HIFK nappasi upean 1-3 vierasvoiton IFK Mariehamnista. Kuva: Edward Hultin

IFK Mariehamn – HIFK 1 – 3 (0 – 1)

32′ 0-1 Jani Bäckman
47′ 0-2 Esa Terävä
54′ 1-2 Dever Orgill
58′ 1-3 Tommi Vesala

Yleisöä: 371

Avauskokoonpano: Carljohan Eriksson (MV), Nnaemeka Anyamele, Jukka Sinisalo, Jani Bäckman, Matias Hänninen, Esa Terävä, Fredrik Lassas, Jukka Halme, Tommi Vesala, Youness Rahimi, Tuomas Mustonen

Vaihtopelaajat: Mika Johansson (MV), Kalle Sotka, Jesse Ahonen, Kastriot Kastrati, Otto-Pekka Jurvainen

Ottelu

Joukkueet kohtasivat 24. tammikuuta Talin jalkapallohallissa Liigacupin ottelussa, jolloin päädyttiin tasatulokseen 1-1. HIFK:n kokoonpanosta olivat poissa Ville Taulo, Eero Peltonen, Pauli Kuusijärvi ja Pekka Sihvola. Sen sijaan Youness Rahimi, Fredrik Lassas, Nnaemeka Anyamele ja Carljohan Eriksson palasivat IFK:n vahvuuteen alle 21-vuotiaiden maajoukkuereissulta.

HIFK siirtyi ottelussa 0-1 johtoon keskuspuolustaja Jani Bäckmanin puskumaalilla puolen tunnin pelin jälkeen. Fredrik Lassaksen loistavasta kulmapotkusta syntynyt maali oli Bäckmanille ensimmäinen IFK-paidassa.

Toinen puoliaika ehti vanhentua kaksi minuuttia, kun HIFK:n kapteeni Esa Terävä niittasi maalin edestä lukemiksi 0-2. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa IFK Mariehamnin maalin viimeistellyt Dever Orgill vastasi myös tänään MIFK:n ainoasta osumasta. Orgill laukoi ottelun 54. peliminuutilla tulisen laukauksen IFK-maalin vasempaan alakulmaan.

Muutama minuutti edellisestä ja MyPasta HIFK:n riveihin siirtynyt laitapelaaja Tommi Vesala niittasi IFK-uransa ensimmäisen täysosuman. Loistavan esityön maaliin teki kolmikko Lassas-Jukka Halme-Terävä. Vesala pääsi lataamaan pallon verkkoon MIFK-maalivahti Walter Viitalan sormien ja lopulta myös tolpan kautta.

Erotuomarin loppuvihellyksen jälkeen Eckeröhallenin valotaululla komeilivat komeat 3-1 lukemat vierasjoukkue HIFK:n hyväksi.