämeenlinnalaiset pääsivät paremmin mukaan otteluun, luoden pari maalipaikkaa, joista ei kuitenkaan IFK -puolustukselle suurempaa haastetta ollut.

21. minuutilla IFK saa boxissa hyvän mahdollisuuden iskeä ottelun avausmaali, mutta HJS:n maalilla Ville Kalervo venyy hienoon torjuntaan. Ensimmäisen puoliajan lopussa Tuomas Mustonen pääsee vielä loistavaan maalipaikkaan, mutta pusku menee suoraan päin ensimmäisen jakson aikana hienoihin torjuntoihin venynyttä Kalervoa.

Ensimmäinen puoliaika loppuu lukemissa 0-0.

Toinen puoliaika alkaa tasaisesti ja ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähdään 58 peliminuutilla, kun HJS saa puskettua kulmapotku -tilanteesta pallon ylärimaan. Ottelu jatkuu tasaisena, eikä kummankaan joukkueen puolustuksesta avaudu vetopaikkoja.

70. peliminuutilla tähtirintojen Juuso Ollila onnistuu löytämään tiensä hienosti oikeasta laidasta keskelle, mutta tulinen veto vasurilla boxin ulkopuolelta menee kuitenkin yli maalin.

Ottelun avausmaali nähdään viimein kun ottelua pelattu 74 minuuttia. Veikkausliigan Ilveksen sopimuspelaaja Santeri Haarala iskee ottelun HJS Akatemian eduksi. Maali saa alkunsa kun keskikentältä läpisyöttö löytää Haaralan, joka pääsee läpi ja laukoo oikealla vasempaan alanurkkaan, HJS johtaa 0-1.

Kotijoukkueen mahdollisuus tasoittaa lukemat tulee kun pelattu 77 minuuttia, mutta hämeenlinnalaisten maalilla Kalervo venyy taas tärkeään torjuntaan. Tästä vain pari minuuttia myöhemmin HJS rankaisee jälleen ja Santeri Haarala iskee illan toisen maalinsa. Haarala hyökkää vasemmalta ja laukoo tarkan vedon, pallo löytää näin tiensä jälleen vasempaan alanurkkaan, ohi IFK:n maalivahti Otto Brusiinin ja numerot taululla 0-2.

83 minuutilla Haaralalle avautuu jo sauma hattutempulle, HJS pelaa hienoa syöttöpeliä ja lähettää Haaralan läpi IFK puolustuksen, vedon mennessä kuitenkin tällä kertaa ohi.

HIFK hakee loppuun asti kavennusta, mutta ei yksinkertaisesti pääse vetopaikoille vierailijoiden puolustaessa johtoaan varmoin ottein.

Ottelu päättyy numeroihin 0-2, HJS Akatemian poimiessa kauden avauspisteensä voitolla josta saavat kiittää erinomaisia torjuntoja tehnyttä Ville Kalervoa sekä Veikkausliigajoukke Ilveksestä lainalla ollutta Santeri Haaralaa.

Voitosta huolimatta HJS jää vielä sarjan jumboksi ja IFK puolestaan säilyttää putoamisviivan paremmalla puolen, tosin yhden ottelun muita enemmän pelanneena.

HIFK:n kokoonpano: Brusiin (MV), Mustonen, Kanth, Forsman, Lindqvist, (Nava 76), Singa-Dembo, (Salmi 83), Heidari, Myöhänen, Markhiyev (Ärilä 57), Härkänen, Ollila

Lopputulos: HIFK/2 – HJS Akatemia 0-2 (0-0)
75’ Haarala 0-1
89’ Haarala 0-2

Seuraavaksi HIFK/2 pelaa jo tulevana perjantaina 1.6. kun Bolliksen nurmelle saapuu FC Espoo. Ottelu alkaa klo 18:30. Nähdään matsissa!