Skip to main content

TPS – HIFK 

1 – 3 

Miesten Ykkönen
Ylempi jatkosarja
27.9.2023 Klo 18:30
Veritas Stadion 

HIFK jatkoi hyviä otteitaan kentällä ja onnistui nappaamaan jatkosarjan ensimmäisen voittonsa TPS:n vieraana keskiviikkoisena syys-iltana. Tähtirinnat nousivat maalin takaa-ajoasemasta 3–1 vierasvoittoon Antti Ulmasen ja Paulus Arajuuren maaleilla. Ottelun lopputulokseen vaikutti vahvasti, kun Röda pääsi pelaamaan pitkään ylivoimalla TPS:n Seynabou Benga sai toisen keltaisen kortin myötä kentältäpoiston reilun puolentunnin pelin jälkeen. Antti Ulmanen nousi kahden maalinsa jälkeen Miesten Ykkösen maalipörssin jaetulle toiselle sijalle. Maaleja Ulmasella on kasassaan TPS-ottelun jälkeen 11. 

Maalit: 

1–0 Gero 28’ RP (TPS) 

1–1 Ulmanen 38’ (HIFK) 

1–2 Arajuuri 54’ (HIFK) 

1–3 Ulmanen 89’ (HIFK) 

Ensimmäinen puoliaika 

Ottelun alku oli melko tunnusteleva. Ensimmäinen kunnollinen tilanne nähtiin 14. minuutilla, kun Eetu Puro pelasi hyvän pystysyötön Nikolas Sairalle. TPS:n Seynabou Benga joutui rikkomaan Sairaa rangaistusalueen reunalla. Bengalle annettiin varoitus lupaavan hyökkäyksen viemisestä ja HIFK sai erinomaiselta paikalta vapaapotkun. Mosawer Ahadin vapaapotku jäi lopulta melko heppoiseksi, eikä se tuottanut isompia ongelmia TPS:n maalilla torjuvalle Jere Koposelle. 

Isäntäjoukkue TPS sai loistavan paikan hetkeä myöhemmin. Kasper Hämäläinen löysi HIFK:n rangaistusalueella nerokkaalla kantapääsyötöllä Matias Kivikon, joka pääsi läheltä HIFK:n maalia laukomaan. Tähtirintojen Matias Hänninen liukui viime hetkellä peittämään laukausta ja avausmaali jäi tästä tilanteesta syntymättä.  

27. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta TPS sai rangaistuspotkun. Rankkarin hankkinut Alhaji Gero viimeisteli pisteeltä kauden yhdeksännen maalinsa ja TPS siirtyi ottelussa 1–0 johtoon. 

Reilun puolentunnin kohdalla Seynabou Benga sai toisen varoituksensa, kun hän kaatoi jälleen lupaavassa hyökkäystilanteessa HIFK-pelaajan. Näin ollen Benga joutui katselemaan lopulta punaista korttia ja HIFK pääsi pelaamaan yhden miehen ylivoimalle.

Vain hetkeä myöhemmin HIFK hyödynsi ylivoimansa, kun Röda nousi tasoihin Antti Ulmasen kauden kymmenennellä maalilla. Aleksi Wahlmanin erinomainen pohjustus sekä tilannetta edeltänyt hieno koko joukkueen rakentama syöttömylly toi paikan Ulmaselle, josta hyökkääjä ei epäröinyt, vaan tasoitti ottelun 1-1. Tauolle siirryttiin samoissa lukemissa. 

Toinen puoliaika 

Yhdeksän minuuttia toisen puoliajan alkamisen jälkeen, 54. minuutilla, HIFK siirtyi ottelussa 2–1 johtoon. Erittäin onnistuneesta Mosawer Ahadin sivuvaparista pallo löysi Paulus Arajuuren, joka puski pallon etukulmasta verkkoon. Maali oli Arajuuren kauden toinen ja molemmat maalit ovat syntyneet TPS:a vastaan. Aiempi Arajuuren maali on toukokuulta Töölössä pelatusta ottelusta.  

67. peliminuutilla TPS sai ensimmäisen vaarallisemman tilanteen toisella jaksolla. Vapaapotkusta Aapo Boström lähetti kelpo laukauksen, joka viuhui niukasti HIFK-maalin yli. 

Toisella jaksolla HIFK onnistui hyvin yhden miehen ylivoimalla kontrolloimaan peliä ja pitämään TPS:n pois vaarallisilta maalipaikoilta. Joukkue näyttikin hienoa yhteispelaamista ja tahtoa voittaa.

Varsinaisen peliajan lopulla Antti Ulmanen oli jälleen maalinteossa ja varmistamassa pisteitä Tähtirinnoille. TPS:n huonosta purkupallosta aukesi paikka Ulmaselle, josta hyökkääjä sinetöi pisteet lopulta Stadiin. 

Lisäaikaa pelattiin seitsemän minuuttia, jossa ei lisäosumia nähty. HIFK vei täydet pisteet Turusta ottelun päätyttyä lukemiin 3–1. 

HIFK:n seuraava ottelu on tulevana maanantaina, kun MP saapuu HIFK:n vieraaksi Töölöön. Liput otteluun Ticketmasterista. 

HIFK:n avauskokoonpano: 

Tiainen (MV)
Bamijoko (Fuse Training Center) > Pasi 46’
Ulmanen (Eld Muutot)
Ahadi
Saira (Mamma Rosa) > Hyppönen (Haavisto Oy) 87’
Järvinen > Pallas 69’
Kujanpää (CGI)
Hänninen
Wahlman > Varis 46’
Puro (Plushouse)
Arajuuri C (Skigarage.net & The Brand 9) 

Muutoksentekijät: Jammeh (MV)   

Varoitukset: Benga 14’ (TPS), Bamijoko 30’ (HIFK), Benga 34’ (TPS). Ali-Abubakar 68’ (TPS), Sundman 83’ (TPS), Helen 86’ (TPS)