Skip to main content

HIFK Soccer rf on saanut lisää tekijöitä junioripuolelle, kun seura palkkasi oppisopimuksella Elias Kaukamon. Elias aloitti liikuntaneuvojan opinnot syksyllä 2023 ja sopimus tehtiin syyskuun alussa. 

23-vuotias Elias on lähes koko elämänsä ajan pelannut jalkapalloa, ja ottaa nyt ensiaskeleet myös valmentamisen maailmaan.

– Aloitin jalkapallon pelaamisen kun olin täyttänyt 3 vuotta. Olimme isän kanssa kentän laidalla seuraamassa isoveljen treenejä ja siitä se sitten lähti, enemmän tai vähemmän panostaen tähän päivään asti. Jalkapallo on aina ollut intohimoni ja haaveena on aina ollut ammattilaisuus, joko pelaajana tai jollain muulla tavalla. On hienoa, että pääsen nyt tekemään sen parissa töitä.

 

Nykyään Elias pelaa miesten reservijoukkueessa ja on myös kuluvana kautena joukkueen kapteeni. Elias siirtyi seuraan kaudelle 2022 Fc Viikingeistä, jossa hän pelasi pikkujunioreista, B- ja A-junioreiden SM-karsintajoukkueista aina miesten edustusjoukkueeseen asti, missä viimeisimmäksi pelasi juuri miesten Kolmosta.

– Kauden -21 päätteeksi halusin uusia haasteita pelaajana ja aloin etsimään seuraavaa askelta. Ilmoittauduin HIFK/2 try-outteihin ja pääsin mukaan. Olen siitä asti viihtynyt täällä, joten oppisopimuspaikkaa etsiessäni ei tarvinnut kauaa miettiä mistä kysyn ensimmäisenä. HIFK tuntuu minulle hyvältä seuralta sekä pelaajana että työpaikkana sen tavoitteiden ja arvojen takia.

 

Jalkapallo vahvasti mielessä myös tulevaisuudessa.

– Omissa tavoitteissani tulevaisuudessa on tietenkin koulusta valmistuminen hyvillä arvosanoilla ja kartuttaa monipuolista kokemusta valmentamisesta ja muista seuratoimintaan liittyvistä asioista. Valmistumisen jälkeen kiinnostaa valmennushommiin erikoistuminen, johon saan varmasti hyvän pohjan täältä. Opiskelun ja työn lisäksi haluan edelleen pelaajana mennä eteenpäin ja kehittyä kohti omaa huippua ja koen, että täällä saan myös siihen hyvät mahdollisuudet onnistua.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan tiimiin, Elias!