Skip to main content

HIFK on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Niko Salmisen kanssa. 22-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella PK-35:ssa, mutta loukkaantui kesken kauden. Niko on treenannut HIFK:n mukana alkukauden ja nyt siirtoikkunan auettua HIFK sai kiinnitettyä hänet virallisesti joukkueen vahvuuteen. Espoosta kotoisin oleva Salminen on HooGeen kasvatti, mutta on pelannut lapsuudessaan myös EPS:ssa. Sieltä hän siirtyi FC Honkaan ja pelasi seurassa C-junioreista akatemiaan saakka voittaen muun muassa B-nuorten Suomen mestaruuden. Viimeisinä Honka-vuosinaan Salminen toimi Honka Akatemia joukkueen kapteenina kausilla 2019-2021.

HIFK:n päävalmentaja Sami Okkonen on tyytyväinen sopimuksesta ja kehuu erityisesti Salmisen asennetta sekä sitoutumista.

– Niko tuli joukkueen mukaan valitettavan ison vamman kuntoutusvaiheessa jo helmikuun alusta ja hän on osoittanut fantastista sitoutumista kuntoutukseen ja joukkueen toimintaan, vaikka hänen kanssaan voitukaan tehdä pelaajasopimusta ennen kuin kuntoutusprosessi saatiin maaliin. Salminen on ollut toukokuun lopulta asti mukana täysipainoisesti joukkueharjoituksissa ja osoittanut tasonsa harjoituskentällä.

”Ilo nähdä, että miehen kova työ palkitaan nyt sopimuksen muodossa”

Okkonen kuvailee Salmista pelaajana moderniksi toppariksi, joka tekee vahvaa työtä murtavien syöttöjen ja pelin avaamisen lisäksi myös puolustussuuntaan.

– Niko on moderni topparityyppi. Hyvin peliä avaava sekä linjoja kuljettamalla murtava pelaaja, joka on myös puolustussuuntaan erittäin kova luu ja kova kaksinkamppailija. Ilo nähdä, että miehen kova työ palkitaan nyt sopimuksen muodossa, Okkonen päättää.

Salminen: ”Ylpeä fiilis päästä edustamaan Tähtirintoja”

Niko Salminen on onnellinen ja ylpeä sopimuksesta juuri HIFK:n kanssa. Lisäiloa tuo paluu pitkän loukkaantumisen jälkeen.

– Aivan mahtavalta tuntuu vihdoin saada sopimus kirjoitettua HIFK:n kanssa. Pitkän loukkaantumisen jälkeen on huikea fiilis päästä pukemaan pelipaita taas päälle ja antamaan kaikkensa kentälle. Myös on todella ylpeä fiilis päästä edustamaan Tähtirintoja ja pelaamaan Suomen parhaimpien fanien edessä.

Niko kuvaa luontevaksi hypätä mukaan HIFK:n joukkueeseen harjoiteltuaan joukkueen mukana jo muutaman kuukauden.

– HIFK:n pelaajat ja pelitapa ovat jo tuttuja. Koen sopivani hyvin kunnianhimoiseen ja töitä tekevään HIFK:hon ja uskon että pystyn auttamaan joukkuetta kohti tavoitteitamme. Treeneissä teemme kovaa töitä, jotta saamme peliin lisää vaarallisuutta ja suuntamme kääntyy taas voittoisaksi.

”Nyt on aika maksaa takaisin ja antaa kaikkeni HIFK:lle”

Salmisen viime vuosi PK-35:ssa loppui ennen aikojaan harmittavan loukkaantumisen vuoksi.

– Viime kausi oli itselleni todella suuri pettymys sillä odotukset olivat todella suuret ja kausi oli alkanut henkilökohtaisesti todella hyvin ennen loukkaantumista. Vaikka kuntoutus oli vielä vaiheessa, Samin kanssa puhuimme talvella mahdollisuudesta kuntouttaa polvi kuntoon joukkueen kanssa ja sitten tehdä sopimus.

– Tätä parempaa en olisi voinut toivoa, sain seuralta ja joukkueelta todella paljon tukea kuntoutuksen aikana, ja nyt on aika maksaa takaisin ja antaa kaikkeni HIFK:lle, Salminen päättää.

Tervetuloa Rödaan, Niko!

Salminen on mukana joukkueen kokoonpanossa jo tänään, kun HIFK kohtaa KPV:n klo 16:00 alkavassa ottelussa Kokkolan Keskuskentällä.