HIFK palasi voittokantaan ja katkaisi samalla seitsemän ottelun pituiseksi venyneen tappioputkensa, kun PPJ/Lauttasaari kaatui Talin hallissa pelatussa ottelussa numeroin 2-1 Said Mijocin kahdella maalilla.

1–0 Mijoc 4’
2–0 Mijoc 8’ RP
2–1 Ylinen 11’

Ottelu alkoi HIFK:n kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun neljännellä minuutilla Aatos Rajanummi nosti pallon boksiin Said Mijocille oikealle. Mijoc nosti pallon maalivahdin yli ja vei HIFK:n 1-0 johtoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Mijoc nousi jälleen oikealta ja PPJ:n puolustus joutui rikkomaan hyökkääjää boksin sisällä. Tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku, jota Mijoc asteli itse antamaan ja sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan. Ottelun toinen osuma oli Mijocin kauden neljäs ja samalla hän nousi HIFK:n parhaaksi maalintekijäksi tällä kaudella.

Myös PPJ onnistui maalinteossa nopeasti. Kavennusmaali syntyi jo kymmenen peliminuutin jälkeen, kun oikealta annettu kulmapotku painui suoraan maaliin. Kavennusmaalin jälkeen vierasjoukkue hallitsi peliä ja oli myös lähellä tasoitusta, kun 20 minuutin kohdalla PPJ onnistui pelaamaan pallon oikealta maalin eteen, mutta Teddy Schalin onnistui torjumaan ja pitämään HIFK:n johtoasemassa.

Said Mijoc viimeisteli HIFK:n molemmat maalit. Kuva: Tero Niskanen

Toisen jakson alussa Said Mijoc onnistui jälleen murtautumaan boksiin oikealta. Mijoc pelasi pallon maalin eteen Zanjar Abubakirille, mutta loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannu Abubakir ei onnistunut avaamaan tämän kauden maalitiliänsä vielä.

PPJ/Lauttasaari onnistui hallitsemaan ottelua toisella jaksolla, mutta HIFK:n puolustustaistelu oli vakuuttavaa. Vaihdosta kentälle tullut Robin Leskinen toi paljon jalkoja HIFK:n muutoin vähäisiksi jääneisiin hyökkäyksiin.

HIFK joutui toisen jakson loppuvaiheilla pelaamaan vielä vajaalla, kun vaihdosta kentälle tullut Leart Boshnjaku otti toisen keltaisen korttinsa 89. minuutilla. Tämän jälkeen lisäaikaa pelattiin peräti 7 minuuttia, mutta upean taistelun jälkeen toisella jaksolla ei nähty maaleja ja HIFK otti täyden pistepostin nousten samalla kolmen pisteen päähän yhdeksännestä sijasta sarjataulukossa.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan tulevana lauantaina 31.8. Ponnistuksen vieraana, kun joukkue palaa Brahen kentälle yli 10 vuoden tauon jälkeen! Kyseessä on Ponnistuksen kotiottelu, mutta HIFK auttaa kotijoukkuetta järjestelyissä ja lipputulot jaetaan seurojen kesken. Tiedotamme ottelusta lisää alkuviikosta.