HIFK ja RoPS kohtasivat lauantaina 6.5. Telia 5G-Areenalla pelatussa Veikkausliigaottelussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ensimmäistä kertaa HIFK:n avauskokoonpanossa pelannut hyökkääjä Mikael Forssell vastasi ottelun 1-0 voittomaalista ensimmäisellä puoliajalla. Voitto oli HIFK:lle liigakauden ensimmäinen.

HIFK – RoPS 1 – 0 (1 – 0)
32′ 1-0 Mikael Forssell (Nnaemeka Anyamele)
> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK hallitsi ottelutapahtumia ensimmäisellä puoliajalla ja sai luotua muutaman vaarallisemman maalipaikan. Erityisesti HIFK sai luotua tilanteita vasemmalla laidalla pelanneen Nnaemeka Anyamelen johdolla, joka piti RoPS-puolustusta täysin pilkkanaan. HIFK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon kulmapotkusta ottelun 32. peliminuutilla. Nnaemeka Anyamelen keskitys löysi RoPS-puolustajien välistä Mikael Forssellin, jonka tarkka pusku painui Antonio Regueron vartioiman maalin takanurkkaan. Maali oli Forssellille kauden ensimmäinen ja samalla ensimmäinen IFK-paidassa.  RoPS:n pelaajista kärkipelaaja Emeka Friday Eze oli joukkueensa näkyvin pelaaja ensimmäisellä puoliajalla, mutta hän jäi varsin yksin vierasjoukkueen hyökkäyksissä. RoPS ei saanut ensimmäisellä puoliajalla ainuttakaan laukausta kohti HIFK-maalia. RoPS-kapteeni Antti Okkonen ja HIFK-laitapuolustaja Matias Hänninen tulivat juuri ennen taukoa pienten kolhujen takia vaihtoon.

Toisella puoliajalla RoPS sai ensimmäistä jaksoa paremmin pelijuonesta kiinni. Rovaniemeläisten päävalmentaja Juha Malinen oli selvästi antanut pienimuotoisen läksytyksen tauolla ja se näytti todella toimivan. RoPS pääsi luomaan entistä paremmin hyökkäyksiä laitojen kautta varsinkin Timo Stavitskin ja Saku Ylätuvan johdolla. Myös vasempana laitapuolustajana pelannut David Addy esiintyi pirteästi. HIFK-puolustus pelasi Kim Raimin ja ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella pelanneen Pauli Kuusijärven johdolla kuitenkin uhrautuvasti ja maalivahti Tomi Maanoja ei joutunut kunnollisiin torjuntatöihin. RoPS nosti ryhmitelmäänsä ottelun edetessä entistä ylemmäksi, kun HIFK puolusti samanaikaisesti johtoaan. Vaihdosta kentälle tulleella Juho Mäkelällä oli loistava paikka aivan ottelun lopussa viedä HIFK 2-0 johtoon, mutta Mäkelän laukaus meni reilusti yli.

Ottelu päättyi HIFK:n 1-0 (1-0) voittoon.

Seuraavan kerran HIFK pelaa Kuopion Palloseuraa vastaan perjantaina 12.5. pelattavassa vierasottelussa. HIFK kohtaa seuraavassa kotiottelussaan IFK Mariehamnin perjantaina 19.5. Telia 5G-Areenalla.

Mikael Forssellin pusku leijailee RoPS-maalin takakulmaan. (Kuva: Riku Laukkanen)