Skip to main content

 KPV – HIFK
Miesten Ykkönen
15.7.2023 Klo 16:00
Kokkolan keskuskenttä 

HIFK matkaa lauantaina Kokkolaan, jossa se kohtaa Kokkolan Pallo-Veikot toista kertaa tälle kaudelle.  Ensimmäinen joukkueiden välinen kamppailu pelattiin 8.5. Töölössä, jolloin HIFK vei ottelun Mosawer Ahadin maalilla rangaistuspotkusta. HIFK:ta vaivaa kuitenkin nyt voitoton putki, jossa pisteitä on tippunut vain tasapeleistä. Aiemmissa esityksissä on ollut elementtejä tähän HIFK:n parannettuaan pelaamistaan, mutta Röda ei ole kuitenkaan vielä onnistunut saamaan voittoja sitten toukokuun. Miten käy lauantaina, kun sarjataulukon pohjalla oleva KPV isännöi Tähtirintoja?

HIFK:n sijoitus ennen lauantaista kamppailua on sarjataulukossa kuudes. Joukkue on viimeisestä seitsemästä ottelusta ottanut vain neljä pistettä pelattuaan tasapelit FF Jaroa, EIF:a, SJK Akatemiaa sekä SalPaa vastaan. Lauantaiseen otteluun HIFK lähtee kuitenkin ennakkosuosikkina, kun vastassa on koko Ykkösen sarjataulukon viimeisellä sijalla oleva KPV.

Mosawer Ahadi juhli rangaistuspotkusta tekemäänsä voittomaalia viime KPV-kohtaamisessa 8.5.2023 Bolt Arenalla

Aiemmassa ottelussaan HIFK oli jälleen lähellä kolmea pistettä, kun se pelasi MP:n vieraana. 70. minuutille lähdettäessä joukkue oli vielä kuskin paikalla johdettuaan Antti Ulmasen maalilla, mutta kotijoukkue onnistui vielä kääntämään pelin vaarallisista erikoistilanteistaan ja pisteet jäivät Mikkeliin.

KPV:n alkukausi ei ole mennyt tavoitteiden mukaisesti. Joukkue on onnistunut keräämään vain kahdeksan pistettä 14 pelatusta ottelusta. KPV:n Ykkösen kausi alkoi synkästi kolmella peräkkäisellä häviöllä. Sen jälkeen joukkueessa oli kesäkuun alun jälkeen hieman positiivisempi jakso, joista tuloksina oli voitto SalPasta sekä tasapelit KäPaa, EIF:a ja JJK:ta vastaan. Heinäkuussa puolestaan TPS ja MP olivat liian kova pala kokkolalaisille, kun joukkue päästi kahdessa pelissä yhteensä kahdeksan maalia.

Kuten HIFK:llakin viime aikoina, on myös KPV:ta vaivannut tehottomuus maalinteossa. Tehottomuudesta kertoo vain yhdeksän tehtyä maalia, joka on vähiten koko sarjan joukkueista. KPV varmasti haluaa kääntää vielä kurssinsa positiivisempaan suuntaan ja mikäs olisi heille parempi tapa käynnistää se, kuin perinteikkään HIFK:n kaataminen kotiyleisön edessä. Joten mitään ylikävelyä tuskin nähdään lauantaina Kokkolassa.

Antti Ulmanen

 HIFK:n hyökkääjä Antti Ulmanen antoi kommenttinsa lauantain otteluun. 

– Ei voisi olla parempaa fiilistä lähteä lauantaina Kokkolaan pelaamaan ja nappaamaan kolme pistettä takasin Stadiin.

Ulmasen mielestä joukkueen täytyy olla lauantaina oikealla tavalla latautunut. 

– Nälkäinen, kiimainen ja taisteleva joukkue nähdään lauantaina. Nyt on aika palata voittojen tielle. 

– Puolustetaan tiiviisti ja pidetään KPV nollilla, ja (KPV:n hyökkääjän) Juuso Liukkosen kanssa pitää olla erityisesti tarkkana. Olemme käyneet läpi, miten lähdetään pelaamaan ja uskon meidän suunnitelmaan. Sillä saadaan varmasti hyvä tulos, Ulmanen päättää. 

Ottelu pelataan Kokkolan keskuskentällä klo 16:00 alkaen. Joukkueen lisäksi Kokkolaan lähtee jälleen myös suuri määrä HIFK:n kannattajia, kun fanimatka on myyty Stadin Kingien osalta loppuun. Ottelun näet suorana Ruutu+ palvelusta.