Skip to main content

TPS – HIFK
Miesten Ykkönen
24.8.2023 Klo 18:30
Veritas Stadion (Hippoksentie 6, Turku) 

HIFK:n ottelut jatkuvat perjantain pettymyksen jälkeen jo huomenna torstaina, ja vuorossa on viimeinen vierasottelu ennen loppusarjaa. HIFK matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi, joka on sarjataulukossa yhden sijan Tähtirintoja edellä ja ero on ennen torstain ottelua neljä pistettä. Turkulaisten kausi alkoi yskähdellen, mutta sen jälkeen joukkue on onnistunut tekemään tasaista nousua sarjataulukossa. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran tällä kaudella Töölössä ja tuolloin HIFK oli vahvempi lukemin 2–0. Miten käy torstaisessa kohtaamisessa, josta ei ainakaan panosta puutu? 

Sam Jammeh, Iiro Äijö ja Nikolas Saira

HIFK lähtee Turkuun sarjataulukon sijalta kuusi. Kaksi edellistä ottelua ovat olleet Tähtirinnoille vaikeita. Tappio ensin Pietarsaaressa ja sen jälkeen EIF kävi Boltilla ryöstämässä täydet pisteet. HIFK:ta on vaivannut kahdessa viime ottelussa tehtyjen maalien puuttuminen, eikä joukkue ole onnistunut tekemään yhtäkään maalia viimeisessä kahdessa ottelussa. Tätä ennen Röda onnistui edeltävässä kuudessa ottelussa heiluttamaan maaliverkkoja peräti 15 maalin verran. Torstaina Turussa on loistava mahdollisuus kääntää kurssia, kun pelataan jälleen isoista pisteistä.

Obed Malolo

TPS:lla eniten maaleja Miesten Ykkösen joukkueista tällä kaudella

Myös kotijoukkue TPS saapuu otteluun hävitty peli allaan. Turkulaisryhmä kävi viime viikonloppuna pääkaupungissa KäPa:n vieraana, josta tuloksena oli 2–0 tappio. Ennen ottelua TPS on sarjataulukossa yhden sijan HIFK:ta ylempänä sijalla viisi ja on onnistunut tekemään eniten maaleja tähän asti Miesten Ykkösessä. Joukkueen tehokkain maalintekijä kuluvalla kaudella on ollut Huuhkajissakin 63 ottelua pelannut Kasper Hämäläinen, jolla on tällä hetkellä kahdeksan maalia tilillään – saman verran kuin HIFK:n Antti Ulmasella.

Julius Järvinen

HIFK:n keskikentällä pelaava Julius Järvinen antoi kommentit tulevasta torstain ottelusta. 

–  Hyvin odottavilla fiiliksillä lähdetään Turkuun! Menohalut ovat korkealla koko jengillä, kun tulosta ei olla saatu ulos parilta viime viikolta.  

Tähtirinnat hakevat torstaina katkoa kahden ottelun tappioputkelle.

– Pietarsaaren reissu oli meiltä rimanalitus kaikkinensa. Viime EIF-pelissä meidän puolustusmuoto saatiin jämäkäksi, mutta ei pystytty luomaan uhkaa vastustajan maalille.  

– Tällä viikolla olemme keskittyneet hyökkäämiseen ja murtautumiseen. Kun hoidetaan tämä puoli paremmin ja pidetään oma pakka tiiviinä niin uskon siihen, että peli saadaan rullaamaan meidän haluamalla tavalla. 

Torstaina molemmat joukkueet kamppailevat jälleen isoista pisteistä. 

– Tulee varmasti kova matsi. Näillä peleillä on iso merkitys siihen, mistä asetelmista lähdetään yläloppusarjaan jatkamaan kautta. Luulen, että peli tulee ratkeamaan siihen, kumpi hoitaa hommansa paremmin molemmissa bokseissa, Järvinen tiivistää. 

Ottelu pelataan siis torstaina Turussa Veritas Stadionilla klo 18:30. Ottelua voit seurata suorana Ruutu+ palvelusta.