Skip to main content

FF Jaro – HIFK
Miesten Ykkönen
Su 13.8.2023 Klo 18:00
Pietarsaaren keskuskenttä (Pietarinpuistikko)  

HIFK matkaa seuraavaksi Pietarsaareen, jossa vastassa on sarjataulukon yhdeksännellä sijalla oleva FF Jaro. Edellinen kohtaaminen meni kesäkuussa tasan Töölössä pelatussa ottelussa, vaikka HIFK hallitsi palloa lähes koko 90 minuuttia. Montaa ottelua ei ole enää runkosarjaa jäljellä ja molemmat joukkueet kamppailevat jokaisessa loppukauden ottelussa todella arvokkaista pisteistä. Voitolla HIFK parantelisi asemiaan todella tasaisessa kärkitaistossa. 

HIFK on ennen sunnuntaita sarjataulukossa sijalla kuusi. Vaikka joukkue on tällä hetkellä viimeisenä matkalla ylempään loppusarjaan, on silti mahdollisuudet vaikka mihin. Kaikki kuusi kärkijoukkuetta ovat kahdeksan pisteen sisällä, eli kolmen pisteen voitot loppukautta ajatellen ovat todella arvokkaita. Täydet pisteet Pietarsaaresta lisäisi jälleen mahdollisuutta ujuttautua mukaan sarjan kärkikahinoihin. 

Mosawer Ahadi

Kotijoukkue FF Jarolla puolestaan on ollut tällä kaudella haasteita napata kolmen pisteen potteja. Joukkue on haalinut tähän asti kahdeksastatoista pelatusta ottelusta vain kolme voittoa. Muuten pisteitä on kertynyt vain tasapeleistä, joita on tullut seitsemän kappaletta. Maalinteko on myös tökkinyt. Pietarsaarelaiset ovat viimeistelleet toiseksi vähiten maaleja Miesten Ykkösessä tällä kaudella.

HIFK ja FF Jaro kohtasivat kesäkuussa Helsingissä, jolloin tuloksena oli tasapeli.  Tuolloin HIFK:n tämän hetkinen paras maalintekijä Antti Ulmanen vei Tähtirinnat johtoon ottelun 47. minuutilla. Kuitenkin vain kymmenen minuuttia myöhemmin viime kauden HIFK-lainen ja kasvattiseuraansa täksi kaudeksi palannut Sergei Eremenko onnistui tasoittamaan pelin, eikä ottelussa nähty enempää maaleja. Eremenkon yllåttävä kaukolaukaus äänestettiin myös kyseisen kierroksen maaliksi. Kesäkuussa Töölössä Jarolta nähtiin erittäin sitkeää ja uhrautuvaa puolustusta, ja samaa on oletettavissa myös sunnuntaina. Helpolla ei pisteitä ole tulossa siis sunnuntainakaan. 

Erikson Carlos (kesk.)

Viime kierroksen hienoimman maalin viimeistellyt Erikson Carlos antoi kommenttinsa tulevasta Jaro-ottelusta. 

– Tämä on todella tärkeä peli meille, jos haluamme tavoitella kärkisijoja.  

HIFK on onnistunut voittamaan edelliset neljä ottelua ja täydet pisteet sunnuntaina olisi jälleen erittäin tärkeät Tähtirinnoille.

– Meidän täytyy vain jatkaa voittamista, jos haluamme pitää unelman yllä noususta. 

– Meillä palaa muutama tärkeä pelaaja takaisin kokoonpanoon ja olemme jälleen todella nälkäisiä hakemaan kolme pistettä, Erikson Carlos kiteyttää.   

Ottelu pelataan siis sunnuntaina Pietarsaaren keskuskentällä klo 18:00. Ottelun voit katsoa suoranan Ruutu+ palvelusta.