Skip to main content

HIFK otti vakuuttavan 4–0 vierasvoiton KPV:n vieraana lauantaina Kokkolassa pelatussa ottelussa. Samalla päättyi HIFK:n ehkä liiankin pitkäksi venynyt voitoton putki. Ottelun ehdoton hahmo oli hattutempun viimeistellyt Antti Ulmanen. Joona Tiainen puolestaan pelasi seitsemännen nollpelinsä Ykkösessä. Koko joukkueelta nähtiin erinomainen ja vapauttava esitys ja ansaitut kolme pistettä lähtivät Tähtirintojen mukaan Stadiin. 

KPV – HIFK

0–4 

Miesten Ykkönen 

15.7.2023 klo 16:00 

Kokkolan keskuskenttä 

 Maalit: 

0–1 Kujanpää 5’ (CGI)

0–2 Ulmanen 64’ (Eld Muutot) 

0–3 Ulmanen 85’ (Eld Muutot) 

0–4 Ulmanen 90+1 (Eld Muutot) 

Ensimmäinen puoliaika 

Tähtirinnat näyttivät heti ensihetkistä lähtien, että he ovat tulleet otteluun hyvin latautuneena pitkästä matkasta huolimatta. Aatu Kujanpää viimeisteli 5. minuutilla ottelun avausmaalin varman oloisesti tolpan kautta ja maali oli samalla Kujanpäälle ensimmäinen tällä kaudella Miesten Ykkösessä. Erikson Carlos toi vaarallisesti pallon KPV:n rangaistualueelle ja lopulta Antti Ulmanen siirsi pallon hyvässä paikassa olevalle Kujanpäälle, joka ei tästä erehtynyt. Erinomainen alku punapaitaiselta vierasjoukkueelta.

18. minuutilla KPV haastoi vaarallisemmin. Santeri Mäkinen yritti puikkelehtia läpi HIFK:n puolustuksen ja saikin hankittua vaaralliselta paikalta vapaapotkun. Chantzopoulos asettui ampumaan vapaapotkua, mutta kreikkalais-puolustajan yritys leijaili reilusti yli maalin.

Ottelun vauhdikkaan alun jälkeen tempo laski merkittävästi.

36. minuutilla HIFK pääsi pitkästä aikaa järjestelemään parempaa maalipaikkaa. Matias Hänninen vapautti Antti Ulmasen vauhtiin hyvällä syötöllä, mutta KPV:n Chantzopoulos liukui Ulmasen laukauksen eteen viime hetkellä.

Avausjakson lopulla KPV:n Miika Kauppila oli jälleen pahanteossa HIFK päädyssä. Hienojen harhautuksien jälkeen hän pääsi laukomaan läheltä maalia, mutta Paulus Arajuuri oli erinomaisesti peittämässä tätä yritystä, eikä maalia lopulta nähty. 

Viimeisillä avausjakson hetkillä Kauppila kokeili uudelleen vaarallisesti kulmapotkun jälkeen, mutta Tiainen venyi hienoon torjuntaan. Tämän jälkeen avausjakso vihellettiin päättyneeksi ja tauolle lähdettiin HIFK:n 1–0 johdossa.  

Toinen puoliaika

54. minuutilla HIFK oli lähellä tehdä toisen maalinsa. Hienon seinäpelin pelasivat ensin Erikson Carlos sekä Antti Ulmanen, ja heidän kauttaan pallo ajautui Jarkko Heimoselle aivan päätyrajan tuntumaan. Heimonen jatkoi pallon maalille, mutta se ei aivan tavoittanut omia pelaajia ja maali jäi syntymättä.

Reilun tunnin pelin jälkeen HIFK viimein teki toisen maalinsa ja tuplasi johtonsa. Tällä kertaa asialla oli Antti Ulmanen ja hyvän tarjoilun maalipaikkaan antoi jälleen Erikson Carlos. 

70. minuutilla HIFK toi tuoreita jalkoja puolustukseen, ja Niko Salmisen pääsi debytoimaan Tähtipaidassa. Samalla Julius Järvinen tuotiin vahvistamaan keskikenttää.

HIFK sinetöi voittonsa minuutilla 84, kun Antti Ulmanen viimeisteli ottelun toisen maalinsa. Ulmanen sai siirtää pallon tyhjään maaliin Jarkko Heimosen ja Emil Pallaksen upean esityön jälkeen. 

Antti Ulmanen -show sen kuin jatkui, kun hän viimeisteli hattutemppunsa täyteen lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Hetkeä myöhemmin ottelun erotuomari vihelsi kamppailun päättyneeksi ja HIFK sai ansaitsemansa kolme pistettä voitettuaan ottelun 4-0.

Kommentit 

Hattutempun tehnyt Antti Ulmanen antoi kommentit Ruudun lähetyksessä ottelun jälkeen. 

– Oli hyvä ja ehjä esitys meiltä. Juostiin yksinkertaisesti niin paljon tänään, niin ehkä se oli yksi syy, miksi tänään voitettiin. 

Ulmanen antoi maaleistaan tunnustusta joukkuekaverien hyvistä tarjoiluista. 

– En muista milloin viimeksi olisin tehnyt hattutempun, mutta kyllä tämä hyvää tekee. Oli todella hyviä syöttöjä kundeilta niin oli aika helppo laittaa niistä sisään. 

Lopuksi Ulmanen kiitti Stadin Kingejä jälleen huikeasta tunnelmasta. 

– Pakko arvostaa millainen ryhmä niitä tulee joka matsiin paikalle, vaikka pelit ei ole mennyt nyt niin hyvin. Todella suuri arvostus koko joukkueelta kyllä Kingejä kohtaan, Ulmanen lopettaa.   

 HIFK:n kausi jatkuu jo tulevana perjantaina kotiottelulla JJK:ta vastaan. Liput ennakkoon voit ostaa Ticketmasterista. 

 

HIFK:n avauskokoonpano: 

Tiainen (MV) 

Äijö (Salminen 70’) 

Malolo 

Ulmanen; Eld Muutot

Erikson Carlos; Maalauspartners (Ahadi 79’) 

Kujanpää; CGI (Järvinen 70’) 

Hänninen (Heimonen 40’) 

Wahlman (Pallas 46’) 

Puro; Plushouse

Arajuuri; Skigarage & The Brand 9

Finnäs 

Muutoksentekijät: Jammeh (MV), Hyppönen 

Varoitukset: Mäkinen 57’ (KPV), Pallas 82’ (HIFK)