Skip to main content

Leo Halme on kuulunut joukkueen avauskokoonpanon vakionaamoihin alkukauden aikana, sillä 19-vuotias puolustaja on aloittanut avauksessa HIFK:n molemmissa Kolmosen sekä Suomen Cupin otteluissa. Peliajan lisäksi Halme on saanut luottoa myös toisella osa-alueella, sillä nuorukainen on tuurannut Elias Kaukamoa jo kahdesti tämän kauden aikana kapteenin roolissa. Kolmosen ensimmäisellä kierroksilla HIFK kärsi tylyn kotitappion HPS:lle maalein 0-3, mutta tämän viikon keskiviikkona punapaidat nappasivat pisteen Töölön Taistolta. HIFK pelasi ottelussa lähes koko toisen puoliajan vajaalla ja päätösvihellyksen päätteeksi joukkue sai mukaansa yhden pisteen upean taistelun päätteeksi.

Halme kokee, että Taistoa vastaan nähtiin sellainen HIFK, jota sopii odottaa näkevänsä useammin kauden aikana.

– Sanoisin kauden olleen tuloksellisesti aika tahmea. Ensimmäisessä pelissä emme olleet vahvimmillaan ja HPS oli kova vastus, joka osasi hyödyntää täysin estettävissä olleet maalipaikat. Viime peli Taistoa vastaan oli merkittävästi parempi monella tasolla. Siitä matsista jäi hyvä fiilis, sillä meidän pelaaminen näytti paljon paremmalta kuin aikaisemmin. Ottelu oli näyte siitä mihin todella kykenemme. Henkisesti se ottelu tuntui voitolta, sillä lähes koko toisen puoliajan kestäneellä alivoimalla saimme luotua vaarallisia maalipaikkoja ja pidimme Taiston hyvin kurissa meidän kenttäpuoliskolla. Toki jäi hieman harmittamaan, että emme saaneet voittomaalia aikaiseksi loistavista paikosta huolimatta. Se olisi ollut kieltämättä hieno voitto, nuorukainen kertoo.

Halme toivoo näkevänsä myös jatkossa samanlaista taistelua kuin keskiviikkona.

– Tarvitsemme koko joukkueelta kovempaa taistelua jokaiseen otteluun myös silloin, kun emme pelaa alivoimalla. Meidän joukkueessa on paljon taitavia yksilöitä, mutta yhteinen peli on saatava kuntoon ja siihen on saatava täsmällinen yhteinen ajatus.

Kuluva kausi on Halmeelle neljäs HIFK:n organisaatiossa. Viime vuonna puolustaja kuului P20-joukkueen avainpelaajiin, mutta kausien 2022 ja 2023 aikana Halme on myös pelannut yhteensä 16 Kolmosen ottelua HIFK/2:n riveissä. Pelimäärä olisi ollut luultavasti isompi, mikäli Halme ei olisi loukkaantunut kesken viime kauden. Talven ja kevään perusteella ikonista sukunimeä kantava peluri näkee oman kehityskäyränsä nousujohteiseksi.

– Ensimmäinen ja toinen ottelu olivat täysin erilaisia minun kohdalla. HPS:aa vastaan olisin voinut tehdä monta asiaa eri tavalla ja nopeasti tulleet vastustajan maalit vaikuttivat minuun henkisellä tasolla negatiivisesti. Taistoa vastaan pelasin parhaimman matsini loukkaantumisen jälkeen. Aion jatkaa samalla tavalla myös jatkossa, Halme vakuuttaa.

Leo Halme FC Kontua vastaan. Kuva: Tero Niskanen

HIFK:n miesten edustusjoukkue on monella tapaa viime talven tapahtumien jälkeen uuden äärellä. Ylemmät sarjatasot ovat vaihtuneet Kolmoseen, josta joukkue ja sen taustavoimat pääsevät rakentamaan uusia tarinoita. Monelle kannattajalle nykyinen sarjataso ja sen voimasuhteet ovat vieraita, mutta jos Halmetta on uskominen, niin HIFK tulee olemaan kilpailukykyinen joukkue lohkossaan.

– Luotan täysin siihen, että pärjäämme tässä sarjassa, vaikka kyseessä on tuore sekä nuorista pelaajista koostuva joukkue. Meillä on myös hyvät valmentajat, jotka ovat hengessä mukana ja motivoivat joukkuetta.

Haastattelun lopuksi esitimme KontU-kasvatille kysymyksen, jota on HIFK-kannattajat ovat useamman kerran udelleet kuluvan vuoden aikana.

– Tätä on kysytty useamman kerran minulta ja vastaus on, että Jugi Halme ei ole minun faija. On kuitenkin kunnia kantaa seuralegenda sukunimeä ja jatkaa Jugin perintöä punaisessa tähtipaidassa.

Vaikka sarjataso on HIFK:n osalta vaihtunut, niin tämä ei ole kuitenkaan vaikuttanut otteluiden tunnelmaan. Tämän myös Halme allekirjoittaa.

– Kiitos kaikille kannattajille, jotka ovat saapuneet mestoille tähän mennessä kautta. Otteluissa on ollut tunnelmaa, mitä en ole aikaisemmin päässyt kokemaan. Koko joukkue saa teiltä virtaa teidän ollessa katsomossa. Stadin Kingit ovat myös Stadin aidoimmat, Halme päättää kiittäen.

HIFK:n kausi jatkuu ensi viikon lauantaina, kun joukkue kohtaa MPS/Atletico Malmin Väinämöisen kentällä klo 15.30 alkaen.