Skip to main content

28-vuotias Jonas Zaknoun on tehnyt pelaajasopimuksen HIFK:n kanssa. Vasemmalla laidalla pelaava Zaknoun siirtyy HIFK:hon Kakkosen EBK:sta, jossa pelasi tällä kaudella 10 ottelua. Zaknoun on ollut joukkueen harjoituksissa mukana jo muutaman viikon ajan ja on käytettävissä huomisen ottelussa Töölön Taistoa vastaan.

Zaknounilla on laajasti kokemusta Kakkosesta, jossa hän on pelannut EBK:n lisäksi EsPa:ssa, FC Espoossa, SexyPöxyissä ja VJS:ssa. Yhteensä Kakkosen otteluita hänelle on kertynyt 88, joissa on syntynyt myös neljä maalia. Edellisen kerran HIFK:ta Zaknoun on edustanut kaudella 2015 A-junioreiden SM-karsinnassa ja Ykkösessä. Lisäksi hänellä on kokemusta myös miesten Kolmosesta, sekä futsalin puolella Futsal-Ykkösestä ja U21 Futsal-Liigasta.

Aiemmin urallaan Zaknoun on pelannut paljon vasempana laitapuolustajana, mutta HIFK:hon hän saapuu hyökkäävämpään rooliin.

– Pystyn pelaamaan sekä laitahyökkääjänä että laitapuolustajana. Nyt on luvattu enemmän hyökkäävämpää roolia loppukaudeksi. Oma kauteni on tähän mennessä ollut ehjä ja uskon, että minulla on vielä paljon annettavaa tälle kaudelle, Zaknoun kertoo.

Kokenut pelaaja on innoissaan siirrosta ja kokee olonsa mukavaksi HIFK:ssa:

– Olen itse pelannut A-junnuna HIFK:ssa, joten hienoa päästä takaisin tuttuun ympäristöön ja maineikkaan yleisön eteen. Joukkue on ottanut minut todella hyvin vastaan ja uskon, että tuon hyvin kokemusta muuten nuorehkoon rinkiin.

Jonas Zaknoun

HIFK:n päävalmentaja Alex Maylett kuvailee ”Zäkiä” viihdyttäväksi pelaajaksi, joka tuo laatua hyökkäykseen.

– Jonas on todella hyvä pelaaja hyökkäyssuuntaan, joka tuo varmasti viihdettä kentälle. Vaikka hän on pelannut useamman kauden Kakkosessa laitapakkina, hän pystyy myös tuottamaan ylöspäin asioita. Se kertoo jo jotain, että Jonas oli viime kaudella SexyPöxyissä joukkueen sisäisen maalipörssin jaetulla ykkössijalla laitapakin tontilta, Maylett hehkuttaa.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan huomenna lauantaina Väinämöisen kentällä klo 15.30, kun Töölön Taisto saapuu kamppailemaan tärkeistä pisteistä. Ottelun jälkeen HIFK:n naiset kohtaavat Kakkosen sarjakärki Gnistanin samalla kentällä. Tervetuloa viettämään tuplapäivää Väiskille!