Skip to main content

LPS – HIFK
2 – 2
Miesten Kolmonen
4.6.2024 Klo 20.25
Saari Areena

HIFK ja LPS tasasivat pisteet tiistaina, kun joukkueet kohtasivat Laajasalon Saari Areenalla yli 400 katsojan edessä.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja lämpimästä kelistä huolimatta molemmissa joukkueissa tuntui riittävän virtaa. LPS sai vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen ensimmäisen todella vaarallisen tilanteen, kun pallo kävi HIFK:n ylärimassa.

14. peliminuutilla kotijoukkue pääsi jälleen hyökkäämään vaarallisesti vasemmalta laidalta ja Arttu Sihvola sijoitti pallon tarkasti oikeaan alakulmaan, eikä Teddy Schalinille jäänyt mahdollisuuksia torjua.

LPS:n maali ei kuitenkaan lamaannuttanut HIFK:ta, sillä heti seuraavassa tilanteessa LPS:n puolustus oli vaikeuksissa ja Aatos Rajanummi toi kauden ensimmäisellä osumallaan HIFK:n tasoihin.

LPS oli ensimmäisellä jaksolla lähellä siirtyä vielä johtoon, kun HIFK menetti omassa päässään pallon. Teddy Schalin torjui kuitenkin upeasti läpiajon ja piti numerot tasoissa.

Toinen jakso

Toinen jakso alkoi HIFK:n kannalta epäonnisesti. LPS siirtyi 48. peliminuutilla 2-1 johtoon, kun Samuli Laitila laukoi boksin reunalta ja suuntaa vaihtanut laukaus painui HIFK:n maaliin.

Kymmenen minuuttia LPS:n toisen maalin jälkeen HIFK tuli jälleen tasoihin. Said Mijoc antoi vapaapotkun oikealta, tarkka keskitys tuli Elias Kaukamolle joka puski pallon oikeaan alakulmaan. Kyseessä oli HIFK-kapteenin ensimmäinen maali Tähtirinnoissa.

Ottelun hallinta kääntyi kotijoukkueelle, kun Fonkah Alakotila otti taklauksillaan muutaman minuutin sisään kaksi keltaista korttia ja lensi 66. minuutilla ulos ottelusta. HIFK taisteli puoli tuntia vajaalla kuitenkin upeasti ja onnistui tekemään LPS:n ylivoiman vaikeaksi.

Ottelun oli loppumaisillaan, kun LPS sai vielä loistavan maalintekopaikan seitsemännellä lisäaikaminuutilla: Viljami Puttonen pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta laukaus meni lopulta aivan tolpan vierestä oikealta ohi.

Loppulukemat Laajasalossa tiukan taistelun jälkeen 2-2

Päävalmentajan kommentit

HIFK:n päävalmentaja Alex Maylett piti ennakkoon LPS:aa hyvänä vastustajana.

– LPS oli ennakolta todella hyvä vastustaja, joka kuuluu mielestäni sarjan parhaimpiin joukkueisiin ja uskon että he taistelevat jopa noususta, Maylett arvioi.

– Meillä oli kuitenkin tarkoitus lähteä pelaamaan omaa peliä, mutta samalla hiekoittaa vastustajaa.

HIFK:n päävalmentaja Alex Maylett oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen. Kuva: Tero Niskanen

– Kotijoukkue aloitti todella vahvasti ja sai luotua hyvin paikkoja. Jouduimme puolustamaan aika alhaalta, mutta varsinkin ensimmäisellä jaksolla onnistuimme siinä mielestäni hyvin, Maylett kiteyttää.

Punainen kortti vaikeutti peliä, mutta se toi myös joukkueen taisteluilmeen hyvin esiin.

– Punainen luonnollisesti vaikeutti meidän pelaamista, mutta toisaalta taas näytimme, millaiseen taisteluun tämä jengi on kykeneväinen. Siinä mielessä olen erittäin ylpeä jengin suoriutumisesta.

– Haluisin nostaa myös kapteeni Elias Kaukamon, joka pelasi esimerkillisen ottelun ja avasi samalla maalisaldonsa meillä. Yksittäisiä onnistujia oli muutenkin, vaikka pelin kuva kääntyikin siihen että puolustimme ja iskimme vastaan.

Olosuhteet huomioiden Maylett oli tyytyväinen yhteen pisteeseen.

– LPS oli paras joukkue tähän mennessä sarjassa meitä vastaan. Uskon että he taistelevat jopa noususta. Tähänkin peilaten voi olla erittäin tyytyväinen heiltä saatuun pisteeseen. Tämä oli tärkeä piste meille, Maylett summaa.

Maylett uskoo yhä parempiin tuloksiin

– Täytyy muistaa, että meillä on edelleen nuorin ja kokemattomin joukkue tähän sarjaan. Nuoret pelaajamme ovat erittäin kykeneväisiä kehittymään ja ovatkin kehittyneet meillä erittäin paljon, samalla kun kokeneempi kaarti on tukenut heitä. Tähän prosessiin olemme valmennuksen kanssa erittäin tyytyväisiä, Maylett vakuuttaa.

– Jos sama kehityskaari jatkuu syksylle, niin saamme vielä parempia tuloksia. Sitä kohti teemme töitä.

Seuraavat ottelut

HIFK:n vieraskiertue jatkuu vielä tämän viikon sunnuntaina 9.6. FC Kontua vastaan. Ottelu pelataan Kontulan nurmella kello 14.00 alkaen. Seuraava kotiottelu pelataan 15.6. FC Finnkurdia vastaan Väinämöisen kentällä.