Skip to main content

EIF – HIFK
Miesten Ykkönen
Ylempi loppusarja
17.9.2023 Klo 18:00
Tammisaaren Keskuskenttä 

HIFK:n ylemmän loppusarjan ottelut alkavat sunnuntaina Tammisaaressa, jossa Tähtirintoja isännöi Ekenäs IF. EIF kamppailee kiivaasti Gnistanin kanssa suorasta noususta Veikkausliigaan. Joukkueet ovat tällä hetkellä Miesten Ykkösen jaetulla piikkipaikalla, mutta EIF on ennen ylempää loppusarjaa Gnistania edellä maalieron turvin. Runkosarjassa HIFK:n ja EIF:n kohtasivat kahdesti: Tammisaaressa pisteet jaettiin tasapelin jälkeen ja elokuussa Töölössä pelatussa ottelussa EIF vei täydet pisteet. Pystyykö Röda aloittamaan yläloppusarjan ottelunsa voitolla ja katkaisemaan samalla neljän ottelun mittaisen tappioputken? 

Sunnuntain kotijoukkue EIF on tällä hetkellä yksi suurimmista mestarikandidaateista, joka taistelee suorasta nousijan paikasta Gnistanin kanssa. Molemmilla joukkueilla on kasassa 48 pistettä. EIF on voittanut viimeiset kahdeksan otteluaan ja viimeisin tappio on peräti kesäkuun lopulta TPS:aa vastaan. Joukkueen kovin maalintekijä on kuluvalla kaudella ollut Stanislav Efimov, joka täräytti komean maalin Töölössä, kun HIFK ja EIF kohtasivat edellisen kerran. Maaleja Efimovilla on ennen sunnuntaita kuusi. 

HIFK:n runkosarjan loppupuoli oli joukkueelle tuloksellisesti ja maalin teon osalta haastava. Neljä edellistä kamppailua on päättynyt tappioon ja joukkue on näissä otteluissa onnistunut tekemään vain yhden maalin. Läpi runkosarjan HIFK:n tulokset aaltoilivat hyvien ja huonojen ajanjaksojen välillä. Nyt joukkue on saanut levätä hetken ja lähtee huomenna hakemaan katkoa tappioputkelleen. 

Jarkko Heimonen (oik.)

HIFK:n puolustaja Jarkko Heimonen kommentoi sunnuntain EIF-ottelua seuraavasti. 

– No fiilikset on ihan hyvät, siihen nähden, että ei olla pelattu sillä tasolla millä haluttaisiin.  

– EIF on hyvä joukkue, jossa on lukuisia hyviä pelaajia. Me tietenkin lähdetään peliin kaasu pohjassa ja yritetään saada meidän näköinen energinen esitys aikaan. Tietty myös tavoite on hakea kolme pistettä Stadiin! 

 Heimonen linjaa pienen tauon tehneen joukkueelle ainoastaan hyvää. 

– Saatiin pieni hengähdystauko tuohon, joka on näyttänyt tehneen hyvää kaikille. Tällä viikolla ollaan panostettu tekemisen laatuun treeneissä ja on menty kovaa. Tavoitteena saada kaivettua se meidän näköinen peli ja flow takaisin, Heimonen tiivistää. 

EIF – HIFK sunnuntaina 17.9. Tammisaaressa klo 18:00 alkaen. Ottelun näet suorana Ruutu+ palvelusta.