TPS – HIFK

2–0 (0–0)
66’ 1–0 Samba Benga
72’ 2–0 Kasper Hämäläinen

HIFK kohtasi torstaina Turun Palloseuran vieraskentällä Miesten Ykkösen runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella. Joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen ottelu pelattiin vapun jälkeen Töölössä, jossa HIFK tuolloin nappasi kauden avausvoittonsa Ykkösessä lukemin 2–0 Paulus Arajuuren ja Sakari Tukiaisen maaleilla.

Tälläkin kertaa odotettavissa oli kovatasoinen ottelu, kun sarjataulukon sijoilla viisi ja kuusi olevat joukkueet iskivät yhteen Veritas Stadionilla. Asetelmia ylempään jatkosarjaan haettiin tässä vaiheessa jo täysin rinnoin, kun sekä TPS että HIFK olivat varmistaneet paikkansa kuuden parhaan joukossa aiemmin. Joukkueiden välinen piste-ero ennen illan mittelöä oli neljä pistettä turkulaisten hyväksi.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun ensimmäinen kymppi tarjosi yleisölle pirteää peliä, jossa tilanteita nähtiin molemmissa päissä. TPS-hyökkääjä Alhaji Gero osoitti muutamaan otteeseen vaarallisuutensa HIFK:n päädyssä, kun taas TPS-puolustukselle harmaita hiuksia oli aiheuttamassa heinäkuun Ykkösen pelaajaksi valittu Antti Ulmanen. Reilun viiden minuutin jälkeen Ulmanen pääsi tykittämään avauskokoonpanoon palanneen Erikson Carlosin esityöstä, mutta Jere Koponen oli hyvin hereillä maalillaan.

Kotijoukkue TPS sai puolestaan erikoistilanteesta pari loistavaa tilaisuutta johtomaalin viimeistelemiseen vartin kohdalla. Joona Tiainen onnistui kuitenkin loistavasti torjumaan sekä HIFK:ssakin aikoinaan pelanneen Daniel Rantasen vapaapotkun että sitä seuranneen irtopallon, josta viimeistelyä pääsi lähietäisyydeltä kokeilemaan Matias Kivikko.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella TPS oli kenttätapahtumissa selvästi niskan päällä ja avausmaali kävi useaan otteeseen lähellä. HIFK onnistui kuitenkin pitämään oman maalinsa puhtaana pitkälti Tiaisen upeiden pelastusten ansiosta. Vieraat eivät myöskään pystyneet hyödyntämään muutamia paikkojaan, joten toiselle puoliajalle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika

TPS jatkoi vahvoja otteitaan hyökkäyspäässä heti toisen puoliajan alussa. Jesper Karlsson pääsi kokeilemaan maalin edestä kaksi kertaa, mutta HIFK:n puolustus oli edelleen rautaa. Iiro Äijö peitti Karlssonin ensimmäisen laukauksen ja toinen pysähtyi ottelun kuvaan sopivasti luonnollisesti Tiaisen torjuntaan.

66. peliminuutilla TPS onnistui lopulta hyödyntämään yhden sen useista vaarallisista maalipaikoista. Maali syntyi Rantasen antaman vapaapotkun jälkitilanteesta. Ensin Gero puski pallon kentän pinnan kautta ylärimaan, minkä jälkeen TPS:n johtomaalin pääsi maaliviivalta viimeistelemään toppari Samba Benga.

Viitisen minuuttia myöhemmin turkulaisjoukkue lisäsi johtonsa kahden maalin mittaiseksi. 2–0-maali lähti jälleen Rantasen vapaapotkusta, joka tällä kertaa päätyi Joonas Lakkamäen hienon keskityksen päätteeksi Kasper Hämäläiselle. 37-vuotias maajoukkuekonkari ei tilanteessa erehtynyt, vaan viimeisteli ottelun lopputuloksen sinetöineen osuman upealla puskulla HIFK:n maaliin.