Skip to main content

HIFK pelasi kauden toisen vierasottelunsa Jätkäsaaressa, jossa vastassa oli PPJ/Lauttasaari. Lähtökohdat otteluun olivat miellyttävät, kun lämmin keli helli katsojia ja joukkue oli saanut vapauttavan kauden avausvoiton viime viikonloppuna Herttoniemen Tovereista.

Ottelu käynnistyi Jätkäsaaren tekonurmella tasaisissa merkeissä, kun molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan tarkasti ilman suurempia riskejä. Ensimmäinen HIFK:n kunnollinen paikka syntyi yhdeksän minuutin kohdalla, kun Lauri Korkeila pääsi laukomaan voimalla boksin ulkopuolelta. PPJ:n maalivahti Patrik Fager onnistui kuitenkin venymään pallon tielle.

Ensimmäisen jakson loppua kohti kotijoukkue pääsi kuitenkin hieman hallitsemaan peliä ja sai rakenneltua myös muutaman vaarallisen maalipaikan. Edellisessä ottelussaan debyytin tehneelle Teddy Schalinille paikat eivät tuottaneet kuitenkaan vaikeuksia ja tauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Ottelun keskeytyminen

Toisella jaksolla ottelussa alkoi tapahtumaan. 58. peliminuutilla Lauri Korkeila pääsi kokeilemaan boksin sisältä, mutta molemmissa päissä loistaneet maalivahdit tekivät maalinteon jälleen vaikeaksi. Muutama minuutti Korkeilan maalipaikasta eteenpäin mies joutui osalliseksi ottelun ikävimpään tapahtumaan. PPJ:n pelaaja tuli pallontavoittelutilanteeseen pahasti myöhässä, ja osui potkullaan suoraan Korkeilan sääreen. Välittömästi oli selvää, että kyseessä on vakava loukkaantuminen ja paikalle soitettiin ambulanssi. Ottelu oli keskeytettynä noin 20 minuuttia ja PPJ:n pelaajalle nostettiin tilanteessa luonnollisesti punainen kortti.

Korkeilan sääriluu oli mennyt poikki ja mies kuljetettiin sairaalahoitoon. Jalka on tarkoitus leikata perjantain aikana ja valitettavan tapaturman vuoksi Korkeilan kausi päättyi eiliseen. Erittäin ikävä tapaturma ja haluamme toivottaa Laurille tsemppiä koko HIFK:n puolesta.

Lähes puolituntinen lisäaika

Ottelua jatkettiin tapaturman jälkeen, kun pelikellossa oli 80 minuuttia. HIFK pääsi pyörittämään peliä ylivoimalla, mutta vaarallisille maalipaikoille se ei meinannut päästä. Varsinaisen peliajan täyttyessä lisäajan pituus oli ennustettavissa todella pitkäksi ja sitä pelattiin lopulta noin 26 minuuttia.

Alivoimalla pelaava kotijoukkue pääsi lisäajan alussa hyökkäämään muutaman kerran. Teddy Schalin oli kuitenkin pitänyt maalinsa puhtaana jo 180 minuutin ajan ja hoiti työnsä edelleen varmasti.

Teddy Schalin pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä. Kuva: Tero Niskanen

Lotus Kurkion debyytti

HIFK:ssa nähtiin jälleen uusi debytantti, kun 16-vuotias seuran kasvatti Lotus Kurkio tuli vaihdosta kentälle varsinaisen peliajan päätyttyä 10. lisäaikaminuutilla.

– Ottelu oli henkisesti yksi vaikeimmista koko urani aikana. Tottakai oli hienoa päästä debytoimaan miehissä, mutta tällä hetkellä kaikki ajatukset kohdistuvat Lauriin, Kurkio kertoo.

11. lisäaikaminuutilla Jätkäsaaressa sammui valot. Peli oli taas hetken aikaa poikki, mutta muutaman minuutin päästä valot saatiin taas päälle.

– Ottelussa tapahtui kaikenlaista. Laurin loukkaantuminen vaikutti meistä jokaiseen. Koitin pitää oman pääni kylmänä ja keskittyä pelaamiseen, kun pääsin kentälle, Kurkio jatkaa.

Kun vartti lisäaikaa oli täynnä, alivoimainen PPJ sai rakennettua todella hyvän maalintekotilanteen. Lopulta HIFK:n puolustus onnistui kuitenkin torjumaan laukauksen, joka oli jo menossa maaliin. 20. lisäaikaminuutilla kentälle tullut Lotus Kurkio pääsi karkaamaan läpi ja nosti pallon PPJ-maalivahdin yli. Pallo kuitenkin ylärimaan ja lopulta tilanne oli myös paitsio.

– Kyllä, lopulta laitoin vielä pallon ylärimaan, vaikka se nyt paitsio olikin.

Tilanne jätti nälkää nuorelle pelaajalle.

– Odotan innolla tulevaisuutta, toivottavasti pääsen pelaamaan lisää otteluita ja myös juhlimaan Kingien edessä.

Dramaattinen loppu

Varsinaisesta lisäajan pituudesta katsomossa ei ollut tietoa. 22. minuutilla PPJ:n pelaaja otti toisen varoituksensa ja kotijoukkue joutui jo kahden miehen alivoimalle. Hetki tämän jälkeen HIFK pelasi pallon PPJ:n boksiin, jossa se osui kotijoukkueen pelaajan käteen. 23. lisäaikaminuutti ja pallo vietiin pilkulle.

Eriskummallinen ottelu ei tarjonnut taaskaan kaikista todennäköisintä vaihtoehtoa, vaan PPJ:n maalivahti onnistui torjumaan rangaistuspotkun ylärimaan, jonka jälkeen PPJ:n puolustus onnistui purkamaan tilanteen. Pian torjutun rangaistuspotkun jälkeen ottelu päättyi ikävien, hämmentävien ja erikoisten vaiheiden jälkeen maalittomaan tasapeliin.

HIFK:n kausi jatkuu kotiottelulla Ponnistusta vastaan ensi viikon lauantaina 25.5. Väiskillä.