Skip to main content

Perjantaisessa ottelussa HIFK:n ja JJK:n välillä nähtiin paljon tunnetta ja maaleja. JJK nousi viimeisellä kymmenminuuttisella mukaan otteluun, ja pelissä riitti loppuvihellykseen asti paljon jännitettävää molempien joukkueiden faneille. Lopulta niskan päällä lähes koko ottelun ollut HIFK vei pisteet lukemin 4–2 komean kotiyleisön edessä.

HIFK – JJK Jyväskylä
4 – 2
Miesten Ykkönen
Pe 21.7.2023 klo 18:30
Bolt Arena, Helsinki

Maalit:
1–0 Pallas 4’ (HIFK)
2–0 Ulmanen 47’ RP (HIFK, Kummiyritys: Eld Muutot)
3–0 Ahadi 55’ RP (HIFK)
3–1 Venäläinen 82’ (JJK)
3–2 Pihlaja 90+2’ (JJK)
4–2 Saira 90+6’ (HIFK, Kummiyritys: Mamma Rosa) 

Ensimmäinen puoliaika 

Ottelu alkoi sateisissa merkeissä, mutta se ei menoa haitannut. Ensimmäinen kunnollinen tilanne jo ottelun kolmannella minuutilla tuotti avausmaalin ja HIFK siirtyi 1–0 johtoon. Loistavan vastahyökkäyksen jälkeen Emil Pallas siirsi Tähtirinnat johtoon jo pelin alkuvaiheessa. Maaliin johtaneesta esityöstä vastasivat Aatu Kujanpää ja Jarkko Heimonen.

19. peliminuutti ja JJK:lta nähtiin ensimmäinen vaarallisempi hyökkäys. Eetu Venäläinen liukui matalaan keskityspalloon ja saikin lopulta kelpo laukauksen aikaiseksi. Pallo osui kuitenkin tolppaan ja HIFK säästyi takaiskulta.

Emil Pallas teki ottelun ensimmäisen maalin. HIFK – JJK, 21.7.2023

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Jarkko Heimonen käynnisti hyvän hyökkäyksen komealla kantapääjatkollaan. Avausmaalin viimeistellyt Emil Pallas päätti kokeilla vasemmalla jalallaan, mutta JJK:n maalivahti Ville Viljala onnistui torjunnassaan. Viljalan torjunnasta pallo tuli vielä Erikson Carlosille, mutta tämän laukaus jäi liian kesyksi ja ottelun toinen maali jäi tilanteessa tekemättä. 

Viimeisen vitosen lähtiessä käyntiin avausjaksosta, JJK pääsi yrittämään tasoitusta hyvältä paikalta. Jälleen Eetu Venäläinen oli murtautunut maalipaikalle, mutta Joona Tiainen otti tärkeän torjunnan. 

Tauolle siirryttiin kotijoukkue HIFK:n johtaessa 1–0. 

Toinen puoliaika 

Jos avausjakso alkoi vauhdikkaasti, niin alkoi myös toinenkin. Toisen jakson toisella minuutilla HIFK sai rangaistuspotkun pallon osuessa JJK-pelaajan käteen rangaistusalueen sisällä. Antti Ulmanen laittoi pilkulta pallon varmasti vasempaan ylänurkkaan ja siirsi Rödan ottelussa 2–0 johtoon. Maali oli Ulmaselle kauden seitsemäs ja hän siirtyi Ykkösen maalipörssin jaetulle kolmannelle sijalle.

50. peliminuutilla vaihdosta toisen jakson alussa sisään tullut Mosawer Ahadi näytti vaarallisuuttaan. Hyökkääjä pelasi vasemmalta puolelta pallon takatolpalle juosseelle Erikson Carlosille, joka ei kuitenkaan aivan saanut laukausta maalia kohti ja vaarallinen yritys jäi tällä kertaa vielä maalittomaksi.

Mosawer Ahadi maalasi lukemat rangaistuspotkusta 3-0. HIFK – JJK, 21.7.2023

55. minuutilla HIFK oli laittaa ottelun purkkiin, kun nähtiin toisinto aiemmasta: pallo osui jälleen JJK-pelaajan käteen rangaistusalueen sisällä. Tällä kertaa rangaistuspotkua laukomaan asettui Mosawer Ahadi, joka ei Ulmasen tapaan erehtynyt, vaan laukoi pallon vastustamattomasti maaliin. HIFK johti ottelua jo 3-0.

Noin tunnin pelin jälkeen JJK oli lähellä kavennusta. Jonne Porkka tarjoili paraatipaikan Arjan Goljahanpoorille, mutta hän laukoi hyvästä paikasta kuitenkin ohi. JJK kuitenkin pääsi kaventamaan lukemiksi 3–1, kun ottelun viimeinen kymppi oli hetki aiemmin lähtenyt käyntiin. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo lipsahti JJK:n Eetu Venäläiselle, joka laittoi pallon maaliin. 

Lisäajalla peli meinasi mennä jännittäväksi, kun JJK viimeisteli toisen maalinsa ja nousi ottelussa 3–2 tilanteeseen. Kavennusmaalin viimeisteli Oskar Pihlaja. 

Nikolas Saira, HIFK – JJK 21.7.2023

HIFK sai kuitenkin huokaista helpotuksesta, kun vaihdosta kentälle hetkeä aiemmin tullut Nikolas Saira viimeisteli ottelun viimeisestä tilanteesta lukemiksi 4–2 ja varmisti tällä kolme pistettä HIFK:lle. Saira sai laittaa pallon lähes tyhjään maaliin JJK:n maalivahti Ville Viljala noustua tukemaan kulmapotkua, eikä hän ehtinyt enää maalilleen torjumaan vetoa. 

Emil Pallas (vas.), Erikson Carlos, Antti Ulmanen, Paulus Arajuuri, Topi Pasi, Rico Finnäs, Jarkko Heimonen ja Obed Malolo juhlimassa 1-0 osumaa. HIFK – JJK, 21.7.2023

Kommentit 

Jarkko Heimonen kommentoi voitettu ottelua Ruudun lähetyksessä. 

– Tekee kyllä hyvää voitto, mutta vähän harmittaa, että päästettiin nuo pari maalia tuohon loppuun. 

– JJK painoi hyvin kyllä päälle, mutta tärkeintä kuitenkin on, että saatiin nuo kolme pistettä. 

Heimonen kertoi pallollisen pelin menneen joukkueena eteenpäin. 

– Meidän pallollinen tekeminen on mennyt tosi paljon eteenpäin viime aikoina. Uskalletaan enemmän pelata pieniin tiloihin. Tuosta kun saadaan pari pykälää vielä paremmaksi, niin meitä on aika vaikea voittaa, Heimonen päättää.

HIFK:n kausi jatkuu seuraavaksi vierasottelulla ja joukkue matkaa ensi viikon lauantaina Järvenpäähän JäPS:n vieraaksi. 

HIFK:n avauskokoonpano:

Tiainen (MV)
Heimonen
Malolo
Ulmanen (Eld Muutot) > Hyppönen 66’ (Haavisto Oy)
Erikson Carlos (Maalauspartners) > Saira 73’ (Mamma Rosa)
Kujanpää > Ahadi 46’
Puro (Plushouse) > Järvinen 79’
Arajuuri (Skigarage.net & The Brand 9)
Pasi
Finnäs > Salminen 66’
Pallas 

Muutoksentekijät: Jammeh (MV), Hänninen 

Varoitukset: Puro 44’ (HIFK), Liukkonen 53’ (JJK), Goljahanpoor 55’ (JJK), Järvinen 87’ (HIFK), Saira 90+1’ (HIFK)