Skip to main content

HIFK lähti hakemaan kauden avausvoittoaan, kun Väinämöisen kentälle saapui molemmat ottelunsa voittanut MPS/Atletico Malmi. Aurinkoisella Väiskillä oli toukokuun alkuun poikkeuksellisen lämmintä, kun mittarit näyttivät jopa 20 astetta. Mielenkiintoinen ottelu ja hieno keli houkuttelivat Väiskille ihmisiä ja ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 547, joka on tähän asti kauden suurin yleisömäärä HIFK:n otteluissa.  

Ottelu käynnistyi HIFK:n näkökulmasta hyvin ja kotijoukkue sai heti ottelun alussa luotua useita maalintekotilanteita. Jo 9. peliminuutilla syntyi ensimmäinen todella vaarallinen tilanne, kun edellisessä ottelussa ensimmäisen maalinsa tehnyt Lauri Korkeila syötti pallon boksiin Guled Hasan Farahille, mutta hyökkääjä ei lopulta aivan kerennyt palloon.

Ensimmäisen puolituntisen aikana Hasan Farah ja Korkeila pääsivät molemmat vielä hyville paikoille ja jopa puolittaisiin läpiajoihin, mutta Atleticon puolustus kerkesi viime hetkellä katkomaan HIFK:n yritykset.

Lauri Korkeila karkaamassa Atletico Malmin puolustukselta. Kuva: Tero Niskanen

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella myös Atletico Malmilla oli omat paikkansa. 36. peliminuutilla syntyi ottelun paras maalintekotilanne, kun vierasjoukkue pääsi yrittämään boksista vain muutaman metrin päästä maalista, mutta Alex Hendren venyi loistavaan torjuntaan ja piti ottelun toistaiseksi maalittomana.

Jakson loppuun Robin Leskinen ja Hasan Farah junailivat vielä Noa Kiemalle loistavan paikan, mutta Kieman laukaus painui niukasti vasemmalta maalin ohi.

Toisella jaksolla ote kääntyi enemmän Atletico Malmille. Ottelun 55. peliminuutilla Ticon Olli Hänninen sai pallon jo tolppaan, mutta muuten Alex Hendren ja HIFK:n puolustus oli hyvin mukana ottelussa. 10 minuuttia myöhemmin Tico pääsi jälleen vaaralliseen paikkaan, kun Vili Lankisen saksipotkyritys painui ohi maalin.

Atleticon paine tuotti tulosta 75 minuutin kohdalla, kun se sai vapaapotkun n. 20 metristä ja Alexander Lindströmin vapaapotku upposi komeasti vasempaan yläkulmaan.

90. peliminuutilla Atletico pääsi yrittämään jälleen vapaapotkusta, mutta hyvän ottelun pelannut Alex Hendren torjui vedon kulmapotkuksi. Kulmapotkusta Atleticon hyökkääjä Olli Hänninen puski pallon maaliin ja viimeisteli samalla ottelun loppulukemat 0-2.

Kuva: Tero Niskanen

HIFK pelaa seuraavan kotiottelunsa vajaa viikon kuluttua, kun HerTo saapuu Väinämöisen kentälle lauantaina 11.5. Ottelu potkaistaan totutusti käyntiin lauantaina klo 15.30. Tervetuloa Väiskille! 

Vierasottelu LPS:aa vastaan siirtyy pelattavaksi kesäkuulle! Uusi ajankohta on 4.6. klo 20.05. Alunperin ottelu oli tarkoitus pelata tiistaina 7.5. Saari Areenalla.