Skip to main content

17.9.2023
EIF-HIFK
2–0 (2–0)

12’ 1–0 Stanislav Efimov (rp)
28’ 2–0 Tiemoko Fofana

HIFK käynnisti ylemmän jatkosarjan matkustamalla Tammisaareen Ekenäs IF:n vieraaksi sunnuntaina. Joukkueet kohtasivat toisensa kahteen otteeseen jo Ykkösen runkosarjan aikana: ensimmäinen kohtaaminen päättyi kesällä maalittomaan tasapeliin Tammisaaressa, ja EIF puolestaan kävi kuukausi sitten ryöstöretkellä Helsingissä voittaen maalein 0–2.

Jos lähtökohdat näiden sarjataulukon paremmalla puolella läpi kauden viihtyneiden joukkueiden välisiin mittelöihin olivat aiemmin tällä kaudella molempien osalta varsin samanlaiset, ei samaa voinut sanoa tästä syyskuisesta kamppailusta. Tasapisteissä Gnistanin kanssa sarjan kärjestä ylempään jatkosarjaan lähtenyt EIF tavoittelee suoraa nousua Veikkausliigaan ensi kaudeksi. HIFK:n osalta nelossija on kymmenen pisteen päässä ennen varsinaisen sarjakauden viittä viimeistä ottelua, joten mahdollisuudet päästä pelaamaan paikasta karsinnassa Veikkausliigan toiseksi viimeistä joukkuetta vastaan näyttävät HIFK:n kannalta harmillisen teoreettisilta.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu käynnistyi HIFK:n kannalta murheellisesti, sillä kotijoukkue nousi johtoasemaan reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Tiemoko Fofana kaatui rangaistusalueen sisällä kontaktissa Iiro Äijön kanssa, mistä seurasi rangaistuspotku tammisaarelaisjoukkueelle. Myös elokuisessa kohtaamisessa Töölössä maalinteossa onnistunut Stanislav Efimov laukoi pallon pilkulta maalin vasempaan ylänurkkaan HIFK-maalivahti Joona Tiaisen aavistaessa väärin oikealle.

Vajaan puolen tunnin kohdalla HIFK:lle tuli lisää kylmää vettä niskaan, kun kotijoukkue pääsi pidemmän hyökkäyspään paineen jälkeen viimeistelemään illan toisen maalinsa. Hyökkäyksen alun perin pitkällä avauksellaan käynnistänyt Abdoulaye Kanté oli lopulta se pelaaja, joka HIFK:n puolustuksen hetkellisen nukahduksen aikana löysi Fofanan maalin edestä. 23-vuotias hyökkääjä leikkasi oikealle ja laukoi lopulta pienestä kulmasta pallon maaliin.

Joona Tiainen

Toinen puoliaika

Kahden maalin johdossa toiselle puoliajalle lähtenyt EIF piti tahtipuikkoa kädessään myös tauon jälkeen. HIFK sai kuitenkin myös luotua muutamia tilanteita hyökkäyksessä. Kavennusmaali kävi lähellä 60 minuutin kohdalla, kun Mosawer Ahadin nosto päätyi EIF-puolustuksen kautta Antti Ulmaselle. Kahdeksan maalia tämän kauden Ykkösessä viimeistellyt hyökkääjä laukoi tulisesti, mutta pallo meni lopulta niukasti yli maalin Ramilson Almeidan näppien kautta.

Ottelun viimeinen puolituntinen ei tuonut mukanaan muutoksia lopputulokseen eikä muutenkaan sisältänyt suurempia hienouksia yleisölle. Viikonlopun kierroksen tulosten myötä Gnistan ja Ekenäs IF jatkavat edelleen tasapisteissä ylemmän jatkosarjan kärjessä. HIFK:lla on edelleen kymmenen pistettä eroa sen edellä tasapisteissä majaileviin Turun Palloseuraan ja SJK Akatemiaan.

Kommenit – Aatu Kujanpää

– Tasainen vääntö oli. Molemmissa maaleissa hävittiin yksi vastaan yksi -tilanne. Muuten ei hirveästi paikkoja ollut kummallakaan joukkueella. Lähdetään näissä viimeisissä peleissä pelaamaan ilon kautta, meillä ei ole enää mitään hävittävää. Oman pelin kautta valmistaudutaan näihin peleihin. Pyritään pelaamaan mahdollisimman hyvää futista ja saamaan sitä kautta tuloksia vielä viimeisistä peleistä, Aatu Kujanpää sanoi Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

Aleksi Wahlman

Ensi viikolla Töölössä pelataan kauden viides paikalliskamppailu Gnistania vastaan

Tänä syksynä HIFK:n voi nähdä Bolt Arenalla vielä kahdessa Ykkösen ylemmän loppusarjan kotiottelussa. Ensimmäinen niistä pelataan perjantaina 22.9. klo 18:30, jolloin vastassa on niin ikään suorasta noususta pelaava Gnistan. Tervetuloa paikan päälle nauttimaan paikallisottelun tunnelmasta – futis on parasta paikan päällä! Lippuja otteluun pääset tuttuun tapaan ostamaan Ticketmasterin kautta.

HIFK:n avauskokoonpano:

2 Jarkko Heimonen
4 Iiro Äijö – Kummiyritys: Helsingin Uutiset (77’ 17 Eelis Varis)
9 Antti Ulmanen – Kummiyritys: ELD Muutot (72’ 16 Aapo Hyppönen – Kummiyritys: Juhani Haavisto Oy)
10 Mosawer Ahadi
14 Erikson Carlos
15 Aatu Kujanpää – Kummiyritys: CGI
18 Matias Hänninen (71’ 5 Abiola Bamijoko: Kummiyritys – FUSE Training Center)
19 Aleksi Wahlman (62’ 11 Nikolas Saira – Kummiyritys: Mamma Rosa)
21 Eetu Puro – Kummiyritys: Plushouse (78’ 7 Robbie Azodo)
25 Topi Pasi
31 Joona Tiainen (mv)

Muutoksentekijät: 1 Sam Jammeh (mv), 6 Obed Malolo

Eetu Puro