Skip to main content

HIFK:n pelaajakehitystyö jatkuu – esittelyssä kauden 2024 miesten edustuksen valmennustiimi

HIFK:n sarja-avaus Kolmosessa lähestyy kovaa vauhtia ja on tullut aika esitellä miesten edustusjoukkueen tulevan kauden valmennustiimi. Joukkueen päävalmentajana toimii Alex Maylett (kuvassa vasemmalla) ja valmentajana Anas Abdi (kuvassa oikealla). Mukana valmennustiimissä valmentajana on myös seuran pelaajakehitys- ja valmennuspäällikkö (U15-U20) Umid Dibachy sekä maalivahtivalmentajana Emil Niemistö.

HIFK:n uusi miesten edustusjoukkue on nuori, nälkäinen ja IFK:n näköinen joukkue, jonka runko koostuu seurassa jo usean vuoden ajan vaikuttaneista pelaajista.

– Meillä on hyvä ryhmä, jossa on noin kymmenen miesten pelaajaa viime kauden reservijoukkueesta sekä reilu kymmenen A-juniori-ikäistä pelaajaa. Treeneissä on myös joitakin B-junioreita, minkä mahdollistaa sujuva yhteistyö seuran miesjoukkueiden ja vanhimpien juniori-ikäluokkien välillä, Maylett kertoo edustusjoukkueesta.

Valmennustiimin keskeisenä tavoitteena on jatkaa seurassa jo vuonna 2020 käynnistynyttä kehitystyötä, jonka tavoitteena on kehittää seuran junioritoimintaa entistä kilpailullisempaan ja tavoitteellisempaan suuntaan, sekä kehittää pelaajia kokonaisvaltaisesti kohti seuran edustusjoukkuetta. Prosessissa alusta lähtien mukana olleen Dibachyn mukaan projekti alkaa kantaa hedelmää, vaikka työtä edelleen on paljon tehtävänä.

HIFK:n pelaajakehitys- ja valmennuspäällikkö (U15-U20) Umid Dibachy. Kuva: HIFK.

– Tavoitteenamme on ollut hyvän yhteishengen ja urheilullisen toimintakulttuurin pitkäjänteinen kehittäminen sekä motivoivan, kehittävän ja kilpailullisen ympäristön rakentaminen seurassa. Tämän myötä seuraavana tavoitteena on kasvattaa pelaajia korkealle tasolle sekä seuran joukkueiden pelaaminen valtakunnallisissa sarjoissa vuosittain. Tiedämme, että tämä on hyvin pitkäjänteinen ja vaativa työ, mutta seurana panostamme ja kehitämme toiminnan laatua jatkuvasti, Dibachy sanoo.

Kaudella 2024 tiiviistä yhteistyötä toteutetaan ennen kaikkea Kolmosessa pelaavan edustusjoukkueen, Vitosessa pelaavan reservijoukkueen sekä keväällä Kakkosessa pelaavan B-juniorijoukkueen (U17) välillä. Myös HIFK:n U17-joukkueen päävalmentajana toimiva Abdi kertoo, että seuran pitkäjänteinen työ alkaa näkyä nousua Ykköseen tavoittelevan B-juniorijoukkueiden pelaajien taustoissa.

– Meillä on B-junnuissa 24 pelaajaa, joista osa on pelannut IFK:ssa jo lähemmäs kymmenen vuotta. Kauden tavoitteena on pelaajakehitystyön jatkaminen, jotta saamme pelaajia kehitettyä edustusjoukkueeseen, hän taustoittaa.

Maylett nostaa myös esiin pelaajien IFK-taustan keskeisenä asiana uuden kauden alla:

– Se mikä on hyvä ja vahva juttu meillä IFK:ssa on, että meillä on paljon pelaajia, joilla on seuran tähti ikään kuin tatuoituna rintaan. Haluamme näyttää, että olemme IFK:n näköinen joukkue!

Miesten edustusjoukkueen kausi Kolmosessa käynnistyy lauantaina 20. huhtikuuta kotiottelulla Töölön pallokentällä, jonne Tähtirintojen vieraaksi saapuu HPS klo 14.30. Ennen sitä joukkue pelaa vielä Suomen Cupin toisen kierroksen ottelunsa, jossa vastassa lauantaina 6. huhtikuuta on FC Kontu Talin hallissa klo 13.00.

Tule mukaan joukkueen matkaan ja hanki kausikortti Kolmosen kotipeleihin hintaan 50 euroa! Kortit sisältävät 11 sisäänpääsyä kauden 2024 Kolmosen otteluihin, eli voit siis esimerkiksi tulla itse jokaiseen otteluun tai vaikkapa tulla kahteen kotiotteluun neljän kaverin kanssa. Kortit ovat myynnissä HIFK:n verkkokaupassa.

Miesten edustusjoukkueen toimihenkilöt:

Alex Maylett, päävalmentaja
Anas Abdi, valmentaja
Umid Dibachy, pelaajakehityspäällikkö, valmennuspäällikkö U15-U20/valmentaja
Emil Niemistö, maalivahtivalmentaja
Joona Haavisto, joukkueenjohtaja

HIFK:n U17-joukkueen toimihenkilöt:

Anas Abdi, päävalmentaja
Oshama Mamedo, valmentaja
Umid Dibachy, pelaajakehityspäällikkö, valmennuspäällikkö U15-U20/valmentaja
Emil Niemistö, maalivahtivalmentaja
Kim Ek, joukkueenjohtaja

Artikkelikuva: Tero Niskanen.