Skip to main content

Kuvat ottelusta: Antti Huhtamäki

SJK Akatemia – HIFK 

3–2 (2–1) 

Miesten Ykkönen
Ylempi jatkosarja
La 7.10.2023 klo 16:00
OmaSp Stadion (Seinäjoki) 

HIFK kohtasi kauden viimeisessä ottelussa SJK Akatemian Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Kotijoukkueesta huomasi heti ensi hetkistä lähtien, että heillä oli nälkää ja samalla myös panosta ottelussa, sillä joukkue tarvitsi pisteitä, mikäli he mielivät karsijan paikalle Veikkausliigaan. Kaiken kaikkiaan Seinäjoella nähtiin viihdyttävä ottelu, jossa syntyi yhteensä viisi maalia. Yhden niistä teki Antti Ulmanen, joka oli HIFK:n tehokkain pelaaja tällä kaudella viimeistellessään 13 maalia. Lisäajalla koettiin hieno hetki, kun Paulus Arajuuri asteli viimeistä kertaa kentältä pois ammattilaisurallaan saadessaan komeat kunnianosoitukset seinäjokelaiselta yleisöltä sekä Helsingistä saapuneilta HIFK:n kannattajajoukoilta.

Maalit: 

1–0 Paananen 23’ (SJK Akatemia)
1–1 Wahlman 25’ (HIFK)
2–1 Tessilimi 45’ (SJK Akatemia)
3–1 Paananen 46’ (SJK Akatemia)
3–2 Ulmanen 77’ (HIFK) (Kummiyritys: Eld Muutot) 

SJK Akatemia - HIFK, 7.10.2023, Miesten Ykkönen, Kuvaaja: Antti Huhtamäki

Paulus Arajuurelle tehtiin ottelun jälkeen kunniakuja. 

Ensimmäinen puoliaika 

SJK Akatemia tuli otteluun hyvin ja paineisti HIFK:ta ylhäältä heti ensi hetkistä lähtien, ja Tähtirinnat olivat pienissä ongelmissa avatessaan peliä. Kuudennella minuutilla SJK:n Olatoundji Tessilimi  murtautui hyvään maalipaikkaan, mutta viimeistä ammattilaisotteluaan pelaava Paulus Arajuuri teki sen, missä hän on aina ollut hyvä, eli liukui erinomaisesti palloon ennen Olatoundjin laukausta ja pelasti tilanteen. 

12. minuutilla oli hieman saman tyyppinen tilanne kuin edellinen. Tällä kertaa Matias Hänninen liukui uhrautuvasti Eemeli Honkolan laukauksen eteen ja tilanne säilyi edelleen 0-0.

Noin kymmentä minuuttia myöhemmin kotijoukkue SJK Akatemia siirtyi 1–0 johtoon. Kotijoukkueen hyvä paine toi vaarallisen pallonmenetyksen HIFK:lle ja Kasper Paananen pääsi rankaisemaan ja siirsi isännät johtoon.

SJK Akatemia - HIFK, 7.10.2023, Miesten Ykkönen, Kuvaaja: Antti Huhtamäki

Röda ei tästä kuitenkaan häkeltynyt. Vain kahta minuuttia myöhemmin, seuraavasta hyökkäystilanteesta HIFK nousi tasoihin Aleksi Wahlmanin kauden toisella osumalla. Eetu Puro yritti ensin kovalla laukauksella oikealta, eikä SJK-maalilla pelannut Miguel Rodriguez onnistunut vangitsemaan palloa. Paluupallosta Wahlman pääsi sivaltamaan pelin tasoihin.

Reilun puolentunnin kohdalla Eetu Puron loistavasta syötöstä Erikson Carlos pääsi yksin läpi SJK:n maalilla torjuvaa Rodriguezia vastaan.  Erikson Carlosia päästiin kuitenkin häiritsemään lopulta niin, että brasilialaishyökkääjän yritys meni ohi maalin.

Avausjakson viimeisillä hetkillä SJK Akatemia siirtyi jälleen ottelussa johtoon. Olatoundji Tessilimi paineisti HIFK-puolustusta aktiivisesti koko ensimmäisen jakson ja sai siitä tällä kertaa palkinnon. HIFK-vahti Joona Tiainen joutui vaikeuksiin avatessaan peliä ja Olatoundji pääsi rankaisemaan tästä. Täten avausjakson jälkeen lukemat tulostaululla olivat isännille 2–1. 

SJK Akatemia - HIFK, 7.10.2023, Miesten Ykkönen, Kuvaaja: Antti Huhtamäki

Toinen puoliaika 

SJK jatkoi siitä mihin avausjaksolla jäi. Jo heti toisen puoliajan toisella minuutilla Kasper Paananen viimeisteli ottelun toisen maalinsa Oliver Gunesin erinomaisesta tarjoilusta. Maalin myötä SJK Akatemia siirtyi 3–1 johtoon.

Tunnin pelin kohdalla Erikson Carlos oli jälleen lähellä päästä kaventamaan ottelua, mutta SJK:n hyökkääjä Bob Nii Armah oli tullut auttamaan puolustusta ja pääsi häiritsemään Erikson Carlosia sen verran, että kavennusosumaa ei tästä tilanteesta syntynyt. 

77. minuutilla HIFK onnistui vihdoin kavennuksessa, ja asialla oli jälleen tuttu kaveri. Ykkösen maalipörssin toisella sijalla majaileva Antti Ulmanen laukoi kavennuksen SJK:n verkkoon ja HIFK nousi maalin myötä ottelussa maalin päähän. Maali oli Ulmasen kauden 13. ja hyökkääjä on osunut kolmessa ottelussa nyt neljä kertaa.

HIFK sai vielä viimeisellä kympillä yhden hyvän paikan tasoitusosumaan. Lähivaparista Jarkko Heimonen keskitti palloa maalille, mutta se ei tavoittanut punapaitoja vaan meni pelaajien yli, eikä HIFK päässyt tasoittamaan ottelua. 

SJK Akatemia - HIFK, 7.10.2023, Miesten Ykkönen, Kuvaaja: Antti Huhtamäki

Lisäajalla pitkän ja maineikkaan uran tehnyt Paulus Arajuuri poistui viimeisen kerran ammattilaisurallaan kentältä, kun hänet otettiin vaihtoon suurten suosionosoitusten kera. Seinäjoella annettiin äänekkäät hyvästit hymyilevälle jättiläiselle sekä kotiyleisön että HIFK-kannattajien puolesta.

HIFK:n kauden viimeinen ottelu päättyi lopulta 3–2 tappioon SJK Akatemialle. Tämän tuloksen myötä seinäjokelaiset jatkavat Veikkausliiga-karsintoihin. 

SJK Akatemia - HIFK, 7.10.2023, Miesten Ykkönen, Kuvaaja: Antti Huhtamäki

HIFK:n puolustaja Topi Pasi antoi kommenttinsa kauden viimeisen ottelun päätteeksi. 

– Hieman vaikea peli oli, mutta silti mielestäni meiltä ihan ryhdikäs taistelu.

Jälleen Pasi halusi kiitellä vierasotteluun matkanneita HIFK-faneja.

– Ei voi kun sydämmen pohjasta kiittää heitä. Ei ole ollut helppo kausi kentällä eikä sen ulkopuolella, mutta aina he ovat olleet meidän tukena, Pasi kertoi kiitellessään HIFK-kannattajia.

Joukkue juhlii kannattajien kanssa ensimmäistä voittoa Miesten Ykkösessä. HIFK - TPS, 3.5.2023. Kuvaaja: Niko Nakari

Joukkue juhlii kannattajien kanssa ensimmäistä voittoa Miesten Ykkösessä kaudella 2023. HIFK – TPS, 3.5.2023. Kuvaaja: Niko Nakari

HIFK:n avauskokoonpano: 

Tiainen (MV)
Heimonen
Ulmanen (Eld Muutot)
Järvinen > Pallas 74’
Erikson Carlos
Kujanpää (CGI)
Hänninen > Bamijoko (Fuse Training Center) 53’
Wahlman > Varis 90+1’
Puro (Plushouse) > Saira (Mamma Rosa) 74’
Arajuuri (Skigarage.net & The Brand 9) > Hyppönen (Haavisto Oy) 90+1’
Pasi 

Muutoksentekijtä: Jammeh (MV)

Varoitukset: Arajuuri 69’ (HIFK), Bamijoko 71’ (HIFK)