1 – 2

Miesten Ykkönen
2.9.2023 Klo 16:00
Bolt Arena

HIFK ja SJK Akatemia kohtasivat lauantaina runkosarjan päätöskierroksella Töölössä. Vierailijat onnistuivat jännittävien vaiheiden jälkeen viemään täyden pistepotin mukanaan Seinäjoelle. Ottelussa riitti loppuhetkille asti tapahtumia ja voittomaali nähtiinkin lisäajalla. HIFK taisteli läpi ottelun, mutta tällä kertaa palkinto jäi saamatta. Molemmat joukkueet tulevat jatkamaan otteluitaan yläloppusarjassa.

0–1 Gunes 57’ (SJK Akatemia)
1–1 Erikson Carlos 83’ (HIFK)
1–2 Obioha 90+1’ (SJK Akatemia)

Iiro Äijö

Ensimmäinen puoliaika

SJK Akatemia näytti heti ensihetkistä lähtien vaarallisuuttaan. Huonon purkupallon seurauksena pallo tuli SJK:n Markus Arsalolle, jonka oikean jalan yritys meni hieman oikealta ohi maalin.

22. minuutilla nähtiin isäntäjoukkue HIFK:n ensimmäinen vaarallinen maalipaikka. Aleksi Wahlman vapautti hyvällä syötöllä Aapo Hyppöselle tilaa SJK:n maalin läheltä, josta Hyppönen pääsi kokeilemaan avausmaalia. Hyppösen laukaus meni lopulta hieman ohi takanurkan.

Heti tämän jälkeen SJK Akatemian Oliver Gunes päätti kokeilla kauempaa, ja saikin hyvän laukauksen kohti HIFK:n maalia. Joona Tiainen oli kuitenkin hyvin tilanteen tasalla ja torjui kyseisen yrityksen.

Maalipaikkoja alkoi virrata nopeampaan tahtiin ja jälleen kaksikko Hyppönen-Wahlman oli hakemassa ottelun avausosumaa. Tällä kertaa Hyppösen hyvä syöttö tavoitti Wahlmanin maalin edestä, mutta ottelu jatkui tämänkin tilanteen jälkeen vielä maalittomana.

Tämän jälkeen avausjaksolla ei nähty enempää tapahtumia ja taukoa lähdettiin viettämään 0–0 lukemissa.

Robbie Azodo

Toinen puoliaika

SJK Akatemia vastasi ottelun avausmaalista hieman ennen tunnin tullessa täyteen. Oliver Gunesin laukaus otti HIFK:n näkökulmasta ikävän kimmokkeen, eikä tämä jättänyt Joona Tiaiselle mahdollisuutta torjuntaan. SJK Akatemia siirtyi ottelussa johtoon.

73. minuutilla vaihdosta tullut Robbie Azodo oli rankaista SJK:n pallonmenetyksen jälkeen, mutta HIFK:n harmiksi pallo osui tolppaan.

Viimeisen kympin lähtiessä käyntiin HIFK oli jälleen lähellä tasoitusta. SJK Akatemian maalin eteen muodostuneesta ruuhkasta Aleksi Wahlman oli laittaa kantapäällä pallon maaliin, mutta komea yritys meni jälleen niukasti ohi.

HIFK:n vahva painostus sai viimein palkinnon. Erikson Carlos viimeisteli hyvästä Paulus Arajuuren alustuksesta pallon maaliin ja samalla kolmen ottelun mittainen maaliton putki katkesi.

SJK Akatemia ei HIFK:n tasoituksesta passivoitunut. Akseli Tervaniemi oli hyvin lähellä viedä vierailijat takaisin johtoon, mutta Joona Tiainen pelasti Tähtirinnat tärkeällä torjunnalla.

Loppua kohden tapahtumia alkoi sadella ja Robbie Azodo pääsi hyvän haastonsa jälkeen maalipaikolle, mutta pallo päätyi tällä kertaa sivuverkkoihin.

Ottelun varsinaisen peliajan tulossa täyteen SJK Akatemia siirtyi jälleen ottelussa johtoon. Samson Obioha iski vastahyökkäyksestä pallon HIFK:n maaliin.

Vain pari minuuttia myöhemmin HIFK laittoi pallon maaliin toisessa päädyssä, mutta maalin viimeistellyt Azodo oli kuitenkin ehtinyt paitsion puolelle ja maali hylättiin.

HIFK:n kiri ei lopulta tuottanut tulosta kovasta taistelusta huolimatta ja SJK Akatemia vie pisteet Seinäjoelle ottelun päätyttyä vieraille 2–1.

HIFK jatkaa otteluitaan yläloppusarjassa ja tulevista otteluista tiedotetaan otteluiden ajankohtien varmistuttua.