0 – 3
Miesten Kolmonen
31.8.2024 Klo 14.15
Brahen kenttä

HIFK palasi Brahen kentälle voitokkaasti, kun isäntänä toiminut Ponnistus kaatui upean esityksen jälkeen 0-3.

Ottelu lähti HIFK:n kannalta käyntiin vauhdikkaasti, kun Tähtirintoihin palannut Erikson Carlos väläytteli nopeuttaan jo ensimmäisillä minuuteilla ja sai luotua vaarallisia maalipaikkoja vasemmalta. Vartin pleaamisen jälkeen Erikson Carlos onnistui ohittamaan peräti kolme kotijoukkueen pelaajaa, mutta Ponnistuksen maalivahti onnistui pitämään maalinsa toistaiseksi puhtaana.

Hieman alle puolen tunnin kohdalla Ponnistuksella oli hyvä pallonhallintajakso, mutta HIFK sai riistettyä pallon omalla alueellaan, jonka jälkeen Rico Finnäs pelasi pitkän pallon vasemmalle Erikson Carlosille. Hyökkääjä otti pallon rauhassa haltuunsa, voitti Ponnistuksen puolustajan juoksukilpailussa ja sijoitti rauhallisesti pallon aivan oikean tolpan juureen ja vei HIFK:n ottelussa johtoon.

Näin syntyi Erikson Carlosin ensimmäinen maali Kolmosessa. Kuva: Tero Niskanen

HIFK:n johtomaalin jälkeen Ponnistus onnistui hallitsemaan peliä hetken aikaa ja sai muutaman hyvän maalipaikankin, mutta hyvää ottelua HIFK:n maalilla pelannut Nikke Vesterinen onnistui estämään kotijoukkueen tasoituksen.

40 minuutin pelin jälkeen HIFK oli jälleen onnistua vastahyökkäyksestä. Aatos Rajanummi pelasi komealla ulkosyrjäsyötöllä Erikson Carlosin läpi, mutta viimeinen kosketus palloon oli hieman liian pitkä ja Ponnistuksen maalivahti onnistui vastaantulollaan estämään HIFK:n toisen maalin.

Jonas Zaknoun, Zanjar Abubakir ja Aatos Rajanummi onnittelemassa Erikson Carlosia ensimmäisen maalin jälkeen. Kuva: Tero Niskanen

Toisella jaksolla Ponnistus aloitti pirteästi ja piti palloa ensimmäiset minuutit. Vajaan 10 minuutin jälkeen HIFK oli saamassa ensimmäistä vaarallista hyökkäystään tutun miehen toimesta: Erikson Carlos sai pallon omalla alueella, ohitti muutaman pelaajan ja keskialueella Ponnistuksen oli pakko rikkoa häntä. Tilanteesta tuli Ponnistukselle muuten hyvin siistin ottelun ainoa varoitus.

Tämän jälkeen myös HIFK alkoi aktivoitumaan hyökkäyspäässä. Pirteää ottelua pelanneet Jonas Zaknoun ja Zanjar Abubakir onnistuivat sahaamaan Ponnistuksen puolustuksen läpi. Abubakir pelasi pallon oikealta Zaknounille, joka sijoitti pallon oikeaan alakulmaan maalin edestä ja vei HIFK:n kahden maalin johtoon.

HIFK:n johtaessa kahdella maalilla Ponnistuksen oli lisättävä riskejä ja tämä tuotti myös HIFK:lle omat mahdollisuutensa. Ottelun viimeinen maali syntyikin 72. minuutilla, kun Ponnistuksen puolustus oli hieman levällään. Erikson Carlosin upea syöttö löysi vasemmalta Noa Kieman, joka onnistui kauden ensimmäisellä osumallaan viimeistelemään loppulukemiksi 0-3.

Voiton myötä HIFK:lla on nyt kasassa 18 pistettä ja joukkue on pisteen päässä yhdeksännestä sijasta Kolmosen B-lohkossa.

Hyvän ottelun pelannut Jonas Zaknoun oli yhtä hymyä ottelun jälkeen. Elokuussa joukkueeseen liittynyt Zaknoun onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

– Tänään oli jotenkin vapautunut fiilis pelata. Löysimme jatkuvasti toisemme pallon kanssa. Oli siistiä pelata, kun on näin makee yleisö, se oli meille kyllä 12. pelaaja tänään, Zaknoun kertoi heti ottelun jälkeen.

Jonas Zaknoun. Kuva: Tero Niskanen

Kesän tappioputki on käsitelty ja nyt tunnelma joukkueessa on toisenlainen.

– Meillä oli kesällä vaikeita aikoja, mutta nyt olemme kääntäneet tilanteen. Tietysti uudet vahvistukset vaikuttavat siihen, mutta kyllä me olemme koko joukkueena tämän tehneet. Nyt meillä on taas voittoputki ja sitä jatketaan ensi viikolla!

HIFK:n seuraava ottelu pelataan tulevana lauantaina 7.9. klo 15.30 Väinämöisen kentällä FC Loviisaa vastaan. Tervetuloa kannustamaan Röda kolmanteen perättäiseen voittoon!