Skip to main content

HIFK – SalPa 

Miesten Ykkönen
2.7.2023 Klo 18:30
Bolt Areena (Urheilukatu 5) 

Liput otteluun Ticketmasterista

HIFK:n ottelut jatkuvat huomenna sunnuntaina. Edellinen ottelu pelattiin aiemmin tällä viikolla, kun Röda kävi Oulunkylässä Gnistanin vieraana. Kotijoukkue oli tuolloin vahva ja vei ottelun murskalukemin 4-0, eikä pisteitä lähtenyt Tähtirintojen matkaan. Sunnuntaina HIFK saa kuitenkin uuden mahdollisuuden palata voittokantaan kiinni, kun SalPa saapuu Töölöön. Edellinen kamppailu näiden kahden välillä päättyi karvaaseen tasapeliin, vaikka HIFK oli kiinni kolmessa pisteessä viime minuuteille asti huhtikuussa Salon nurmella pelatussa ottelussa. Miten käy sunnuntaina, kun HIFK pääsee pitkästä aikaa pelaamaan taas tutulla kotinurmellaan?     

Vierasjoukkue SalPa saapuu otteluun sarjataulukon sijalta kahdeksan 11 pisteellä. Salolaisten kausi alkoi jopa odotettua paremmin, kun Ykköseen täksi kaudeksi noussut joukkue otti viidestä ensimmäisestä ottelustaan kolme voittoa ja yhden tasapelin. Alun huuma on kuitenkin hiipunut, sillä viimeisimmästä seitsemästä ottelusta Ykkösessä SalPa on ottanut vain yhden tasapelin ja peräti kuusi häviötä.

Cupissa SalPalla sen sijaan on mennyt paremmin.  Joukkueelta nähtiin ennen juhannusta sensaatiomainen voitto Suomen Cupissa, kun se voitti Veikkausliigassa pelaavan FC Interin rangaistuspotkuilla. Erikoista tästä tekee sen, että FC Inter ja SalPa ovat farmisopimuksessa keskenään. Joukkueen tehokkain maalintekijä on tällä kaudella ollut Joakim Latonen, joka on viimeistellyt Ykkösessä tähän asti viisi maalia. 

HIFK puolestaan on ennen sunnuntain ottelua sarjataulukon sijalla viisi, 17 pisteellä. Joukkueella on hieman synkempi ajanjakso meneillään, sillä edellisestä viidestä ottelusta se ei ole onnistunut voittamaan yhtäkään. Saldona on yhteensä kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Viimeisimpänä HIFK pelasi tappion Ykkösessä Gnistanille ja sitä ennen Suomen Cupissa KuPS:lle. Sunnuntaina on jälleen oiva mahdollisuus kääntää kurssi vihreän väriseksi.

HIFK:lta ottelussa on sivussa ainakin Sakari Tukiainen, jonka KuPS-ottelussa saama vamma vaatii leikkaushoitoa. Näin ollen hyökkääjän kausi on ohi.

Jarkko Heimonen (vas.)

HIFK:n laitapuolustaja Jarkko Heimonen kommentoi edellistä ja sunnuntaista ottelua seuraavasti. 

– Kiva päästää pelaamaan taas pitkästä aikaa himassa.

Sunnuntain ottelu piti alun perin pelata vasta maanantaina, mutta se jouduttiin siirtämään sunnuntaille, joten joukkueelle tulee nyt yksi lepopäivä vähemmän.

– Nyt on palauduttu mahdollisimman hyvin ja tehty asioita sillä tavalla, että ollaan valmiita sunnuntaina. Itse koen, että on hyvä asia, kun seuraava peli tulee nopeasti, niin saadaan mahdollisuus päästä taas oikeille raiteille viime keskiviikon farssin jälkeen. 

– Tässä sarjassa ei tule helppoja pelejä. Pitää olla joka ikinen kerta valmis laittamaan 110% peliin, kun pukee HIFK paidan päälle. Sillä tavalla pidetään huoli, että tuollaista esitystä ei enää tule kuin keskiviikkona Gnistania vastaan, Heimonen päättää. 

Sunnuntain kamppailu pelataan tutulla Bolt Areenalla klo 18:30. Liput ennakkoon Ticketmasterista.

Helpoiten parkkeeraat matsiin saapuessa P-Töölön pysäköintihalliin, jonka sisäänkäynti sijaitsee osoitteessa Töölönkatu 23. 

P-Töölön hinnasto sunnuntaisin: 

sunnuntai
00:00 – 24:00  1,00 € / alkava 60 min

Lisätietoa pysäköinnistä löydät täältä