Skip to main content

23-vuotias Rico Finnäs on tehnyt loppukaudeksi sopimuksen HIFK:n kanssa. Vasemman laitapuolustajan paikalla viihtyvä Finnäs liittyi tällä viikolla joukkueen mukaan harjoituksiin ja on heti kokoonpanossa tulevana lauantaina Töölön Taistoa vastaan.

Viime kaudella Finnäs pelasi HIFK:ssa Ykkösessä yhteensä 15 ottelua, mutta syyskuussa 2023 kausi päättyi loukkaantumiseen.

Lapsuutensa Finnäs asui Espanjassa, jossa hän pelasi Real Murciassa, Elche CF:ssä ja Ranero FC:ssä. Puolustaja palasi Suomeen vuonna 2019, jolloin hän pelasi MyPa:ssa kahdeksan ottelua Kakkosessa.

Kaudelle 2020 Finnäs siirtyi HJK:n organisaatioon, jossa syntyi myös Veikkausliiga-debyytti, kun Finnäs pääsi vaihdosta kentälle yhdessä ottelussa. 2021 Finnäs siirtyi Kotkaan KTP:n riveihin, jossa miehelle kertyi 14 Veikkausliiga-ottelua. KTP:n pudottua Ykköseen Finnäs pelasi kaudella 2022 yhteensä 23 ottelussa Ykkösessä, jonka jälkeen hän siirtyi HIFK:hon kaudelle 2023. Yhteensä miehelle on kertynyt 15 ottelua Veikkausliigassa ja 53 ottelua toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä.

Rico Finnäs (keskellä) EIF-HIFK 7.6.2023

Finnäs pystyy auttamaan joukkuetta monissa eri rooleissa.

– Luonnollisin pelipaikka on vasempana laitapakkina, mutta pystyn sopeutumaan monelle pelipaikalle. Pelaan siellä, missä valmentajat näkevät, että pystyn parhaiten joukkuetta auttamaan. Lisäksi tuon joukkueeseen myös kokemusta ja lisää motivaatiota, Finnäs kertoo.

Finnäs on aiemmin viihtynyt HIFK:ssa hyvin ja haluaa nyt viedä joukkuetta jälleen eteenpäin.

– Viihdyin viime vuonna HIFK:ssa ja haluan olla osa tätä projektia, saada muita innostumaan ja yrittää palauttaa HIFK:ta myös korkeimmille sarjatasoille. Tällä kaudella olen käynyt katsomassa useamman matsin ja fiilis matseissa on ollut huikea. Odotan, että pääsen taas nauttimaan jalkapallosta HIFK:ssa.

HIFK:n päävalmentaja Alex Maylett on tyytyväinen uudesta pelaajasta

– Todella hienoa, että Rico on nyt mukana meidän joukkueessa. Rico tuo kokemuksellaan ihan uudenlaista rauhaa ja ulottuvuutta meidän pelaamiseen. Vaikka kyseessä on vasta 23-vuotias pelaaja, hänen pelikokemuksensa näkyy kaikessa tekemisessä heti ensimmäisissä harjoituksissa. Erittäin hyvä fiilis, Maylett kommentoi.

Maylett odottaa Finnäsiltä paljon kentällä ja koko joukkueen tason nostattajana.

– Rico tulee olemaan meidän pelin avaamisen ja pelin rakentelun keskiössä. Hän tulee olemaan iso palanen meidän alakertaa, jonka lisäksi pystyy tarvittaessa pelaamaan muuallakin kuin alakerrassa. Odotan myös, että nyt laatu nousee kaikessa tekemisessä. Tällaiset pelaajat boostaavat hyvin koko joukkueen fiilistä ja treenien laatua!

HIFK:n seuraava ottelu pelataan tulevana Lauantaina Väinämöisen kentällä, kun ensin HIFK:n miehet pelaavat isoista pisteistä Töölön Taistoa vastaan klo 15.30, jonka jälkeen HIFK:n naiset pelaavat Kakkosen ottelun sarjakärki Gnistania vastaan. Tervetuloa Väiskille!