Skip to main content

Haastattelussa päävalmentaja Alex Maylett, joka kertoo ajatuksistaan joukkueen alkukaudesta sekä tulevasta.

HIFK:n miesten edustusjoukkue viettää tällä hetkellä sarjataukoa, sillä se pelaa seuraavan ottelunsa vasta heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tauolle joukkue lähti lohkonsa kahdeksannelta sijalta selvällä seitsemän pisteen erolla Töölön Taistoon, joka majailee karsijan paikalla. HIFK:n päävalmentaja Alex Maylett kuvailee joukkueen alkukautta vaihtelevaksi.

– Kun katsoo asioita isossa kuvassa ja missä tilanteessa joukkue oli harjoituskaudella, niin tiesimme kaudesta tulevan haastava. Tuossa vaiheessa meillä oli joukkueessa vain kaksi pelaajaa, joilla oli kokemusta miesten peleistä. Olemme kuitenkin nyt alkukauden aikana saaneet onnistumisia useammassa matsissa. Esimerkiksi ottelu Ponnistusta vastaan oli hyvä meiltä sekä tasapelit Töölön Taistoa ja LPS:aa vastaan. Taistoa vastaan ottelua väritti meidän melko aikaisessa vaiheessa saama punainen kortti ja sama toistui myös LPS:aa vastaan. Näissä otteluissa taistelimme kuitenkin erinomaisesti ja joukkueen mentaaliset kyvyt tulivat esiin positiivisella tavalla.

– Meidän kokoonpano on vaihdellut paljon loukkaantumisten takia ja emme vieläkään ole saaneet sitä todellista ykkösryhmää kasaan yhteenkään kamppailuun. Uskon kuitenkin, että siihen pisteeseen päästään. Meillä oli hiljattain kuuden ottelun tappioton putki, johon kuului kamppailuita missä nähtiin välähdyksiä meidän maksimaalisesta kyvyistä. Alkukausi on kieltämättä ollut värikäs ja esimerkiksi PPJ/Ruoholahtea vastaan tapahtunut loukkaantuminen oli shokki monelle meistä.

Ensimmäistä kauttaan HIFK:ssa valmentajana työskentelevä 30-vuotias Maylett on tyytyväinen siihen miten nuori joukkue on mennyt kauden aikana eteenpäin.

– Olen erittäin iloinen olen siitä millaisia otteita muutama nuori pelaaja on näyttänyt. Haluan luottaa nuoriin pelaajiin ja heidän potentiaalin ulosmittaamisen eteen koko valmennustiimi tekee lujasti töitä. Uskon, että loppukauden aikana työmme tulee tuottamaan hedelmää, kun useampi nuori kundi tottuu miesten matseihin. Näen meidän pelaajien kehittyneen yksilötasolla tämän kauden aikana ja he tulevat saamaan enemmän itsestään irti mitä pidemmälle kausi etenee. Sanoisin meidän yhden kehityskohteen olevan se miten saamme joukkueena lisää irti itsestämme. Usko tähän on kuitenkin kova ja nuorten pelaajien peliruutinin kasvaessa tämä tulee varmasti tapahtumaan.

HIFK:n kausi Kolmosessa jatkuu lauantaina 6. Heinäkuuta, kun Valtti vierailee Väinämöisen kentällä. Loppukauden näkymiin Maylett suhtautuu luottavaisesti ja tuo esiin mahdollisuuden joukkueen vahvistamisesta, mikäli FIFA:n asettama siirtokielto poistuu.

– Loppukauteen vaikuttaa varmasti moni asia. Esimerkiksi mahdollisesti poistuva siirtokielto voit tuoda positiivisen muutoksen. Sen päättymiseen saakka taistelemme kovaa ja yhden lähes kokonaisen kauden puolikkaan perusteella uskon, että voimme minkä tahansa matsin tässä sarjassa kääntää voitoksi etenkin, jos saamme meidän ykköskokoonpanon kasaan. Tietysti mahdolliset uudet vahvistukset olisivat meille iso juttu. Uskon meidän menevän kuitenkin vahvasti eteenpäin oli tilanne mikä tahansa.

Tue HIFK:ta ja osallistu Yhdessä eteenpäin -tukikampanjaan. Osta itsellesi viihdykettä kausareiden muodossa tai esimerkiksi tyylikäs juliste olohuoneesi koristamiseen. Pääset osoittamaan tukesi tästä!