Skip to main content

HIFK Fotboll Ab on hyvin vakavassa taloudellisessa tilanteessa. Seura vetoaa tässä avoimessa kirjeessään kaikkiin, joilla on halua, että HIFK:n jalkapallon edustusjoukkueen toiminta jatkuisi.

Heinäkuussa käynnistynyttä HIFK Fotboll Ab:n osakeantia päätettiin syyskuussa jatkaa lokakuun 2023 loppuun saakka, koska 300 000 euron minimitavoitteeseen annissa ei ylletty. Nyt lokakuun lähestyessä loppuaan tavoite on yhä saavuttamatta.

Syyskuussa osakeanti ylitti 210 000 euron rajan. Sen jälkeen uusien sijoitusten määrä on ollut vähissä. HIFK:n rahantarve on myös annin minimitavoitteeksi asetettua 300 000 euroa suurempi.

Osakeannin jatkamisesta vielä marraskuun 16. päivään saakka 2023 päätti yhtiökokous, joka valtuutti hallituksen jatkamaan antia. Mikäli rahoitusta ei 16. marraskuuta mennessä ole kerätty riittävästi, ei seuran toiminnan jatkuminen ole mahdollista.

Toukokuun lopulla aloittanut HIFK Fotboll Ab:n uusi hallitus havaitsi heti yhtiön olevan vaikeassa taloudellisessa tilanteessa ja päätti osakeannin käynnistämisestä sekä seuran taloudellisesta kulukurista todettuaan seuran aiemman kauden 2023 tulobudjetin osoittauduttua ylioptimiseksi. Juridisista syistä anti oli mahdollista käynnistää aikaisintaan heinäkuussa.

HIFK Fotboll Ab:n taloustilanne on ollut vuosien ajan erittäin vaikea. Syitä on useita.

Seuran toimintaa rasittavat ennen kaikkea vuosien varrella kertyneet vanhat velat. Ykkösen toimintaympäristössä tulorahoituksella ei ole mahdollista suorittaa niin kannattavaa yritystoimintaa, että velkavuoresta olisi mahdollista päästä eroon korkojen kasvaessa.

Taloutta rasittaa myös kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan päätös 96 000 dollarin korvauksista valmentaja Fabrizio Piccaretalle vuoden 2022 tapahtumista.  HIFK Fotboll Ab jätti valituksen päätöksestä urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuimelle CASille, mutta valitus raukesi, koska seuralla ei ollut varaa maksaa CAS:n kalliita käsittelymaksuja.

HIFK Fotboll Ab:n hallitus on yhä sitä mieltä, ettei Fifan päätös Piccareta-tapauksesta ole perusteltu, koska yhtiöllä ja Piccaretalla ei ole sopimusta, mutta taloudellisia mahdollisuuksia valitusprosessin jatkamiseen ei yhtiöllä valitettavasti ole.

HIFK Fotboll Ab tarvitsee lisärahoitusta, jotta seuran toiminta voisi vielä jatkua. Yhtiön hallitus neuvottelee yhä aktiivisesti suurempien ulkomaisten ja kotimaisten sijoittajien kanssa, mutta aikaa alkaa olla vähän.

Mikäli uutta rahoitusta ei saada marraskuun aikana, ei seuran edustusjoukkueella ole enää edellytyksiä jatkaa toimintaansa. HIFK esittääkin avunpyynnön kaikille, jotka haluavat jalkapallon edustusjoukkueen jatkavan. Seura on yhä mahdollista pelastaa.