Skip to main content

HIFK:n naisten edustusjoukkueen kolmas peräkkäinen kausi Kakkosessa käynnistyi perjantai-iltana Oulunkylässä, jossa se kohtasi paikallisvastustaja Gnistanin. Ennakkoon nähden yksi sarjan kovimmista joukkueista antoi heti avauskierroksella myrskyvaroituksen, joka ei jättänyt paljon kerrottavaa HIFK:n näkökulmasta. Ottelun lopputulos oli 7-0 Gnistanin hyväksi.

Uusi mahdollisuus pisteiden metsästykselle avautuu kuitenkin jo lauantaina, kun vuorossa on kotiavaus KuPS Akatemiaa vastaan Töölön pallokenttä 6:lla klo 16.00. Haastattelimme maalivahti Anni Turpeista aiemmin viikolla uuden kauden alkamisen alla:

Millä mielin lähdette kohti kautta 2024?
– Mahtavaa, että pääsemme jälleen pelaamaan. Jännittää tietysti, mutta terveellä tavalla. Harjoitusotteluita ei ole kertynyt kovinkaan montaa ja monelle pelaajalle kausi on ensimmäinen IFK:ssa. Tunnelma on odottava, mutta ennen kaikkea innostunut.

Avauskierroksella vastassa oli heti kovatasoinen vastus, eli Gnistan. Mitkä joukkueet uskot olevan sarjan parhaimpia tänä vuonna?
– Gnistan on toden totta kova vastus. Uskoisin myös muiden pääkaupungin alueen seurojen tarjoavan kovia otteluita (Valtti, PK-35, HPS/2) ja JäPS:n kanssa on varmasti luvassa tuttuun tapaan myös kovia vääntöjä.

Millaisia tavoitteita teillä on joukkueen kanssa?
– Nuoren sekä tuoreen joukkueemme tavoitteina on pyrkiä pala palalta kehittämään pelitapaa toimivammaksi kokonaisuudeksi sekä onnistua yhdessä. Haluamme parhaamme mukaan antaa kovan vastuksen muille joukkueille, sekä voittaa otteluita. Ja tietysti nauttia jalkapallosta.

Kuvaile kauden 2024 HIFK:ta kolmella adjektiivilla.
– Rohkea, voimakastahtoinen, periksiantamaton.

Kauden aikana on tiedossa muutama tuplapäivä, jolloin IFK:n miesten ja naisten edarit pelaa peräkkäin Väiskillä. Millä fiiliksillä odotatte näitä tapahtumia?
– Peräkkäiset ottelutapahtumat mahdollistavat varmasti urheilujuhlan tuntua ja huikeata tunnelmaa. En ole aikaisemmin päässyt kokemaan itse vastaavaa, joten luulen tilaisuuksien luovan kannustavaa yhteisöllisyyttä sekä seurahenkeä.

Loppuun vielä terveiset faneille ennen kauden alkua:
– Tahdomme jo etukäteen kiittää teitä halustanne kannustaa meitä yhdessä eteenpäin. Kiitos ja nähdään peleissä!

Tervetuloa mukaan kannustamaan HIFK:n naisten edustusjoukkuetta kaudella 2024 Kakkosessa! Joukkueen tuoreimpien kuulumisten pariin pääset sen omilla nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. Otteluohjelma ja kokoonpano löytyvät Palloliiton sivuilta.