Skip to main content

SJK Akatemia – HIFK
Miesten Ykkönen
Ylempi loppusarja
7.10.2023 Klo 16:00
OmaSp Stadion (Seinäjoki) 

HIFK pelaa lauantaina kauden viimeisen ottelunsa, kun joukkue matkaa Seinäjoelle ja vastassa on SJK Akatemia. HIFK on löytänyt pelivirettään kauden loppua kohden ja joukkueella on alla voitot TPS:a ja MP:ta vastaan sekä tasapelin Gnistanin kanssa. Maanantaina HIFK nappasi kauden viimeisessä kotiottelussa komean voiton kotiyleisön edessä. Samalla vietetettiin myös HIFK-puolustajan ja Huuhkaja-legendan Paulus Arajuuren jäähyväisottelua. Arajuuri tulee pelaamaan huomenna Seinäjoella ammattilaisuransa viimeisen ottelun. Kotijoukkue SJK Akatemialla on isot panokset ottelussa, sillä voitto toisi paikan Veikkausliiga-karsintoihin. 

Erikson Carlos

SJK Akatemia on sarjataulukossa sijalla viisi. Voitto lauantaina varmistaisi paikan karsintoihin, johon pääsee sarjan 2.-4. sijoille sijoittuneet joukkueet. Nousukarsintojen ensimmäinen vaihe pelataan pudotuspelimuodossa, ja sen voittaja pääsee kaksiosaiseen varsinaiseen Veikkausliigan nousukarsintaotteluun Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittunutta vastaan.

HIFK varmisti jo muutama kierros sitten paikkansa kuudentena, eikä joukkueen peleissä ole ollut isompaa panosta muutamaan kierrokseen. Vaikka HIFK voittaisi huomisen ottelun, se jää yhden pisteen päähän SJK Akatemiasta ja karsijan paikasta, sillä HIFK:lla on ennen lauantain ottelua 37 pistettä ja SJK:lla 40.

SJK Akatemia on ennen päätöskierrosta viidentenä, tasapisteissä paremman maalieron turvin neljäntenä olevan TPS:n kanssa, ja kahden pisteen päässä kolmantena olevasta MP:sta. Mikäli MP voittaa TPS:n lauantaina, myös tasapeli riittäisi SJK Akatemialle. Joukkue tuskin haluaa kuitenkaan jättää karsintapaikkaansa tämän varaan, vaan huomenna tullaan näkemään nälkäinen kotijoukkue. Joukkueen ahkerin maalintekijä on Miro Turunen, joka on SJK:n harmiksi ollut poissa joukkueen kokoonpanosta edellisessä kolmessa ottelussa. Maaleja Turusella on seitsemän.

Emil pallas (vas) ja Mosawer Ahadi (oik.)

HIFK on esiintynyt erinomaisesti kauden viimeisissä otteluissa. Ensin HIFK horjutti Gnistanin mestaruushaaveita pelaamalla tasapelin Töölössä. Lähellä kävi, että tuolloin täydet pisteet olisivat jääneet Tähtirinnoille, kun ottelun lisäajalla tuomittu rangaistuspotkutuomio toi tasoituksen tappiolla olleelle Gnistanille. Kaksi aiempaa ottelua on päättyneet voittoon hyvien esitysten jälkeen: kentällä on nähty taisteleva ja yhteenpelaava HIFK. Ensin joukkue voitti TPS:n vierasnurmella lukemin 3-1 ja viime viikkoisesta Paulus Arajuuren jäähyväisottelusta HIFK otti kolme pistettä MP:n kustannuksella. Viime ottelussa HIFK:n Antti Ulmanen paranteli jälleen asemiaan Miesten Ykkösen maalipörssissä iskiessään jälleen maalin. Maaleja Ulmasella on ennen päätöskierrosta 12, ja tällä maalimäärällä Ulmanen on viimeistellyt palloa verkkoon toiseksi tehokkaimmin koko sarjassa. 

Matias Hänninen

HIFK:n seuralegenda, kokonaisuudessaan peräti 12. kauttaan Rödassa pelaava Matias Hänninen kommentoi kauden viimeistä ottelua odottavissa tunnelmissa, mutta myös hieman haikein mielin. 

– Odottavat fiilikset lauantaista, mutta hieman haikeat samalla. Pitkä kausi ja jätkien kanssa vietetty paljon aikaa ja nyt se on loppumassa. Samalla kun peli on alkanut kulkemaan niin harmi, että pitää laittaa pillit pussiin, ”Masa” kertoo. 

Hänninen kuvailee kuitenkin kautta toisaalta myös henkisesti raskaaksi. 

– Sen vuoksi on myös kiva, että kohta pääsee latailemaan akkuja. 

– Odotan lauantailta tiukkaa matsia, nyt ei ainakaan tarvitse säästellä. Tullaan pelaamaan varmasti samalla tavalla, kun aikaisemmin. Prässätään korkealta ja pidetään palloa laadukkaasti. Uskon, että tulee aika hyökkäysvoittoinen matsi. Kun me tiedämme, miten SJK lähtee pelaamaan uskon, että löydetään sieltä tarvittavat reiät iskeä, Hänninen kertoo.

Matias haluaa kiittää vielä HIFK-faneja kuluvasta kaudesta.  

– Iso kiitos HIFK-faneille tästä kaudesta. On ollut paljon hyviä ja vaikeita hetkiä kauden aikana ja silti olette jaksaneet kulkea meidän mukana. Vieraspeleissäkin on tuntunut, että pelaisi kotona, kun olette isolla porukalla reissannut myös mukaan vieraspeleihin.

– Viime maanantain MP-peli varsinkin oli kyllä jälleen huikea kokemus. Viime hetken voitto ja se fiilis Klackenissa matsin jälkeen oli uskomaton. Toivon, että nähdään teitä jälleen katsomoissa myös ensi kaudella ja mennään astetta bulimmalla otteella, Hänninen tiivistää.

Kauden viimeinen kamppailu SJK Akatemia – HIFK huomenna lauantaina Seinäjoella. Ottelu alkaa klo 16:00 ja sen näet suorana myös Ruutu+ palvelussa.