Skip to main content

HIFK palasi kotikentälleen kolmen viikon tauon jälkeen, kun FC Finnkurd saapui vierailemaan Väinämöisen kentälle HIFK:n kesäkuun ainoaan kotiotteluun. Kentän laidalla oli lämmin tunnelma, kun aurinkoiselle Väiskille oli saapunut peräti 462 katsojaa seuraamaan HIFK:n otteita.

Itse ottelu alkoi HIFK:n kannalta upeasti, kun Fonkah Alakotila vei maalin edestä kotijoukkueen johtoon jo kolmannella peliminuutilla kauden toisella maalillaan ja käynnisti juhlat katsomossa.

Seuraava HIFK:n vaarallinen paikka syntyi 22. peliminuutilla, kun Roope Seppäsen pitkä sivurajaheitto Finnkurdin boksiin tuotti vaarallisen tilanteen. Fonkah Alakotila oli jälleen maalin edessä, mutta lopulta pallo pomppi hieman maalin ohi oikealta.

Vierasjoukkueen tasoitusmaali syntyi viisi minuuttia ennen taukoa, kun Lucas Da Silva toi Finnkurdin tasoihin komealla vapaapotkumaalillaan.

Fonkah Alakotilan maali jäi HIFK:n ainoaksi Finnkurdia vastaan. Kuva: Tero Niskanen

Toisen jakson alku oli HIFK:n kannalta erittäin haastaava. Finnkurd aiheutti ensimmäisellä hyökkäyksellään ongelmia ja HIFK:n puolustus joutui rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Toista jaksoa oli pelattu vain vajaa minuutti, kun Finnkurd siirtyi rangaistuspotkumaalillaan johtoon.

Hetken päästä Finnkurd aiheutti jälleen erikoistilanteillaan vaaraa. Vasemmalle kiertänyt vapaapotkun osui tolppaan, jonka jälkeen pallo kävi myös oikeassa tolpassa. Lopulta Finnkurd sai tilanteesta kulmapotkun, josta vieraat onnistuivat tekemään kolmannen maalinsa.

Finnkurdin johtaessa kahdella maalilla kotijoukkue sai rakennettua muutaman hyvän tilanteen. 67. peliminuutilla Said Mijocin kulmapotku tavoitti Roope Seppäsen, mutta Seppänen ei saanut palloa maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Guled Hasan Farah ohitti keskikentällä upeasti muutaman puolustajan, mutta ajautui pallon kanssa kuitenkin liian pieneen kulmaan maalinteon kannalta.

78. peliminuutilla syntyi Finnkurdin neljäs maali, kun pallo pomppi epäonnisesti IFK:n puolustuksesta omaan maaliin. Lopussa vielä viime kaudella HIFK:ssa pelannut Robbie Azodo teki rangaistuspotkusta Finnkurdin viidennen maalin ja lisäajalla vieraat runnoivat ottelun loppulukemiksi 1-6.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan vasta kolmen viikon kuluttua 6.7. klo 15.30, kun Valtti saapuu vierailemaan Väiskille!