Skip to main content

La 5.10. 13:00 HIFK – KaDy, Pirkkola

Teksti: Viktor Fagerudd.
Artikkelikuva: Pasi Aalto.

Kahtena edelliskeväänä Suomen mestaruuden voittanut HIFK käynnistää kautensa naisten Futsal-liigassa lauantaina 5. lokakuuta, kun joukkue saa vieraakseen jyväskyläläisen KaDy:n Pirkkolan palloiluhallissa klo 13.00.

Kausikorttimyynti on käynnissä HIFK:n nettikaupassa, josta voit ostaa kausikortteja hintaan 50 euroa/kpl. Netin kautta tilatut kausikortit ovat noudettavissa lipunmyynnistä HIFK:n kotiotteluissa. Kortteja on myös mahdollista ostaa paikan päällä Pirkkolassa. Irtoliput otteluun maksavat 10 euroa / 8 euroa (alennusryhmät).

Toinen perättäinen Suomen mestaruus

Ensimmäisen futsalmestaruutensa keväällä 2023 voittanut HIFK jatkoi hyviä otteitaan naisten Futsal-liigassa heti kauden 2023-2024 alusta lähtien. Joukkue sijoittui vahvan runkosarjan päätteeksi sarjataulukon piikkipaikalle kuusi pistettä kakkoseksi tullutta Ylöjärven Ilvestä edellä ja lähti pudotuspeleihin suurimpana mestarisuosikkina.

Puolivälierissä HIFK kaatoi paikallisvastustaja EBK:n suoraan kahdessa ottelussa ja eteni välierävaiheeseen, jossa se päihitti Tampereen Ilveksen otteluvoitoin 3-0.

Finaaleissa edessä oli runkosarjan kahden parhaan joukkueen kohtaaminen, eikä tasainen loppuottelusarja Ylöjärven Ilvestä vastaan jättänyt ketään kylmäksi. Molemmat joukkueet voittivat sekä yhden koti- että vierasottelun, mikä merkitsi finaalisarjan huipentumista ratkaisevaan viidenteen otteluun Pirkkolassa. Kotiyleisön riemuksi mestaruus jäi Helsinkiin selvän 7-2-voiton myötä.

HIFK juhli toista perättäistä futsalin Suomen mestaruuttaan Pirkkolan kotiyleisön edessä toukokuussa. Kuva: Pasi Aalto.

Kohti uutta kautta

HIFK:n joukkue lähtee hakemaan kolmatta perättäistä mestaruuttaan viidennen kautensa HIFK:n päävalmentajana aloittavan Ilkka ”Bruno” Someron johdolla. Somero kuvailee jonkin verran muuttunutta joukkuettaan sopivaksi kokemuksen ja nuoruuden sekoitukseksi, josta ei kuitenkaan puutu taitavuutta. Viime kauden päätteeksi joukkueesta lähteneiden pelaajien suurten saappaiden täyttäminen on kesän aikana osoittautunut haasteeksi, johon kuitenkin on löytymässä uusia vaihtoehtoja.

– Isoin kysymysmerkki meille on ollut se, kun meidän pohjapelaajan paikalta on lähtenyt Dali Mellerin ja Saana Vestolan kaltaisia huippuosaajia ja Selma Rantala on ollut syksyn loukkaantuneena. Haasteena oli uusien pohjapelaajien löytäminen sekä se, miten he asettuvat joukkueeseen. Uskon kuitenkin, että osittain ollaan jo löydetty vastauksia tähän haasteeseen, Somero taustoittaa.

Uusina pelaajina HIFK:n ryhmään ovat liittyneet naapurikaupungin GFT:sta siirtynyt Tiia Elonsalo, lauantaisen vastustajan KaDy:n paidan HIFK:n punaiseen vaihtanut Vilma Terävä sekä muutaman kauden tauon jälkeen paluun futsalkentille tekevä kolminkertainen Suomen mestari Pirta Hiukka.

HIFK:n maalivahtiosastoa vahvistaa puolestaan tuttu paluumuuttaja, kun Tytti Mikkola palaa Stadiin edustettuaan viime kaudella valkeakoskilaista Mad Maxia. Joukkueen kokoonpanon kaudella 2024-2025 näet kokonaisuudessaan Palloliiton tulospalvelussa.

Punapaitojen kalenterissa on treenien lisäksi ollut neljä harjoitusottelua ennen varsinaisen Futsal-liigakauden alkua. Otteluista kolme ensimmäistä päättyivät stadilaisten voittoon, mutta edellisviikonloppuna tuloksena oli selvä tappio Tampereen Ilvekselle maalein 6-1.

– Lähdemme kauteen hyvin ja myös hieman odottavaisin ja jännittynein fiiliksin, kun viimeisin harkkapeli oli totaalinen mahalasku. Erityisesti asennepuolella olimme todella heikkoja ja tottakai se tuo mukanaan ekstrajännitystä kauden alkuun. Kunhan käsittelemme tuon pelin oikein, voi se olla myös voimavara meille sitten jatkossa. Hyvä oppitunti varmasti, Somero pohtii.

”Tietynlaista derbytunnelmaa”

Lauantaina kauden avausottelussa vastaan tuleva KaDy ei pelaajiston puolella ole kokenut suurempia muutoksia kesän aikana. Penkin takana sen sijaan nähdään uusi pääkäskijä, kun jyväskyläläisryhmä siirtyi täksi kaudeksi Tuomo Tuunaisen komentoon.

– Mielenkiinnolla odotan, minkälainen vastustaja sieltä tulee. Uskoisin, että joukkue on aktiivinen, mutta jännä nähdä mitä uutta uusi valmentaja on tuonut mukanaan, Somero toteaa.

Oman latauksensa kauden avaukseen tuo myös se, että molempien riveistä löytyy vastustajalle tuttuja pelaajia. Terävä siirtyi tunnetusti Jyväskylästä Helsinkiin, kun taas KaDy:n riveistä löytyy HIFK:n entinen kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela.

– Vaikka ollaan kaukana toisistamme, on tässä silti tietynlaista derbytunnelmaa. ”AaKoo” (Anna-Kaisa Hannuksela) on aina kiva kohdata ja kun Vilma samalla tuli sieltä meille, on siinä uskoakseni samalla hieman ekstratunnetta pelissä, Somero fiilistelee.

Kapteeni Hanna Halonen valittiin Eteläisen alueen Vuoden futsalpelaajaksi kaudella 2023-2024. Kuva: Kirsi Nummela.

HIFK vahvasti edustettuna Eteläisen alueen palkituissa

Kauden 2023-2024 Eteläisen alueen futsalpalkintojen saajat julkaistiin viime viikolla. HIFK oli vahvasti edustettuna palkittujen joukossa, sillä alueen Vuoden futsalpelaajaksi valittiin kapteeni Hanna Halonen. ”Hande” teki viime kaudella 28 ottelussa tehot 30+28, mikä siivitti hänet koko liigan pistetilaston kärkeen. Vuoden nuoreksi futsalpelaajaksi valittiin puolestaan useampaan otteeseen kauden aikana osaamisellaan väläytellyt Elizabeth Kisakye.

Vuoden futsalseuratoimijana palkittiin puolestaan siskokset Anette ja Jasmine Stubbe. Perusteluissa mainitaan ”Neten” ja ”Jassun” pyyteetön työ HIFK:n futsaltoiminnan taustoissa etenkin viestinnän ja näkyvyyden lisäämisessä.

HIFK onnittelee kaikkia palkittuja!