Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

43 vuoden odotus päättyy tänään – HIFK avaa liigakautensa IFK Mariehamnin vieraana

By 19.4.201513 joulukuun, 2018No Comments
IFK-kannattajia matkustaa tänään myös Maarianhaminaan. Stadin Kingien järjestämä fanimatka on loppuunmyyty.

IFK-kannattajia matkustaa tänään myös Maarianhaminaan. Stadin Kingien järjestämä fanimatka on loppuunmyyty. Kuva: Kalevi Hämäläinen

HIFK-kannattajien 43 vuoden odotus päättyy tänään, kun Tähtirinnat matkustavat liigakauden avausotteluun IFK Mariehamnin vieraaksi Wiklöf Holding Arenalle. HIFK putosi SM-sarjasta kauden 1972 päätteeksi, joten pitkä korpivaellus alemmilla sarjatasoilla saa vihdoin päätöksensä.

IFK Mariehamn aloitti liigakautensa jo viime sunnuntaina, kun se kohtasi vieraskentällä FF Jaron. MIFK nousi tasoihin ottelun loppuhetkillä, kun Duarte Tammilehdon laukoma vapaapotku upposi komeasti Jaro-maalin takakulmaan. MIFK:n taitava keskikenttäpelaaja Petteri Forsell loukkaantui ottelussa ja hän on polvivamman takia sivussa ainakin kolme kuukautta.

HIFK eteni torstaina Respect Suomen Cupin puolivälieriin voittamalla Kakkosessa pelaavan KPV:n Kokkolassa jatkoajan jälkeen 2-0 lukemin. Esa Terävä iski ottelun voittomaalin 118. peliminuutilla ja Joni Korhonen sinetöi loppulukemat 2-0:aan lisäajalla.

Perjantaina HIFK pääsi harjoittelemaan ensimmäistä kertaa Töölön jalkapallostadionin uusitulla tekonurmella ja eilen HIFK otti tuntumaa luonnonnurmeen legendaarisella Bolliksella.

”Torstaina pelatusta Suomen Cupin ottelusta huolimatta – tai ehkä juuri siksi – olemme valmistautuneet IFK Mariehamnin kohtaamiseen todella hyvin. Meillä on kuitenkin laittaa aika paljon tuoreita miehiä kentälle. Olemme katsoneet nauhalta MIFK:n kuvioita, joten tiedämme mitä odottaa”, HIFK:n kapteeni Esa Terävä kertoo.

HIFK ja IFK Mariehamn kohtasivat Liigacupin alkulohkossa kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen Talin hallissa päättyi 1-1 tasapeliin ja Maarianhaminassa pelatusta ottelusta HIFK haki hienon 3-1 vierasvoiton. Odotettavissa on tänään varmasti samanlaista taistelua kuin Liigacupin keskinäisissä väännöissä.

”Kenttä (nurmi) on tietysti vähän erilainen kuin Liigacupissa. Uskon, että illan ottelusta tulee aikamoinen taistelupeli ja siihen meidän täytyy olla valmiina heti alkuvihellyksestä lähtien”, Terävä sanoo.

HIFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit on järjestänyt fanimatkan HIFK:n historialliseen liiga-avaukseen. Kingien järjestämä fanimatka on loppuunmyyty ja Wiklöf Holding Arenalle on saapumassa näin ollen ainakin 120 IFK-kannattajaa.

”Ihan huikeata. Jos johonkin pystyy luottamaan niin Kingeihin. Tämä on monelle meistä ensimmäinen liigamatsi ja koko joukkueelle liigakauden 2015 avaus. Kaiken kaikkiaan todella odottavat tunnelmat ja tulossa on varmasti todella siisti päivä!”

HIFK:n kokoonpanosta loukkaantuneina sivussa ovat ainakin Eero Peltonen, Milo Jung ja Tommi Vesala.

IFK Mariehamn – HIFK sunnuntaina 19.4. klo 16.00 Wiklöf Holding Arenalla.
IS Extra näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Ottelua voit seurata myös HIFK Fotbollin Twitter-tilillä (@HIFKedustus), jossa luvassa on tuttuun tapaan kaiken kattava ottelun liveseuranta.

Pelaa Veikkauksen pelit HIFK:n verkkosivujen kautta ja tuet IFK:n toimintaa!

Pelaa Veikkauksen pelit HIFK:n verkkosivujen kautta ja tuet seuran toimintaa!