Skip to main content

25.5. HIFK – Ponnistus 2-0 (1-0)
23′ 1-0 Nelson Holmberg
90+2′ 2-0 Daniel Eidet

Miesten edustusjoukkue nappasi lauantaina tyylipuhtaan 2-0-voiton Väiskillä, jonne vierasjoukkueeksi oli saapunut yhdeksän pistettä alkukauden aikana metsästänyt Ponnistus. HIFK:n maalissa aloitti jälleen kahdessa edellisottelussa maalinsa puhtaana pitänyt Teddy Schalin.

Ottelu käynnistyi helteisissä tunnelmissa, joten erotuomarin määräämät juomatauot ottelun aikana olivat enemmän kuin paikallaan. Vaikka ukkonen jyrähtelikin taustalla, ei Väiskillä nähty pitkäkestoisempaa sadetta pelin aikana.

HIFK:n kannattajat tsemppasivat upealla tavalla edellispelissä vakavasti loukkaantunutta Lauri Korkeilaa. ”Vahvempana takaisin – tsemii Lauri!” luki banderollissa, joka ottelun alussa ripustettiin Väiskin kentän aidalle.

Pirteällä ilmeellä otteluun tullut HIFK otti pelitapahtumat haltuun pallonhallinnan kautta ja sai työlleen palkinnon 23. peliminuutilla, kun Nelson Holmberg tykitti kauden ensimmäisen osumansa hienolla laukauksella Ponnistuksen verkkoon.

– Ensimmäinen puoliaika oli vahvaa pallonhallintaa meiltä. Määritettiin tosi vahvasti pelin tempo ja suunta eikä vastustajalla ollut puoliaikaan mennessä oikein mitään palaa. Saatiin myös tosi kaunis maali siihen, joten olen erittäin tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan, toteaa HIFK:n päävalmentaja Alex Maylett.

HIFK jatkoi maalipaikkojen luomista myös toisella jaksolla, jonka lopussa joukkue viimeisteli lopputulokseksi 2-0. Lisäajalla osui viime kotipeliin tapaan Daniel Eidet.

– Paikkoja olisi ollut naulata 2-0-johto jo aikaisemminkin, mikä olisi voinut helpottaa pelin kuvaa. Hieman vaikean kautta mentiin, mutta olen ollut erittäin tyytyväinen viime viikkojen nousujohteisuuteen, Maylett sanoo.

Suurimpia syitä tämän nousujohteisuuden takana on ollut raudanluja puolustuspeli, joka on pitänyt HIFK:n oman maalin puhtaana jo kolme peliä putkeen. Maylett myös kertoo tämän olleen yksi painopiste joukkueen viimeaikaisessa tekemisessä. Seuraavaksi katse on hyökkäyspelin terävöittämisessä, mikä varmasti helpottuu viimeaikaisten onnistumisten myötä.

– Pelaajien kehittämisessä ollaan pureuduttu vielä tarkemmin siihen, että saadaan pelaajista paras irti ja pelaajien väliset kemiat kuntoon. Myös hyökkäyspelin suhteen on näkynyt tämän myötä paljon hyviä merkkejä, hän kertoo.

Puolustuksen viimeisenä lukkona on toiminut seuran oma kasvatti Schalin, joka myös Ponnistusta vastaan antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa tärkeillä torjunnoillaan. Nuorten pelaajien esiinnousu on luonnollisesti myös asia, josta valmennustiimissä ollaan mielissään.

– Teddy on ollut todella pirteä ja kypsä pelaamisessaan. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että hän sekä muut meidän nuoret pelaajamme ovat nousseet esiin ja ansainneet paikkansa.

Jos onnistumiset kentällä ovat omiaan ruokkimaan pelaajien itseluottamusta, tuo kannattajien äänekäs tuki vielä oman lisäenergiansa joukkueen tekemiseen. Voitonjuhlat jo toisessa perättäisessä kotiottelussa on selvä merkki siitä, että hienoja hetkiä on luvassa myös myöhemmin kauden aikana.

– Kotikannattajien edessä oli todella hienoa päästä antamaan heille se voitto, jonka ovat ansainneet. Uskon, että saadaan näistä onnistumisista lisää itseluottamusta tuotua mukaan seuraaviin peleihin, jotta saadaan tehtyä paremmalla prosentilla maalipaikoista. Kokonaisuus on mennyt hyvään suuntaan ja tästä on hyvä jatkaa, Maylett päättää.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan jo torstaina 30.5. vieraskentällä, kun ohjelmassa on tämän kauden ainoa reissupeli pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Ottelu FC Loviisaa vastaan käynnistyy klo 18.30 Loviisan keskuskentällä.

Kuvat: Tero Niskanen.

HIFK-Ponnistus-ottelun tarkemmat tilastot löydät Palloliiton sivuilta.