Skip to main content

HIFK:n maalivahti Sami Rissanen siirtyy lainasopimuksella täydentämään joensuulaista JIPPOa. Kuopiosta kotoisin oleva 20-vuotias Rissanen on jo matkannut Joensuuhun. Lainasopimus kattaa loppukauden 2023.

Joensuulaisten päävalmentaja  Mikko Hallikainen kertoo JIPPOn verkkosivuilla Rissasen olleen kiikarissa jo pidempään.

– Sami Rissanen on nuori ja lupaava maalivahti, josta olimme jo talvella kiinnostuneita. Tässä tapauksessa yhteys (HIFK:n päävalmentaja, JIPPOn viime kauden päävalmentaja) Sami Okkoseen oli avainasemassa sen suhteen, että Rissasen tilanne saatiin todella nopeasti selville, ja kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että laina meille on hyvä juttu.

– Saamme motivoituneen ja lahjakkaan maalivahdin jeesaamaan ja vahvistamaan joukkuetta! Meillä oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta Rissanen oli meille ensisijainen, joten senkin takia hienoa, että asia saatiin todella nopeasti maaliin. Iso kiitos HIFK:n ja erityisesti Okkosen suuntaan!, Hallikainen hehkuttaa.

Lainasiirto tuli myös Rissaselle yllättäen.

– Heräsin keskiviikkoaamuna koutsin (Sami Okkonen) soittoon ja pyyhin vielä unihiekkoja silmistäni. Siitä eteenpäin asiat etenivät tosi nopeasti, ja alle vuorokauden sisään oli sopimusasiat kunnossa ja junalippu Joensuuhun.

– Tiesin ja olin aikaisemmin kuullut muualta, että JIPPOssa on arki kunnossa ja joukkue pelaa isoista asioista seuralle ja kaupungille. Kun minulta kysyttiin, haluanko päästä pelaamaan noususta ja kärkimatseja, ajattelin, että katuisin myöhemmin, jos en lähtisi. Jokainen pelaaja haluaa pelata näitä pelejä.

Tsemppiä loppukauteen, Sami!

JIPPOn artikkeli kokonaisuudessaan painamalla tästä.