Skip to main content

HIFK lähtee hakemaan kauden ensimmäistä voittoaan tulevana lauantaina, kun Pohjois-Helsingistä lauantairetken Stadin valoihin tekee jo aikuisen ikään kerennyt Atletico Malmi. Lempinimellä Tico tunnettu seura on jäänyt monen mieleen kilpailukykyisen joukkueen lisäksi vahvasta läsnäolosta sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla. Tälläkin kaudella Atletico Malmi kuuluu ennakkoon lohkon vahvimpiin joukkueisiin.  

HIFK:n kausi on alkanut tappiolla ja tasapelillä. Ticon kausi on käynnistynyt valoisimmissa merkeissä, kun se on voittanut molemmat pelaamansa ottelunsa. Edellisessä ottelussa Töölön Taistoa vastaan HIFK onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa, kun 17-vuotias Lauri Korkeila pääsi tekemään ensimmäisen maalinsa miesten peleissä.

– Said (Mijoc) leikkasi sisään omalta laidaltaan ja tein aloitteen kahden puolustajan välistä. Otin syötön etujalalla haltuun, yksi tatsi kohti veskaria ja laitoin pallon oikeaan alanurkkaan, Korkeila kertoo maalistaan.

Lauri Korkeila HPS:aa vastaan. Kuva: Tero Niskanen

– Ennen peliä sanoin Umidille (Dibachy), että tänään aion tehdä maalin. Sitten se maali tuli ja olihan se hieno tunne. Maali oli minulle erittäin tärkeä ja tuntui todella hyvältä, hän jatkaa.

Pistetilin aukeaminen avauskierroksella kärsityn tappion jälkeen tuntui joukkueessa luonnollisesti helpottavalta. Samalla se on osoitus siitä, että peli paranee koko ajan kun kova työ harjoituksissa alkaa kantaa hedelmää.

– Peli antoi meille paljon taistelutahtoa ja motivaatiota, ja sen tunsi jo toisella puoliajalla kun pelasimme vajaalla. Meidän nuori joukkue alkaa olla jo selkeästi tottuneempi miesten sarjoihin.

Edessä on seuraavaksi paluu kotikentälle, jossa toukokuun aikana pelataan kolme kertaa. Kauden avauksessa koettu mahtava ottelutunnelma yli 500 katsojan edessä on jäänyt pysyvästi pelaajien mieleen.

– Viime kotipelissä oli huikea meininki vaikka ulkona olikin kylmä, ja se auttaa meitä suoriutumaan parhaimman mukaan kentällä. Kun kannattajat laulavat siellä kentän laidalla, tuntuu se meistä siltä kuin meillä olisi 12 pelaajaa kentällä. Toivottavasti lauantainakin on sama fiilis, kuin viime kotipelissä, Korkeila fiilistelee.

Atletico Malmi

Atletico Malmin juuret juontavat reilun 30 vuoden päähän, jolloin perustettiin 1986-syntyneiden poikien joukkue nimeltä MPS/Atletico. Vaikka joukkueen pelit kentillä ei sujuneet aina loistavasti, niin hyvä yhteishenki piti joukkueen pystyssä läpi junioriputken ja joukkueen toiminta päätettiin siirtää miesten sarjoihin aikuisiän kynnyksellä. Joukkue debytoi kaudella 2002 Helsingin piirin Seiskadivarissa nimellä MPS/3. Jo heti seuraavalla kaudella joukkueen nimeksi vaihtui tutuksi tullut Atletico Malmi.  

– Huolimatta MPS-kytköksestä, Atletico Malmi toimii omillaan, itsenäisenä joukkueena ja yksikkönä, täsmentää joukkueenjohtaja Janne Vottonen 

Joukkueella kesti muutaman vuoden tottua miesten peleihin alimmissa divisioonissa, ennen kuin nousujuna käynnistyi toden teolla. Kauden 2007 päätteeksi keltapaidat nousivat Kutosesta ja sarjanousujen jälkeiset saunaillat tulivat pelaajille tutuiksi, sillä malmilaiset debytoivat Kolmosessa jo 2010. Ensimmäinen kausi Kolmosessa päättyi putoamiseen.  

Nelosen kausi oli Ticon ylivoimaa. Se pelasi tappiottoman kauden, voitti Nelosen lohkonsa ylivoimaisesti ja palasi Kolmoseen kaudeksi 2012. Tämän jälkeen seura ei ole enää Kolmosta alempana pelannut, vaan se on pikemminkin ollut lähempänä nousta Kakkoseen. Useasti lohkonsa kärkipäähän sijoittunut Atletico Malmi ei paina jarrua nousun suhteen.  

– Lohkovoitosta lähdetään taistelemaan ja top-3 pitäisi olla realismia. Mitään pakottavaa nousutavoitetta ei kuitenkaan ole, koska Kakkonen vaatisi paljon lisäresursseja. Mutta jos kävisi niin, että Kakkosen paikka olisi tarjolla, asiaa varmasti harkittaisiin ja pyrittäisiin järjestämään tilanne niin, että sarjapaikka voitaisiin myös vastaanottaa, sanoo joukkueenjohtaja Vottonen.  

Myös FC Lahden Petri Pasanen on haastanut Atletico Malmin Suomen cupissa (Kuva: Atletico Malmin verkkosivut.)

Suomen cupissa Atletico Malmi on vuosien varrella päässyt haastamaan isompiaan muutaman kerran. Tällä kaudella Ykkösliigan PK-35 oli numeroin 2-0 parempi. Veikkausliigasta vieraita Tico on saanut kahdesti. FC Lahti kävi kylässä peräkkäisinä vuosina 2010-luvun puolivälissä, mutta hienot ottelutapahtumat luonut kotijoukkue joutui taipumaan molemmilla kerroilla (0-2 ja 0-6).  

Kentän ulkopuolella Atletico Malmi on ollut kuuluisaksi useilla tempauksillaan. Se julkaisi vuonna 2017 poikakalenterin, jolla se keräsi rahaa vähävaraisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastusten tukemiseen. Helsingin Piiri palkitsikin Ticon Vuoden futiskulttuuriteko-palkinnolla. Lisäksi seura järjesti 25-juhlavuotenaan Atletico Cupin, joka tuotti yli 3000 euroa hyväntekeväisyyteen. Poikakalenterista tehtiin uusi versio vuonna 2020. 

Kuva: Atletico Malmin verkkosivut.

Jos Atletico Malmin pelaajistoa katsoo, niin kentällä kannattaa kiinnittää huomio muutamaan nimeen. Joukkueen kapteenina toimii 35-vuotias Kustaa Käki, joka on pelannut Tampereen Pallo-Veikoissa Ykköstä. Toiseksi korkeimmalta sarjatasolta kokemusta omaa myös PK-35:ssa pelannut Vili Lankinen, joka kaudella 2021 teki 12 maalia Vantaan Jalkapalloseuralle Kakkosessa. Myös puolustuksen Akseli Hietalan sekä pitkään Ticoa edustaneiden Ketosen (Jonne ja Jesse) veljesten otteita kannattaa seurailla tarkalla silmällä. Veljeksistä Jesse on Atleticon kaikkien aikojen paras maalintekijä 113 maalilla 183 ottelussa. Janne Hampaala on puolestaan eniten otteluita (280) pelannut pelaaja.  

HIFK ja Atletico Malmi ole koskaan aiemmin kohdanneet, joten historian ensimmäinen kohtaaminen onkin varsin odotettu tapahtuma vierasjoukkueen keskuudessa.

– Hyvillä fiiliksillä tullaan Väiskille! HIFK-matsi on varmasti monen kalentereissa ympyröity yhtenä kevätkierroksen kohokohdista. Kiva päästä pelaamaan ison yleisön edessä ja iso hatunnosto Stadin Kingien suuntaan, että hommat jatkuu vaikka sarjataso tippuikin useamman pykälän. Uskon, että tulee hyvä ja intensiivinen peli, päättää Atletico Malmin joukkueenjohtaja Janne Vottonen.

Myös HIFK:n Lauri Korkeila odottaa tiukkaa ja kovatasoista ottelua kotiyleisön edessä:

– Pelistä ei tule helppoa, koska vastassa on tosi kokenut ja taitava joukkue. Uskon, että voimme ottaa ekat pisteet himasta, jos vain pelataan omaa peliämme hyvin. Lähdetään tietysti tavoittelemaan voittoa ja pisteitä, hän toteaa.

Pääsyliput ja kausikortit

Ottelussa myydään pääsylippuja hintaan 5€, jonka lisäksi kausikortteja on yhä mahdollista ostaa joko tapahtumassa tai nettisivuiltamme. Kausarin hinta on 50 euroa. Maksutapoina HIFK:n ottelutapahtumissa toimivat maksukortit ja MobilePay.

Lisää kotiotteluiden käytännön järjestelyistä voit lukea nettisivujemme Katsojan ABC -osiosta.

Lauantaina voit avata pelipäivän jo klo 13.00 Pirkkolan palloiluhallissa, jossa pelataan naisten Futsal-liigan ratkaiseva finaali HIFK:n ja Ylöjärven Ilveksen välillä. Tule mestoille kannustamaan HIFK toiseen perättäiseen futsalin Suomen mestaruuteen ennen Väiskille siirtymistä!

Ravintolta Kraken, Hietaniemenkatu 2, tarjoaa HIFK:n kausikortilla kaikki hanajuomat ja viinit -15% alennushinnalla! Ovet aukeavat matsipäivinä klo 12.00.

HIFK – MPS/Atletico Malmi

Lauantai 4.5. klo 15.30

Väinämöisen kenttä