Skip to main content

MP – HIFK
Miesten Ykkönen
9.7. klo 18:00
Mikkelin Urheilupuisto

2 – 1 (0 – 1)

Maalit
26’ Antti Ulmanen (Kummiyritys: Eld Muutot) 0 – 1
71′ Santeri Stenius 1 – 1
81′ Jan Heinonen 2 – 1

HIFK kohtasi ennen ottelua sarjassa toisena olleen MP:n sunnuntai-iltana Miesten Ykkösessä. Mikkelissä nähtiin jännittävä kamppailu, jossa HIFK oli kiinni täydessä pistepotissa vielä ottelun viimeiselle 20 minuutille saakka. Kotijoukkueen erikoistilanteet osoittautuivat odotusten mukaisesti vaarallisiksi. MP tuli tasoihin 71. minuutilla ja vei lopulta voiton tehtyään toisen maalin kymmenen minuuttia ensimmäistä myöhemmin. HIFK taisteli ottelussa loppuun saakka ja oli paransi huomattavasti peliään, mutta se ei lopulta riittänyt pisteisiin ja joukkue lähti kotiin Mikkelistä tyhjin taskuin.

Ottelu enimmäiset minuutit mentiin HIFK:n paineella, kun Röda sai ensimmäinen maalipaikkansa kolmannella minuutilla. HIFK:n Obed Malolo antoi osuvan kulmapotkun, joka putosi rangaistusalueen kaarella odottaneelle Paulus Arajuurelle. Arajuuri puski palloa maalia kohti, ja jälkipallosta Antti Ulmanen pääsi vielä kokeilemaan, mutta MP:n maalivahti Aleksi Honka-Hallila venyi hienoon torjuntaan.

Alun jälkeen pallonhallinta siirtyi Rödalta kotijoukkueelle, joka ei kuitenkaan päässyt hyvästä paineesta ja vapaapotkutilanteista huolimatta maalintekoon. Liukas luonnonnurmi aiheutti useampaan otteeseen haasteita. HIFK:n epäonneksi muun muassa Aleksi Wahlman liukastui hyökkäyspäässä ja menetti pallon hyökkäyksen päätteeksi. Tilanteesta seurasi nopea 4 vs 5 vastahyökkäys, mutta Paulus Arajuuri peitti kuitenkin lopulta MP:n vetoyrityksen. MP jatkoi painetta ja HIFK pyrki purkamaan palloa pois omasta päädystään seuraavan vartin ajan.

26. peliminuutilla saatiin nähdä HIFK-juhlaa kauniin pallonhallintajakson päätteeksi: Rico Finnäksen hieno riisto ja kuljetus sekä Eetu Puron onnistunut pyöräytys keskialueella vapautti lopulta laidalla kärkkyneen Erikson Carlosin. Puro syötti pallon Carlosille, joka keskitti upeasti maalille. MP-puolustuksessa Samuli Hölttä ei pärjännyt vahvasti taistelleelle Antti Ulmaselle, joka painoi pallon maaliin takatolpalta. HIFK johti ottelua MP:n paineesta huolimatta 0–1.

Puolen tunnin kohdalla MP oli jo lähellä tasoittaa, kun pallo kimpoili kulmapotkun jälkitilanteessa useampaan otteeseen HIFK:n rangaistusalueella. Ensimmäiseen palloon pääsi väliin HIFK-puolustaja Topi Pasi, mutta pallo kimposi vielä takaisin MP:lle. Toisen yrityksen puolestaan esti Obed Malolo, joka purki pallon ja tilanne oli selvitetty.

34. minuutilla Aleksi Wahlman ja Erikson Carlos pelasivat upeasti yhteen, ja syöttömylly päättyi Wahlmanin nerokkaaseen kantapääsyöttöön, josta Carlos pääsi vetoyritykseen. MP-maalivahti Honka-Hallilla venyi kuitenkin jälleen juuri ja juuri tolpalta torjumaan pallon yli päätyviivan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Eetu Puro liukui palloon, johon liukui myös MP:n Joel Laitinen. Laitinen oli kuitenkin myöhässä ja liukui Puroa napit edellä jalkaan, ja näin tilanteesta nousi myös ottelun ensimmäinen varoitus. Vain hetkeä myöhemmin HIFK-pelaajaa rikottiin jälleen kovaa, ja tällä kertaa MP:n Jan Heinonen oli myöhässä. Heinonen liukui Obed Malolon nilkkaan, mutta selvisi varoituksetta. Malolo jäi kentän pintaan pidemmäksi aikaa ja sai huoltoa, mutta pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua.

Ensimmäisen puoliajan loppuun MP oli vielä lähellä maalintekoa hyvin rakennellun kulmapotkutilanteen päätteksi, mutta HIFK:n Joona Tiainen venyi upeaan torjuntaan. Tauolle mentiin siis 0-1 lukemissa HIFK:n johdossa.

Aleksi Wahlman

Toinen puoliaika

Ottelun toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmissa päissä nähtiin tilanteita ensimmäisillä minuuteilla, kun ensin Julius Järvinen ja Aleksi Wahlman pääsivät kahdestaan läpi keskiviivalta MP-puolustuksen virheen takia. Huomattuaan maalivahdin olevan vastassa Järvinen päätti kokeilla laukausta kauempaa suoraan itse, mutta veto meni kuitenkin ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin puolestaan MP sai kokeilla onneaan toisessa päädyssä, kun sinipaidat saivat kovan vedon alakulmaan maata pitkin. HIFK-maalilla Joona Tiainen venyi kuitenkin jälleen, ja torjui pallon yli päätyviivan.

58. peliminuutilla HIFK-pelaajat olivat nousemassa hyökkäykseen, mutta Arajuuri otti hieman liian kovan kosketuksen ja pallo menetettiin kriittisellä hetkellä. MP sai vastahyökkäyksen, mutta hienon ottelun pelannut Rico Finnäs pelasti HIFK:n vastaiskulta upealla liu’ullaan, vaikka kolme MP:n pelaajaa oli jo etenemässä kohti Tähtirintojen maalia.

Kymmenen minuuttia myöhemmin MP oli jälleen iskeä vaarallisista erikoistilanteistaan vapaapotkun jälkitilanteesta. Pallo pomppi jo maaliviivalla, mutta tällä kertaa Jarkko Heimonen pelasti HIFK:n kotijoukkueen tasoitukselta.

71. minuutilla MP paine tuotti lopulta tulosta. Mikkeliläisille kahdessa edellisessä ottelussa hattutemput tehtaillut Santeri Stenius sai harhautettua HIFK-puolustaja Topi Pasin ja pääsi vetämään oikealla jalallaan kauniin vedon kodin oikeaa ylänurkkaa. Tällä kertaa Tiainen ei yltänyt venymään palloon, ja MP tasoitti ottelun 1–1.

Hetkeä myöhemmin tapahtui jälleen toisessa päädyssä, kun Aleksi Wahlman oli pääsemässä maalintekoon. Wahlman ajautui pieneen kulmaan, josta yritti tarjota palloa vaihdosta tulleelle Matias Hänniselle. MP:n kapteeni Samuli Hölttä oli kuitenkin ehtinyt jo väliin ja pääsi palloon ennen Hännistä.

81. minuutilla nähtiin ottelun ratkaisumaali. MP oli jälleen vaarallinen erikoistilanteissaan, eikä HIFK saanut purettua kulmapotkun jälkitilannetta. Lopulta muutaman pomppupallon jälkeen pallo oli uponnut maaliin ohi maaliviivalla olleiden Paulus Arajuuren ja Topi Pasin. Tämä  Jan Heinosen maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi ja ratkaisevaksi. HIFK:n hienosta taistelusta huolimatta pisteet jäivät Mikkeliin.

Antti Ulmanen

Kommentit

HIFK:n ainoaksi jääneen maalin tehnyt ja täydet minuutit pelannut Antti Ulmanen kommentoi tappiota Ruudun lähetyksessä.

– ­Pari pientä nukahdusta tuossa kävi ja MP rokotti niistä. Heillä on sen verran hyvä flow tässä vaiheessa, että kyllä ne maaleja tekee ja osaa hyödyntää ne maalipaikat, kun niille niitä antaa.

Oletettavasti tehty maali ei lohduttanut tappion jälkeen Ulmasta.

– No joo. Kyllä se aina hyvää tekee tehdä maaleja, mutta ei niitä paikkoja toisaalta viime peleissä ole paljoa tullut. Ei se oikein nyt lohduta yhtään, kun tuli takkiin. Ei oikein nyt tunnu miltään. Varmaan tämä harmitus, joka on tässä pelin jälkeen. Tätä ei halua seuraavissa peleissä kokea.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa tulevana lauantaina vieraissa Kokkolassa KPV:ta vastaan. Kahden viikon päästä perjantaina Röda pelaa puolestaan takaisin kotikentällä, kun JJK saapuu Töölöön haastamaan HIFK:n. Liput JJK-otteluun Ticketmasterista.

HIFK:n aloituskokoonpano:

2. Heimonen > Hänninen
6. Malolo C > Kujanpää
9. Ulmanen (Eld Muutot)
13. Järvinen > Pallas
14. Erikson Carlos (Maalauspartners) > Kujanpää (CGI)
19. Wahlman > Hyppönen (Haavisto Oy)
21. Puro (Plushouse)
23. Arajuuri (Skigarage.net ja The Brand 9)
25. Pasi
27. Finnäs
31. Tiainen (MV)

Muutoksentekijät: Jammeh (MV), Äijö

Varoitukset:
37′ Laitinen (MP)
43′ Malolo (HIFK)
62′ Hölttä (MP)
89′ Honka-Hallila (MP)
90+1′ Pasoja (MP)