Skip to main content

HerTo – HIFK
2 – 1
Miesten Kolmonen
15.8.2024 Klo 19.15
Laajasalo

HIFK:n tappioputki venyi jo seitsemän ottelun mittaiseksi, kun HerTo onnistui ottamaan kauden ensimmäisen voittonsa Laajasalossa pelatussa ottelussa. HIFK piti palloa ja hallitsi ottelua, mutta maalipaikkojen rakentaminen tuotti haasteita, kun taas kotijoukkue käytti paikkansa tehokkaasti.

Ottelun ensimmäisen puoliajan kaava oli selkeä, kun HIFK piti palloa ja yritti murtautua HerTon boksiin, mutta maalipaikkojen luominen tuotti haasteita. Oikeastaan ensimmäinen laukaus kohti maalia syntyi hieman yli puolen tunnin pelin jälkeen, kun Zakaria El Mourabi nousi vasemmalta laidalta, syötti pallon maalin eteen Guled Hasan Farahille, joka ohjasi pallon kohti maalia. Lopulta pallo pomppi HerTon puolustajasta maaliin ja HIFK siirtyi ottelussa johtoon.

Hetkeä myöhemmin, 38. peliminuutilla HIFK:lla oli loistava mahdollisuus tuplata johtonsa, kun tällä kertaa Jonas Zaknoun nousi vasemmalta laidalta ja pelasi pallon maalille El Mourabille. Laukaus suuntautui kuitenkin päin HerTon maalivahtia ja tuolla torjunnalla kotijoukkue onnistui estämään HIFK:n toisen maalin.

Ottelun 44. peliminuutilla HerTo sai toisen kulmapotkunsa. Tarkka keskitys leijaili takatolpalle, josta Sampo Ojala onnistui viimeistelemään ja tuomaan HerTon tasoihin.

Toisen jakson alussa HIFK piti palloa täysin vaarattomasti, kun HerTo pääsi riistämään pallon. Teddy Schalin tuli pitkälle HIFK:n maalilta vastaan, mutta kotijoukkueen Jussi Eskola kerkesi palloon ensin, ohitti maalivahdin ja sai laitettua pallon tyhjään maaliin.

Tappioasemassa HIFK pyrki rakentelemaan paikkoja paljon vasemman laidan kautta, jossa Jonas Zaknoun, Rico Finnäs ja Robin Leskinen olivat aktiivisia. Herto puolusti HIFK:n keskitykset ja kulmapotkut kuitenkin riittävän hyvin. Keskitysten lisäksi HIFK pääsi kokeilemaan muutaman kerran myös kauempaa. 74. minuutilla HIFK sai vasemmalta vapaapotkun n. 25 metristä, josta Robin Leskisen laadukas hieman suuntaa vaihtanut laukaus meni kuitenkin hieman maalin yli. Myös Veikko Pelkonen pääsi kokeilemaan hetkeä myöhemmin oikealta, mutta kova laukaus meni niin ikään maalin yli.

Pitkän taistelun jälkeen HerTo onnistui pitämään toisella jaksolla maalinsa puhtaana ja ansaitsi samalla kauden ensimmäisen voittonsa.

Boshnjakun debyytti ja muu pelaajaliikenne joukkueessa

HerToa vastaan uutena pelaajana debytoi Leart Boshnjaku. Hyökkääjä siirtyi HIFK:hon EsPasta, jossa pelasi tämän ja viime kauden aikana yhteensä 16 Kolmosen ottelua. Espan lisäksi Boshnjaku on pelannut mm. Atlantiksessa, VIFK:ssa ja VPS Akatemiassa.

Lisäksi uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet Dmitro Platonenko ja Janne Silfverhuth.

28-vuotias Platonenko pelasi kausilla 2021 ja 2022 HIFK:n kakkosjoukkueessa Kolmosta. Lisäksi hyökkääjä on pelannut mm. Kakkosta Viikingeissä, FC Espoossa ja Atlantiksessa. Kaudella 2017/18 Platonenko pelasi viisi ottelua Gibraltarin pääsarjassa Lynx FC:ssä.

Janne Silfverhuth pelasi Platonenkon tapaan jo MPS/Atletico Malmia vastaan. Silfverhuth on pelannut mm. Pirkkalan Jalkapalloklubissa Kolmosta ja Nelosta.

HIFK:ssa tällä kaudella pelannut Daniel Eidet siirtyi Oriveden Tuiskuun. Eidet pelasi tällä kaudella 8 ottelua Kolmosessa, joissa hyökkääjä onnistui viimeistelemään yhteensä kolme maalia.

HIFK:n seuraavat ottelut

HIFK:n ottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina 24.8. kotiottelulla, kun vastassa on lohkon yhdeksäntenä oleva PPJ/Lauttasaari. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Talin Hallissa klo 16.00 alkaen.