Skip to main content

Kuvat: Tuomas Pöyhönen

MP – HIFK 

Miesten Ykkönen 

9.7.2023 Klo 18:00 

Mikkelin Urheilupuisto 

 HIFK kohtaa vierasnurmella Mikkelin Palloilijat huomenna sunnuntaina. Isäntänä ottelussa oleva MP on ollut erinomaisessa vireessä koko alkukauden ja ennen sunnuntaista kamppailua se majailee sarjataulukon toisella sijalla tasapisteissä kärjessä olevan Gnistanin kanssa. MP:llä on Ykkösessä ainoastaan yksi tappio tällä kaudella, joka tuli Ykkösen avausottelussa Bragulla KäPan vieraana. Kovasti pisteitä tarvitseva HIFK lähtee otteluun pienoisena altavastaajana, mutta nälkää joukkueelta tuskin puuttuu, kun edellisestä voitosta Ykkösessä on ehtinyt vierähtämään taas hetki.  

Ennen kauden alkua tuskin moni nosti MP:ta yhdeksi mestarikandidaatiksi, mutta alkukaudesta mikkeliläiset ovat osoittaneet olevansa yksi heistä. Yksi tappio Ykkösessä ja sekin on huhtikuulta kauden ensimmäisestä ottelusta. Joukkue on tasapisteissä sarjaa johtavan Gnistanin kanssa, mutta MP:llä on yksi ottelu enemmän pelattuna HIFK:ta odottaa siis hieno haaste sunnuntaina.

 


HIFK on ennen ottelua sarjataulukossa sijalla kuusi. Voitot ovat olleet viime aikoina tiukassa, ja joukkue on onnistunut ottamaan pisteitä vain tasapelien muodossa. Edellinen voitto Ykkösessä on KäPaa vastaan toukokuun lopulta, kun Boltilla pelatussa vierasottelussa HIFK otti komean 2–0 voiton.

Viimeisimmässä kamppailussa voitto oli jo todella lähellä, kun Röda pelasi noin puolet ottelusta vajaalla SalPaa vastaan ja oli silti viedä kolme pistettä. Tämä jäi kuitenkin lopulta vain haaveeksi. Kyseinen ottelu kuitenkin osoitti joukkueen sitkeyttä: HIFK pystyi taistelemaan ottelun voitosta vaikka yhden miehen vajaalla.  


Ennen huomista kohtaamista MP:n Santeri Stenius johtaa Ykkösen maalipörssiä peräti kahdeksalla osumalla. Joukkueena MP puolestaan on 12 ottelun pisteputkessa ja se on tehnyt eniten maaleja kaikista joukkueista alkukauden aikana. 

Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen näiden kahden välillä nähtiin Töölössä huhtikuun loppupuolella ja tuolloin MP oli vahvempi numeroin 2–0. Miten käy sunnuntaina? Jatkaako MP porskuttamistaan taistelussa sarjan kärkisijasta vai katkaiseeko HIFK viimein pitkän voitottoman putkensa? 


HIFK:n maalivahti Joona Tiainen ennakoi sunnuntaista kamppailua seuraavasti. 

– Hyvä fiilis lähteä pelaamaan. MP pelaa loistavaa kautta, joten varmasti kova peli tiedossa. 

Edellisellä kerralla kun joukkueet kohtasivat Töölössä, matkasivat pisteet mikkeliläisten matkaan. 

– Viime kerralla MP:tä vastaan oltiin kuskin paikalla koko peli, mutta ei onnistuttu maalinteossa. Vastustaja sen sijaan teki pari maalia vastahyökkäyksistä. MP on hyvin organisoitu joukkue varsinkin puolustussuuntaan.  

– Täytyy vain luottaa omaan juttuumme ja siihen, että se alkaa tuomaan taas täysiä pisteitä peleistä. Työmoraali kentällä täytyy pysyä korkealla, se on ollut yksi vahvuuksiamme tällä kaudella, Tiainen linjaa. 

Ottelu pelataan sunnuntaina Mikkelin Urheilupuistossa klo 18:00. Pelin näet suorana Ruutu+ palvelusta.