Skip to main content

Jalkapallon ystäviä on tänä kesänä hemmoteltu EM-kisojen otteluilla ja kuukausi on kulunut hujauksessa. Nyt kisat ovat ohi ja junioripelaajien syyskauden alku lähestyy kovaa vauhtia. Helsingin IFK:n U14 käynnistää uutta kautta Ykkösessä. Kevään aikana mukaan on tullut uusia pelaajia ja pelin hiomista jatketaan harjoituksissa, jotka alkavat 25.7. 

Joukkue kevään harjoitusleirillä Espanjassa. Kuva: Jani Rasinkangas.

Monet HIFK U 14- joukkueen pelaajat ovat mukana Huuhkajapolulla. Tämän vuoden osalta joukkueesta nimettiin pelaaja Huuhkajaturnaukseen Eerikkilään kesäkuussa. Kaksi muuta pelaajaa nimettiin varasijoille. Kaksi pelaajaa valittiin Huuhkaliigaan Etelä United joukkueeseen Eerikkilään heinäkuussa. Viisi pelaajaa osallistui Etelän 2010 syntyneiden poikien Huuhkajapolun tarkkailuleirille. 

Kokemusta kansainvälisistä turnauksista kerrytetään säännöllisesti ja tämän vuoden maaliskuussa joukkue oli harjoitusleirillä Espanjassa ja pelasi otteluita paikallisia kovatasoisia seuroja vastaan.  

Joukkueen toiminnan ydintä on optimoida pelaajakehitystä ja tarjota jalkapallokoulutus, joka antaa hyvät mahdollisuudet kehittyä, on korkealaatuista, monipuolisesti kehittävää ja rikastuttaa myös sosiaalisesti. Valmennustiimi luo pelaajille polun, jossa yhdistyvät monipuoliset harjoitukset ja ottelut yksilön kehittymiseen pitkäjänteisellä otteella. Joukkueessa satsataan varsinkin teknisiin ja taktisiin valmiuksiin. Toiminnassa tärkeää on myös se, että pelaajat tuntevat itsensä osaksi yhteisöä ja voivat vaikuttaa asioihin, mikä vahvistaa joukkuehenkeä, sisäistä motivaatiota ja sitoutumista. 

Tässä ikäluokassa on tuttua se, että pelaajien pituus- ja lihaskasvu ovat hyvin eritahtisia yksilöiden välillä. HIFK:n U14-joukkue katsoo asiaa pelaajan edun kannalta eikä lyhyellä tähtäimellä. 

Kuva: Jenni Laine.

– Pelaajan kehittymisessä on tekninen osaaminen aivan olennaista. Meillä on pitkäjänteisyyttä luoda näitä taitoja kehittävä polku, jossa jokaista pelaajaa tuetaan, sanoo joukkueen valmentaja Alex Maylett.

Maylett toimii myös HIFK:n miesten edustusjoukkueen valmentajana. Hänellä on itsellään pitkä kokemus sekä kansallisesta että kansainvälisestä jalkapalloilusta ja futsalista. Maylett opiskeli Glasgow’ssa University of West of Scotlandissa ja hänet palkittiin tänä aikana työstään yliopistourheilun kehittäjänä ja yliopiston jalkapallo- ja futsaljoukkueiden menestyksekkäästä vetämisestä. Hän opiskeli johtamista ja organisaation kehittämistä, mikä antaa paljon välineitä joukkueurheiluun, kuten joukkueen ja lahjakkuuksien kehittämiseen, tavoitteiden tukemiseen ja tiimihengen luomiseen. Hänellä on lisäksi valmennuksen UEFA B-tutkinto.

HIFK:n U14-joukkueen valmentaja Alex Maylett. Kuva: Tero Niskanen.

Valmennustiimiin kuuluvat myös valmennuspäällikkö Unto Virkkala, miesten edustusjoukkueen kapteeni Elias Kaukamo, Markus Juolahti ja maalivahtivalmentaja Akseli Suometsä. Heillä kaikilla on vahvaa kokemusta lajista. He tekevät suunnitelmallisen harjoitteluohjelman sekä joukkueelle että jokaiselle pelaajalle yksilöllisesti. 

Joukkue harjoittelee yhdessä neljä kertaa viikossa. Lisäksi kerran viikossa järjestetään erityisesti tekniikkaa hiovia lisäharjoituksia. Tavoitteelliseen harjoitteluun kuuluu se, että jokainen pelaaja saa lisäksi räätälöidyn, mahdollisimman hyvin omaa kehitystään tukevan omatoimisen harjoitusohjelman. U 14- joukkue tekee tiivistä yhteistyötä muiden ikäluokkien kanssa. Edistyneimmät pelaajat saavat kokemusta ja lisähaastetta harjoituksista ja otteluista U17- joukkueen mukana. HIFK on yksi Suomen suurimpia urheiluseuroja ja mukaan kuuluu myös yleisurheilu. Jalkapallojoukkueen jäsenet pystyvät harjoittelemaan helposti myös esimerkiksi nopeutta ja kimmoisuutta yleisurheilutoiminnan kyljessä, mistä on suurta hyötyä tavoitteellisella pelaajapolulla.

Joukkueessa toimii vanhempainyhdistys, joka tekee aktiivista varainhankintaa ja tämän tuen avulla kustannukset pidetään maltillisina. HIFK:n jalkapallotoiminnalla on myös rahasto, josta jaetaan tukea. 

– Tervetuloa kokeilemaan joukkueessamme! Laita viestiä minulle ja sovitaan ajankohdasta, kehottaa valmentaja Alex. 

Yhteystiedot:
alex.maylett[at]hifkfotboll.fi
+358 44070 4949

Kesän harjoitusten ajat löydät täältä.

Teksti: Fredrik Ringbom.

Artikkelikuva: Jenni Laine.