Skip to main content

FC Loviisa – HIFK
0 – 5
Miesten Kolmonen

30.5.2024 Klo 18.30
Loviisan keskuskenttä

HIFK haki kauden suurinumeroisimman voittonsa, kun FC Loviisa kaatui murskalukemin 0-5 helteisellä Loviisan keskuskentällä. Otteluun oli saapunut komeat 510 katsojaa, joista iso osa oli HIFK:n kannattajia.

Ottelu käynnistyi HIFK:n selkeässä hallinnassa ja ensimmäinen kunnollinen maalipaikka 6. peliminuutilla tuotti heti tulosta. Veikko Pelkonen pelasi pallon vasemmalle Fonkah Alakotilalle, joka sijoitti pallon tyylikkäästi maaliin ja vei HIFK:n ottelussa johtoon.

Vartin pelin jälkeen HIFK onnistui jälleen tuottamaan ongelmia kotijoukkueelle, kun Veikko Pelkosta rikottiin boksissa. HIFK:lle tuomittiin tilanteesta rangaistuspotku ja Loviisan Rambo Totolle nostettiin suora punainen kortti. Said Mijoc asettui pallon taakse, sijoitti pallon vasempaan alakulmaan ja vei HIFK:n 0-2 johtoon.

Seuraava rangaistuspotku tuomittiin toisessa päässä, kun 27. peliminuutilla FC Loviisan hyökkääjä meni nurin HIFK:n boksissa. Kotijoukkueen rangaistuspotkuyritys osui kuitenkin tolppaan ja tilanne pysyi lukemissa 0-2.

Toinen jakso

Ottelun kolmas ja HIFK:n toinen rangaistuspotku tuomittiin 57. minuutilla, kun Said Mijoc pääsi läpiajoon ja Loviisan puolustus joutui rikkomaan. Mijoc upotti pilkun jälleen vasempaan alakulmaan ja nosti HIFK:n johdon jo 0-3:een.

77. peliminuutilla HIFK laittoi kotijoukkueen puolustuksen totaalisen solmuun. Fonkah Alakotila pääsi vastakkain Loviisan maalivahdin kanssa, mutta syötti pallon vielä Daniel Eidetille, joka laittoi pallon käytännössä tyhjään maaliin. Maali oli Eidetille kauden kolmas.

Ottelun viimeinen maali nähtiin juuri ennen lisäajan alkamista, kun Seifedine Eshroukh-Maharzah tarjoili vasemmalta laidalta Adam Oyegokelle, joka laukoi kauden ensimmäisen maalinsa ja viimeisteli ottelun loppulukemiksi 0-5.

Teddy Schalinin neljäs nollapeli

HIFK:n maalilla vahvasti kautensa aloittanut Teddy Schalin piti jälleen nollapelin.

– Oli kiva reissu Loviisaan. Todella siistiä pelata kun oli tullut niin paljon Kingejä paikalle, Schalin kertoo.

Teddy Schalin pelasi jo neljännen nollapelinsä. Kuva: Tero Niskanen

HIFK:n kasvatti pelaa ensimmäistä kauttaan miesten pelejä, eikä ole päästänyt neljässä pelaamassaan ottelussa maaliakaan. Kukaan muu ei ole pystynyt samaan ensimmäisissä otteluissaan HIFK:ssa.

– Kyllähän se aina hyvältä tuntuu pitää nollat. Valmennus on tukenut minua ja kovalla duunilla sekä erinomaisella puolustuksella pelimme toimii nyt hyvin.

HIFK:n vieraskiertue jatkuu heti ensi viikon tiistaina Laajasalossa LPS:aa vastaan ja saman viikon sunnuntaina FC Kontu isännöi HIFK:ta. Schalin lähtee tuleviin otteluihin itsevarmana.

– Hyvällä fiiliksellä mennään, kunhan tehdään paljon töitä ja pelataan meidän omaa peliä niin saadaan kyllä pisteet himaan!

 

HIFK:n seuraava ottelu pelataan tiistaina 4.6. Laajasalossa. Ottelu LPS:aa vastaan käynnistyy klo 20.25 Saari Areenalla.