Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Mamma Rosan otteluennakko: HIFK – HJK

By 23.4.201513 joulukuun, 2018No Comments

 

HJK 2304
Mamma Rosan otteluennakko: HIFK – HJK

Torstai 23.4.2015 – tätä päivää on odotettu. Tästä päivästä on haaveiltu ja uneksittu IFK-fanien keskuudessa jo viimeistään silloin, kun HIFK nousi takaisin Ykköseen kaudeksi 2014. Tänään 43 vuoden odotus päättyy, kun HIFK pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Veikkausliigassa kaudella 2015. HIFK tekee ottelussa myös uuden kotiotteluiden yleisöennätyksensä. Voimassaoleva ennätys on vuodelta 1970, kun HIFK ja HJK kohtasivat Olympiastadionilla 8485 katsojan edessä. 

4.10.2014 HIFK voitti FC Jazzin Ykkösen päätöskierroksella 4-2 lukemin ja nousi jo legendaariseksi muodostuneella tavalla KTP:n ohi Ykkösen voittoon ja Veikkausliigaan. Tuosta päivästä lähtien tänään pelattavaa paikallisottelua on odotettu pitkästi ja hartaasti. Kotiavauksen vastustajaa ei juuri paremmaksi voisi toivoa. Perinteikkäät HIFK ja HJK kohtasivat edellisen kerran maamme korkeimmalla sarjatasolla vuonna 1972, joten loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla seurojen pitkä keskinäinen historia saa jälleen jatkoa.

HIFK matkusti viime sunnuntaina liigakauden avausotteluunsa Maarianhaminaan yli 120 HIFK-kannattajan kanssa IFK Mariehamnin vieraaksi. Ottelu päättyi lopulta 1-1 tasapeliin, kun HIFK:n kapteeni Esa Terävä tasoitti ottelun toisen puoliajan alussa historiallisella maalilla. Maali oli debyyttiotteluaan liigassa pelanneelle Terävälle luonnollisesti liigauran ensimmäinen. Edellisestä HIFK:n maalista maamme korkeimmalla sarjatasolla vastasi Matti ”Roto” Paatelainen vuonna 1972, jonka jälkeen HIFK lähti pitkälle korpivaellukselle.

Esa Terävä oli vaikea pideltävä IFK Mariehamnin pelaajille liigakauden avausottelussa. Kuva: Jere Nevalainen

Esa Terävä oli vaikea pideltävä IFK Mariehamnin pelaajille liigakauden avausottelussa. Kuva: Jere Nevalainen

Sonera Stadium on loppuunmyyty ja paikalle on odotettavissa yli 10 000 katsojaa. Ottelusta on puhuttu todella paljon mediassa ja pelaajat ovat kommentoineet haastatteluissa odottavansa tätä ottelua kuin kuuta nousevaa. Tilanne on varmasti pelaajien näkökulmastakin poikkeuksellinen, sillä harvoin Veikkausliigassa pääsee pelaamaan täydelle yleisölle. Odotettavissa on huikea tunnelma läpi ottelun.

HJK aloitti liigakautensa jo HIFK:ta aikaisemmin hakemalla selkeän 3-1 vierasvoiton Rovaniemeltä RoPS:n vieraana. Viime sunnuntaina FC Lahti taisteli HJK:ta vastaan 1-1 tasapelin ja näin ollen kahden pelatun ottelun jälkeen Klubi on sarjataulukon kärjessä. HJK:n loukkaantumistilanne on paranemaan päin ja Klubilta torstaisesta pelistä ovat sivussa vain jo pidemmän aikaa sairastellut kapteeni Markus Heikkinen ja polvivammastaan toipuva Nikolai Alho. Ennakkosuosikkina otteluun lähtevälle HJK:lle ja sen pelaajille tilanne on hieman erityinen, sillä he pelaavat ”vierasottelun” Sonera Stadiumilla.

”Tulen kyllä sanomaan joukkueelle ennen ottelua, että pää täytyy pitää kylmänä. Ottelu on helpompi voittaa ja pelata hyvin kun on 11 miestä kentällä alusta loppuun asti. Ottelusta voi muodostua kuuma ja silloin pitää pelata järkevästi, se on osa pelikuria”, painottaa HJK:n päävalmentaja Mika ”Bana” Lehkosuo HJK:n verkkosivuilla.

Klubi hankki alkuviikosta loppukauden kattavalla sopimuksella guineabissaulaisen laitahyökkääjän Formose Mendyn. 26. Englannin Championshipin Blackpoolista. Mendyn pelaajalupa-anomus lähti eteenpäin tiistaina, joten hänet on mahdollista nähdä jo tänään kentällä.

Tähtirintojen pelaajien ohella myös HIFK:n valmennusjohto odottaa tänään pelattavasta ottelusta ainutlaatuista tapahtumaa.

”Suomalaisen jalkapallon kannalta huikea matsi tulossa. Tätä on kaivattu ja odotettu. Odottavaisin fiiliksin – kiva päästä korkkaamaan ihan bränikkä kenttä ja mukava nähdä miten peli toimii”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi tiistaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

”Olemme valmistautuneet otteluun koko talvikauden ajan. Ei tässä enää mitään poppakonsteja ole. Kaikkia varmasti jännittää, mutta se kuuluu asiaan. Meidän täytyy lähteä monissa asioissa rohkeasti oman pelin kautta ja miettiä HJK:n vahvuudet ja ottaa ne pois”, Honkavaara sanoi.

Esa Terävälle meneillään oleva kausi on jo neljäs HIFK:ssa. Minkälaiset fiilikset HIFK-kapteenilla on, kun pelaajat sukeltavat pelaajatunnelista ulos täyden kotiyleisön huutaessa ja kannustaessa?

”Ei sitä pysty tässä kuvailemaan. Se on varmasti minun tähänastisen urani suurin peli ja hienoin hetki”, Terävä sanoi

HIFK – HJK tänään kello 18:30 Sonera Stadiumilla. Ottelu on loppuunmyyty. IS Extra näyttää ottelun suorana lähetyksenä kello 17:30 alkaen. HIFK kohtaa sunnuntaina 26.4 kello 16:00 käynnistyvässä Suomen Cupin puolivälieräottelussa FC Interin. Ottelun pääsyliput ovat myynnissä Lippuapalvelun verkkosivuilla ja kausikorttiasiakkaat voivat ostaa niitä jo tänään HIFK-HJK -ottelussa KSB Sportin fanituotemyyntipisteiltä! Kaikki mitä paikalle saapuvan katsojan täytyy tietää: Katsojan ABC

HIFK ja HJK kautta aikojen (osa 1/2)HIFK ja HJK kautta aikojen (osa 2/2)
HIFK och HJK genom tiderna (del 1/2)HIFK och HJK genom tiderna (2/2)

Mammarosa