Skip to main content

Otteluennakon tarjoaa TietoAreena. Tutustu palveluihin www.tietoareena.fi

HIFK – Gnistan
Miesten Ykkönen
Ylempi jatkosarja
22.9.2023 Klo 18:30
Bolt Arena (Urheilukatu 5) 

Liput Ticketmasterista

Perjantaina HIFK kohtaa toisessa yläloppusarjan ottelussa paikallisvastustaja Gnistanin Töölön Bolt Areenalla. Gnistan taistelee suorasta noususta Veikkausliigaan EIF:n kanssa, jolle HIFK taipui ylemmän jatkosarjan ensimmäisellä kierroksella lukemin 2–0. Gnistan puolestaan aloitti voittamalla TPS:n Turussa viime sunnuntaina myös lukemin 2–0.

Pystyykö HIFK nappaamaan täydet pisteet perjantain paikallisottelusta ja hankaloittamaan Gnistanin matkaa, vai jatkavatko keltapaidat porskuttamistaan kohti suoraa Veikkausliiga-paikkaa? 

HIFK:n haastava vaihe sai jatkoa viime sunnuntaina, eikä yläloppusarja alkanut halutulla tavalla. Tammisaaressa EIF otti kotonaan rutiinivoiton, eivätkä Tähtirinnat onnistuneet horjuttamaan EIF:n nousuhaaveita. Tämän tuloksen myötä HIFK:n mahdollisuudet karsijan paikalle kutistuivat lähes olemattomiin. Ero edellä oleviin TPS:n ja SJK Akatemiaan on ennen perjantaita kymmenen pistettä ja jäljellä olevia otteluita on neljä kappaletta. 

Obed Malolo Oulunkylässä 28.6.2023

Gnistan saapuu perjantaina Boltille Miesten Ykkösen jaetulta piikkipaikalta ja pelaa suorasta nousijan paikasta EIF:n kanssa, joten panosta ottelusta ei todellakaan puutu. Ykkösen kausi alkoi huhtikuussa Töölöstä HIFK:n ja Gnistanin kohdatessa ja pisteet matkasivat tuolloin Oulunkylään ottelun päätyttyä 0-2. Juhannuksen tienoilla Oulunkylässä Gnistan onnistui voittamaan toisenkin kohtaamisen nimiinsä. Joukkue onkin esittänyt hienoja otteita ja tasaista suorittamista läpi kauden.

Huomionarvoista on myös Miesten Ykkösen maalintekijätilasto: sarjan kaksi parasta maalintekijää, Joakim Latonen ja HIFK:ssa viime kaudella pelannut Eero Markkanen, pelaavat Gnistanissa. Yhteensä kaksikko on tehnyt peräti 23 maalia Gnistanin 40 tehdystä maalista.

Antti Ulmanen

HIFK:n tämän kauden tehokkain maalintekijä, seitsemännellä sijalla tilastoissa oleva Antti Ulmanen kommentoi tulevaa paikallisottelua. 

– Olisi aika päästä voittojen tielle ja antaa kannattajille myös aihetta iloon. Viisi peliä mennyt ilman voittoa, joten se tekisi kyllä kaikille hyvää kovempien aikojen jälkeen. 

– Gnistan on pelannut hyvin ja taistelee noususta, mutta nyt on meidän aikamme voittaa. Varsinkin Ogelissa hävityn pelin jälkeen pitää ottaa revanssi hyvällä pelillä. 

Ulmanen kehottaa jokaista saapumaa perjantaina paikan päälle katsomaan peliä. Luvassa on varmasti mielenkiintoinen ja kuuma paikallisottelu, josta ei tunnetta puutu.  

– Tulkaa katsomaan, kun joka jätkä pelaa logolle ja erilaisella ilmeellä kuin viisi viimeistä peliä on mennyt. Aika palata voittojen tielle ja lähteä viikonlopun viettoon hymyssä suin, Ulmanen päättää.

Ottelusta ovat poissa korttitilin täyttymisen ja siitä seuranneen pelikiellon vuoksi Jarkko Heimonen ja Nikolas Saira. Loukkaantuneena ovat edelleen Sakari Tukiainen, Niko Salminen ja Rico Finnäs.

Ottelu pelataan Töölön Bolt Areenalla perjantaina 22.9. klo 18:30. Liput matsiin Ticketmasterista. Ottelun näet myös suorana Ruutu+ palvelusta. 

 

Helpoiten parkkeeraat matsiin saapuessa P-Töölön pysäköintihalliin, jonka sisäänkäynti sijaitsee osoitteessa Töölönkatu 23.   

P-Töölön hinnasto perjantaisin:  
maanantai – perjantai   

08:00 – 16:00 1,50 € / alkava 30 min  
16:00 – 21:00 2,00 € / alkava 30 min  
21:00 – 08:00 1,00 € / alkava 60 min

Lisätietoa pysäköinnistä löydät täältä