Skip to main content

HIFK – SalPa
2-2

Miesten Ykkönen
2.7.2023 Klo 18:30
Bolt Areena

Maalit:
0-1 Muzaci 11’ (SalPa)
0-2 Pyyskänen 15’ (SalPa)
1-2 Erikson Carlos 20’ (HIFK, Kummiyritys: Maalauspartners)
2-2 Heimonen 45’ (HIFK)

HIFK ja SalPa pelasivat viihdyttävän ja monivaiheisen ottelun sunnuntai-iltana Töölön Bolt Areenalla. HIFK pelasi lähes koko toisen puoliajan yhden miehen alivoimalla, mutta silti joukkue taisteli ottelun voitosta viime hetkille asti. HIFK oli tehdä vielä useampaan otteeseen voittomaalin viime minuuteilla. Päätösvihellyksen jälkeen joukkueet kuitenkin tasasivat pisteet pelin päätyttyä lukemiin 2–2.

Ensimmäinen puoliaika  

Ottelu alkoi HIFK:n kannalta heikosti, kun jo vartin pelin jälkeen vieraat olivat karanneet 0-2 johtoon. 11. peliminuutin lähtiessä käyntiin vierasjoukkue SalPa siirtyi ottelussa 1–0 johtoon. Maalintekijänä oli Albijon Muzaci. Pallo pelattiin Otto Lehtisalolle, jonka laukauksesta pallo kimposi avopaikkaan Muzacille, joka ei maalipaikastaan erehtynyt.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin salolaiset onnistuivat maalinteossa jälleen. Tällä kertaa pallon sivalsi maaliin Roope Pyyskänen. Pyyskäsen laukaus otti matkalla epäonnisen kimmokkeen HIFK:n puolustukseen, eikä jättänyt Tiaiselle mitään mahdollisuutta torjuntaan.

Vaikka alku oli HIFK:lle synkkä, ei joukkue lannistunut, vaan kavensi nopeasti tilanteeksi 2–1, 20. minuutin kohdalla. Puolustaja Rico Finnäs pelasi pallon kekseliäästi laitaa pitkin, jossa pallon sai Antti Ulmanen. Ulmanen kuljetti palloa kohti rangaistusaluetta ja antoi nappisyötön aloituskokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen palanneelle Erikson Carlosille, joka laukoi pallon kauniisti maaliin. 

Vauhdikas avausjakso jatkoi samaa teemaa, kun SalPan Albijon Muzaci oli viimeistellä toisen maalinsa hyvän näköisen vastahyökkäyksen päätteeksi, kun ottelua pelattu puoli tuntia. Hienon ottelun pelannut Topi Pasi onnistui kuitenkin peittämään Muzacin yrityksen viime hetkellä. 

Avausjakson viimeisellä varsinaisella peliminuutilla Jarkko Heimonen villitsi kotiyleisöä, kun hän toi vapaapotkumaalillaan HIFK:n ottelussa tasoihin ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla. Laukaus meni SalPan muurin kautta maali vasempaan nurkkaan.  Hetki maalin jälkeen tuomari vihelsi vaiherikkaan avausjakson päättyneeksi ja tauolle siirryttiin 2–2 tilanteesta.

Toinen puoliaika 

HIFK:n toinenkin jakso alkoi melko synkällä tavalla. Mosawer Ahadi rikkoi HIFK:n kenttäpäädyssä piittamattomalla tavalla ja toisen keltaisen myötä seurasi myös kentältäpoisto. Tähtirinnat jatkoivat ottelua siis yhden miehen vajaalla ja peliä oli edessä vielä lähes 40 minuuttia.

Ahadin kentältäpoiston jälkeen alkoi HIFK:n taistelu. Joukkue jatkoi pelaamista jopa aiempaa urheammin ja piti SalPan pois vaarallisilta maalipaikoilta.

75. minuutilla HIFK onnistui luomaan erinomaisen paineen SalPan päätyyn. Ensin kulmapotkusta Paulus Arajuuri oli lähellä puskea pallon maaliin, ja sen jälkeen uudestaan Arajuuri oli siirtää kotijoukkueen johtoon, mutta maalia ei lopulta syntynyt.

Hetkeä myöhemmin pallo oli SalPan maalissa, kun Aapo Hyppönen pääsi vetämään pallon ohi maalivahti Halil Bagcin. Tilanteen alusti Robbie Azodo pirteällä esityksellään. Hyppönen oli epäonnisesti paitsioasemassa, joten avustava erotuomari nosti lippunsa eikä maalia voitu hyväksyä. Erotuomari Mikko Juusola oli soveltanut juuri ennen paitsiotilannetta hyötynäkökulmaa, kun Hyppöstä oli rikottu hieman ennen rangaistusalueen rajaa. Paitsion myötä HIFK ei saanut hyötyä tilanteesta, joten ottelua jatkettiin HIFK:n vapaapotkulla. Ensimmäisellä puoliajalla vapaapotkusta onnistunut Heimonen pääsi kokeilemaan jälleen, mutta pallo meni niukasti ohi maalin alakulman.

Lisäajan ensimmäisellä minuutilla SalPa rakenteli hyvän maalipaikan Muzacille, mutta HIFK-puolustus peitti tämän aivan viime hetkellä. Kulmapotkusta vielä Mikke Louhela sai oivan paikan, mutta Tiainen otti jälleen tärkeän torjunnan. 

Jättiläinen nimeltä Paulus Arajuuri hääri maalin edessä lisäajalla ja puolustaja oli todella jälleen lähellä viedä HIFK:n johtoon, mutta SalPa-vahti Halil Bagci torjui.

Näin ollen paikalle saapunutta, yli 1500-henkistä yleisöä viihdyttänyt ottelu päättyi monien vaiheiden jälkeen tasalukemiin 2–2. Yksi piste Stadiin ja yksi Saloon.

Rico Finnäs

Kommentit 

Rico Finnäs kommentoi ottelua Ruudun lähetyksessä.

– Aloitettiin aika unessa, kun päästettiin heti kaksi maalia. Sen jälkeen hallittiin, kunnes saatiin punainen kortti. Mutta puolustettiin silti hyvin senkin jälkeen ja saatiin myös paikkoja mekin.  

HIFK oli todella lähellä johtomaalia, vaikka se pelasikin vajaalla. 

– Kyllä ihan työpäivä oli, kun pelattiin pitkään vajaalla. Olisi pitänyt ottaa voitto, vaikka pelattiin vajaalla, Finnäs arvioi. 

HIFK:n kausi jatkuu tulevana sunnuntaina Mikkelissä MP:n vieraana. 

HIFK:n avauskokoonpano:
Tiainen (MV)
Heimonen
Malolo (Azodo 66’)
Ulmanen, Eld Muutot (Hyppönen 78’ Haavisto Oy)
Ahadi
Erikson Carlos, Maalauspartners (Järvinen 66’)
Hänninen (Saira 78’)
Puro, Plushouse
Arajuuri, Skigarage & The Brand 9
Pasi
Finnäs
 

Muutoksentekijät: Jammeh (MV), Äijö, Kujanpää 

Varoitukset: Ahadi 17’ (HIFK), Agyiri 44’ (SalPa), Ahadi 53’ (HIFK), Kepot 73’ (HIFK), Ulmanen 73’ (HIFK), Puro 76’ (HIFK), Okkonen 80’ (HIFK)